Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

11.Δείτε το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάφορες πιο ρεαλιστικές εκδοχές-παραλλαγές του

ΧΙΟΥΜΟΡΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ( ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΚΡΑ )
11.Δείτε το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διάφορες πιο ρεαλιστικές εκδοχές-παραλλαγές του
Το ‘’ΦΟΝΤΟ’’ πάντως, εκφράζει την πραγματικότητα. ΜΑΥΡΟ !
 Το έστειλε ο Κώστας Κούτρας
    Την περασμένη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013, έγινε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης η παρουσίαση του λογοτύπου με το οποίο θα διακρίνεται η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το πρώτο εξάμηνο του 2014. 
    Το λογότυπο αναπαριστά ... ένα ιστιοφόρο καράβι. Γραφιστικά απαρτίζεται από δύο ημικυκλικά σχήματα: Το ένα αναπαριστά τοφουσκωμένο πανί - εμπνευσμένο από το γράμμα «Ε», και το άλλο το σκαρί του καραβιού - που προέκυψε από το γράμμα «U» των αρχικών γραμμάτων τής «Ευρωπαϊκής Ένωσης» (e.u.).
    Σύμφωνα με την άποψη της ομάδας των δημιουργών design Beetroot, το καράβι είναι το μέσο «με το οποίο μπόρεσαν να επικοινωνήσουν και να συνδεθούν οι αρχαίοι λαοί, μας υπενθυμίζει τις απαρχές της ένωσης των λαών της Ευρώπης αλλά και το ότι σήμερα, ίσως πιο πολύ από ποτέ, οι πολίτες της Ευρωπαϊκής ένωσης, αρμενίζουμε μαζί προς ένα κοινό μέλλον.» Το καράβι, ως σύμβολο εξερεύνησης, χρησιμοποιείται ως αλληγορία: επικοινωνίας, συνεργασίας, αρμονικής και παραγωγικής συνύπαρξης των ευρωπαίων πολιτών. 
    Αυτές τις ιδέες εκπέμπει το ωραίο, ομολογουμένως, λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας. Ωστόσο, επειδή η άποψή μας είναι ότι οι παραπάνω ιδέες δεν αποτελούν πλέον στόχους της Γερμανο-ποιημένης Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζουμε παρακάτω νέες γραφιστικές προτάσεις που θεωρούμε ότι είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στην ευρωπαϊκή χώρα που σε λίγο, δηλ. το 2014,  θα αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.
    Σε όλες τις εκδοχές του λογοτύπου γίνεται χρήση των βασικών ημικυκλικών σχημάτων, αλλά με ορισμένες προσθήκες μεταδίδεται διαφορετικό μήνυμα. Επίσης, σε όλες τις εκδοχές δίπλα από τα αρχικά γράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (e.u.) έχουμε τοποθετήσει το αγγλικό ερωτηματικό, το οποίο ρωτάει: «Ποια Ευρωπαϊκή Ένωση;»

1 σχόλιο: