Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

1.Ο γαμπρός 14 ετών και η νύφη 13…!!!

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
1.Ο γαμπρός 14 ετών και η νύφη 13…!!!
«Μιλλιέτ» Μετάφραση: Χαρ. Καραγκιοζούδης
    Στη Σανλίουρφα ξεκίνησε μια έρευνα για το γάμο και οι οικογένειες συνελήφθησαν. Κατά την ώρα της ανάκρισης η μητέρα δήλωσε: «Είμαι καρδιοπαθής. Έχω ένα αγόρι και ήθελα να τον καμαρώσω και γι’ αυτό κάναμε το γάμο. Στη Συρία δεν απαγορεύεται ο γάμος σε μικρή ηλικία. Και εγώ δέκα ετών παντρεύτηκα».
    Στη Σανλίουρφα ο γάμος έφερε αμηχανία. Η οικογένεια πάντρεψε τον 14χρονο γιό της Γιασίρ, με την 13χρονη Μπουσρά, κόρη του θείου τους. Ο γάμος έγινε στη μέση του δρόμου την περασμένη Κυριακή, όπου επενέβη η Αστυνομία και συνέλαβε τους γονείς των παιδιών, τα οποία έχουν παιδική ηλικία.
    Η οικογένεια του αγοριού ζούσε στην πόλη Χαλέπι της Συρίας και λόγω της εσωτερικής αναταραχής στη χώρα τους, την περασμένη χρονιά έφυγαν από τη χώρα τους και εγκαταστάθηκαν στη Σανλίουρφα. Η οικογένεια του Γιασίρ έμεινα στο συνοικισμό Καράκοϊ, η οποία έχει ένα παιδί, το 14χρονο Γιασίρ, τον οποίο αποφάσισε και να τον παντρέψει. Μετά από αυτή την απόφαση, την περασμένη εβδομάδα ο Γιασίρ μαζί με τους γονείς του μετέβησαν στην πόλη του Ντιγιάρμπακιρ, όπου ζει η 13χρονη Μπουσρά, που είναι παιδί ενός θείου τους και έκαναν το γάμο στο συνοικισμό που διαμένουν.
    Βλέποντας το γάμο οι κάτοικοι της Σανλίουρφα, ειδοποίησαν την Αστυνομία, η οποία και επενέβη, μεταβαίνοντας στο σπίτι όπου έμενε ο 14χρονος και τους συνέλαβαν όλους. Τους γονείς του Γιασίρ τους προσήγαγαν στη Δνση Ασφαλείας, ενώ τους …νεόνυμφους στη Δνση Παίδων.
    Κατά την ανάκριση η μητέρα του αγοριού δήλωσε: «Είμαι καρδιοπαθής, έχω ένα παιδί που ήθελα να το καμαρώσω (γαμπρό) και γι’ αυτό κάναμε το γάμο. Και το κάναμε αυτό γιατί στη Συρία δεν απαγορεύεται ο γάμος σε μικρή ηλικία. Και εγώ παντρεύτηκα σε ηλικία 10 ετών».
    Μετά το γεγονός η έρευνα των υπόπτων συνεχίζεται. Στην υπόθεση παρενέβη και η Δνση Οικογενειακής και Κοινωνικής πολιτικής της επαρχίας. Μετά τις καταθέσεις οι ύποπτοι θα οδηγηθούν στο δικαστήριο με την κατηγορία της «παιδικής κακοποίησης». Η Αστυνομία άρχισε έρευνες για να διαπιστώσει αν ο Γιασίρ και     Μπουσρά, συμβιώνουν πραγματικά και η έρευνα συνεχίζεται.
    Σχόλιο. Τελευταία παρατηρείται το φαινόμενο εικονικών γάμων κυρίως νεαρών γυναικών της Συρίας, (οι οποίες παντρεύονται Τούρκους μεγάλης ηλικίας και ευκατάστατους) προκειμένου να πάρουν Τουρκική Υπηκοότητα, για να μπορούν να κινούνται ελεύθερα μέσα στη χώρα. Η Αστυνομία το έχει εντοπίσει εδώ και καιρό και έχουν γραφεί και άρθρα για τη σκοπιμότητα αυτών των γάμων. Ίσως ο συγκεκριμένος γάμος να αποτελεί εξαίρεση αλλά ήταν εκτός …ηλικιακών ορίων !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου