Τρίτη 13 Μαΐου 2014

7.Φτιάξτε την τέλεια καρμπονάρα, με την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη!

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
7.Φτιάξτε την τέλεια καρμπονάρα, με την υπογραφή του Ηλία Μαμαλάκη!
……Βήμα 6. Την βάζετε κάτω, και της ‘’ΑΛΛΑΖΕΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ’’
    Tρίτη σήμερα, μια λαχταριστή, εύκολη και γρήγορη μακαρονάδα είναι ότι πρέπει για το μεσημεριανό μας τραπέζι! Πόσο μάλλον μια καρμπονάρα που φέρει την υπογραφή του αγαπημένου μας Ηλία Μαμαλάκη.
Δείτε πως θα τη φτιάξετε:
'Υλικά για 5-6 άτομα
½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών
5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βήμα 1:
    Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βήμα 2:
    Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε ( δεν τα ξεπλένετε, ΠΡΟΣΟΧΗ! ) κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
Βήμα 3:
    Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά.
Βήμα 4:
    Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο. Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα.
Βήμα 5:
    Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    Τέλος, η καρμπονάρα στα ελληνικά εστιατόρια και κουζίνες γίνεται προσθέτοντας κρέμα γάλακτος. Η γνήσια όμως γίνεται με μακαρονόζουμο
    Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου