Τρίτη 20 Μαΐου 2014

1.Τι ξενέρωτοι που είναι αυτοί οι Ισπανοί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
1.Τι ξενέρωτοι που είναι αυτοί οι Ισπανοί
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
    Μα καλά, ούτε ένα... ντου; Ρε «μπλαουγκράνα» καταλαβαίνετε τι έγινε χθες; Αυτοί οι τύποι από τη Μαδρίτη σας πήραν το πρωτάθλημα μέσα στο σπίτι σας. 100 χιλιάδες νοματαίοι είχατε μαζευτεί για να πανηγυρίσετε τον τίτλο και ο Σιμεόνε με τους παίκτες του σας πήραν την μπουκιά από το στόμα.
    Κι εσείς τι κάνατε; Τους αφήσατε να πανηγυρίζουν; Για να μην πω το άλλο. Τους χειροκροτούσατε; Μα είναι δυνατόν; Που ζείτε; Στην Ισπανία; Ααα... όλα κι όλα, εμείς εδώ στην Ελλάδα δε θα το είχαμε επιτρέψει αυτό.
    Κατ’ αρχάς δε θα είχαν φτάσει τα πράγματα ως εκεί. Κατά την άφιξη της αποστολής των φιλοξενούμενων, θα τους «υποδεχόμασταν» όπως έπρεπε. Θα τους δείχναμε ότι εμείς κάνουμε κουμάντο εδώ και πως όποιος δε συμμορφωνόταν με τους δικούς μας κανόνες, «μαύρο φίδι» που τον έφαγε.
    Στην προθέρμανση και στην εξέλιξη του αγώνα, όλο και κάποια φωτοβολίδα θα έπεφτε δίπλα από τον τερματοφύλακα ή τον ποδοσφαιριστή που θα εκτελούσε κάποιο κόρνερ. Είδατε τι πάθατε εσείς φίλοι της Μπαρτσελόνα; Επιτρέψατε στον Κόκε να εκτελέσει ανενόχλητος το κόρνερ, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάσει συστημένη στον Γοδίν για το τελικό 1-1. Ενώ αν του είχατε ρίξει κανένα δυναμιτάκι, κανένα καφέ ή αναψυκτικό ή καμία ροχάλα, ίσως και να το είχατε γλιτώσει το γκολάκι.
    Και πάμε στο αποκορύφωμα. Βλέπετε ότι το πρωτάθλημα έχει χαθεί και επιτρέπετε να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Γιατί δεν μπαίνετε μέσα, ώστε να πάρει η αντίπαλος το ματς στα χαρτιά; Να λέτε αργότερα ότι η Ατλέτικο δε σας νίκησε ποτέ μέσα στην έδρα σας και ότι εσείς της δώσατε το πρωτάθλημα.
    Άσε που μετά τη λήξη χειροκροτούσατε τον Σιμεόνε και τους παίκτες του. Κανονικά δε θα έπρεπε μετά το σφύριγμα της λήξης, οι φιλοξενούμενοι από ποδοσφαιριστές να γίνουν σπρίντερ και να τρέξουν στα αποδυτήρια για να σωθούν από τη μανία του οργισμένου πλήθους, που είδε την ομάδα του να χάνει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της;
    Όχι, δεν τρελάθηκα ξαφνικά. Αλλά βρε αδερφέ, σε πιάνει μια μελαγχολία κάθε φορά που βλέπεις OTE TV τα Σαββατοκύριακα. Γιατί καταλαβαίνεις ότι εμείς οι Έλληνες που διδάξαμε πολιτισμό χιλιάδες χρόνια πριν, πόσο πίσω είμαστε σήμερα σε ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
    Και μετά αναρωτιόμαστε για πολλά πράγματα που μας συμβαίνουν, για ποιο λόγο γίνονται. Μήπως να κοιταχτούμε λίγο στον καθρέφτη;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου