Τρίτη 15 Απριλίου 2014

1.ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ?

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
1.ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΑΝ… ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ?
Αυτό είναι το νέο κόλπο των απατεώνων για να κλέβουν αυτοκίνητα και...ψώνια
4news.gr
    Ήδη πολλοί πολίτες έχουν πέσει στη φάκα των ληστών, όπου «χτυπούν» με αυτό το κόλπο.
    Ποιο είναι, λοιπόν, το σχέδιο; Απλό: Οι δράστες, συνήθως βάζουν στόχο αυτοκίνητα που βρίσκονται σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ. Ο πολίτης, ανυποψίαστος τοποθετεί τις σακούλες στο πορτμπαγκάζ. Στη συνέχεια, μπαίνει στο αυτοκίνητο και βάζει μπροστά στη μηχανή. Ωστόσο, τότε βλέπει από τον καθρέφτη ένα χαρτάκι που είναι κολλημένο στο πίσω τζάμι του οχήματος. Κατεβαίνει να το αφαιρέσει έχοντας, φυσικά, τα κλειδιά του αυτοκινήτου στη μίζα.
    Τότε, είναι η ώρα που «χτυπούν» οι δράστες. Μπαίνουν μέσα, πατούν γκάζι και γίνονται καπνός, πριν προλάβει ο κάτοχος του αυτοκινήτου να αντιδράσει.
    Μάλιστα, στο όχημα βρίσκονται τσάντες, με προσωπικά αντικείμενα, κλειδιά σπιτιού αλλά και τα στοιχεία της ταυτότητας του θύματος!
    Στην περίπτωση, λοιπόν, που δείτε κολλημένο ένα χαρτάκι απομακρυνθείτε από το σημείο και αφαιρέστε το αρκετά μέτρα μακριά.
    Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων, συστηματικοί έλεγχοι διενεργούνται από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή της οδού Γιαννιτσών, με αντικείμενο τον εντοπισμό προσώπων που εκδίδονται παράνομα σε υπαίθριους χώρους. (Κάποτε, έλεγαν ‘’γυναικών’’, τώρα ‘’προσώπων’’. Πώς αλλιώς θα καλύψουν και το…3ο φύλο ? )
    Κατά το τελευταίο 24ωρο, προσήχθησαν στα κατά τόπους Τμήματα Ασφαλείας, συνολικά 11 γυναίκες (10 αλλοδαπές – 1 Ελληνίδα), σε βάρος των οποίων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις που αφορούν στη Νομοθεσία «Περί εκδιδομένων επ' αμοιβή προσώπων».
    Οι ειδικές δράσεις θα συνεχισθούν σε διάφορες περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.
    Κατά το τελευταίο 24ωρο, περιπολούντες αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν συντονισμένους ελέγχους στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τον εντοπισμό καταζητούμενων και καταδιωκόμενων ατόμων, την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της παράνομης πορνείας και άλλων αδικημάτων.
Συγκεκριμένα:
    Απογευματινές ώρες χτες, στο κέντρο της πόλης, συνελήφθη 18χρονος, διότι νωρίτερα, με δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν ενδύματα από εμπορικό κατάστημα.
    Αργότερα την ίδια μέρα, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, συνελήφθη 19χρονος, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ΙΧΕ αυτοκίνητο που επέβαινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μικρόδεμα χασίς.
    Το απόγευμα,  συνελήφθησαν τρείς άντρες ηλικίας 42, 47 και 43 ετών, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
    Επιπλέον, κατά την προηγούμενη ημέρα, βεβαιώθηκε πταισματική παράβαση σε βάρος 35χρονου για επαιτεία.
    Δύο ομογενείς, ένας 28χρονος και ένας 20χρονος συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στη Νεάπολη, γιατί νωρίτερα είχαν κλέψει από εισόδους πολυκατοικιών στις Συκιές 13 ζευγάρια παπούτσια και ένα παιδικό καρότσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου