Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

10. "Απόστρατοι τέλος τώρα θα ονομάζεστε βετεράνοι"!!!

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10. "Απόστρατοι τέλος τώρα θα ονομάζεστε βετεράνοι"!!!
Κάπου αγνοούν την έννοια των λέξεων.
Απόστρατος ξέρουμε τι σημαίνει. Δεν είναι τι ίδιο με το Βετεράνος, αφού ο όρος τονίζει την ΕΜΠΕΙΡΙΑ και όχι την ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ή ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ.
Σε πολλές περιπτώσεις, είναι και ηλικιακό κριτήριο.
Αλλά είπαμε, η ημιμάθεια είναι η χειρότερη μορφή αμορφωσιάς.
Μια και το βάλαμε παραπάνω, ο κ.Ζαχαράκης του ΟΠΑΔ τι είναι ???
    Να γελάς ή να κλαις δύσκολο να απαντήσεις. Σίγουρα πάντως είναι θέμα προβληματισμού. Μετά από τα παράσημα στα κοστούμια που μπορούν να φέρουν οι απόστρατοι ,μέτρο που σκέφθηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ, προχωρά σε νέο μέτρο τομή: Απόστρατοι τέλος! Από δω και μπρος θα λέγονται βετεράνοι!
    Όχι δεν είναι εκτός πραγματικότητας το ΓΕΕΘΑ απλά έχει “μαιτρ” της επικοινωνίας οι οποίοι πιστεύουν μάλλον στα σοβαρά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των απόστρατων -συγγνώμη βετεράνων- ασχολούνται μέσα στα μύρια όσα προβλήματα έχουν να αντιμετωπίσουν μ΄ αυτά τα θέματα. Έτσι ζητούν στα σοβαρά προτάσεις από τις θεσμικές ενώσεις για την αλλαγή!
     Δεν πρόκειται να σχολιάσουμε κάτι παραπάνω. Μόνο το σχόλιο απόστρατου στρατηγού που μας έγραψε: "Τώρα αντί για Αντιστράτηγος εν αποστρατεία θα λέμε ...εν βετερανία"!
    Αν και πιστεύω ότι η ουσία είναι αλλού και όχι το πως μας αποκαλούν, μας ενδιαφέρει η άποψη σας για να την μεταφέρουμε. Κατά την άποψη μου, πρέπει να μεριμνήσουν πρώτα για την άρση των αδικιών και μετά για τέτοιου είδους επικοινωνιακά και προσφωνήσεως θέματα. Δεν ακούσαμε κανέναν υπουργό να ...πολεμάει τη λέξη "
ένστολος". Εδώ την έχουμε σχεδόν αποδεχτεί κι εμείς.
    Επιπλέον, βετεράνος λέγεται και ο παλιός ποδοσφαιριστής ή ο μεγάλος ηλικιακά δημοσιογράφος. Άσε που η λέξη βετεράνος προέρχεται από ξένη λέξη. Αναμένουμε...
ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ



1 σχόλιο:

  1. Το θέμα δεν είναι στην ονομασία, αλλά στην αξιοπρεπή διαβίωση, κάτι που οι πολιτικοί -πλην ελαχίστων - μας αρνούνται και μας εμπαίζουν.Θα πρέπει να λάβουν το μήνυμα ότι τα "σκυλάκια" που ψήφιζαν, βρέξει χιονίσει- συγκεκριμένη παράταξη, έπαψαν να είναι "σκυλάκια", οι εκβιασμοί δεν περνούν πλέον και ότι υπάρχουν κόμματα που πιστεύουν στην Ελλάδα και στην Ιστορία της και είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και της λαθρομεταναστολαγνείας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή