Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

3.Το τηλεοπτικό πατατράκ του Μαξίμου μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ

3.Το τηλεοπτικό πατατράκ του Μαξίμου μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ
Πάρτε ‘’γεύση’’ για το πώς μπορεί να είναι ένα κατευθυνόμενο δημοσίευμα που υπονοεί πολλά αλλά δεν λέει τίποτα. Καλά κρασιά ?

Το έστειλε ο Ανδρέας Βορεάδης
    Δεν βγαίνει ο σχεδιασμός για τη ΝΕΡΙΤ-Υπολειτουργεί η «Δ.Τ.»
    Μπροστά στην ολοκληρωτική αποτυχία λειτουργίας κρατικής τηλεόρασης 110 μέρες μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, οι αρμόδιοι διαχειριστές της λειτουργίας της Δ.Τ άρχισαν να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας τον άλλον! Το ενδιαφέρον που έδειξαν παράγοντες της Κομισιόν για τη λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης ενόψει της ανάληψης της προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι εκτιμήσεις πως η Ελλάδα πιθανώς δεν θα μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις της τηλεοπτικής κάλυψης, έγιναν αιτία να αρχίσουν τα αλληλοκαρφώματα.
    Ο τραγέλαφος όλων των πράξεων, παραλείψεων και παρατυπιών που γίνονται επί 110 ημέρες στην προσπάθεια των διαχειριστών να λειτουργήσουν μια υποτυπώδη κρατική τηλεόραση, φθάνει πλέον στον καταλογισμό συγκεκριμένων ευθυνών.
    Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Παντελή Καψή στην οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε να ενημερωθεί για τις διαδικασίες λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ, έβγαλε την «είδηση». Η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να λειτουργήσει το αμέσως επόμενο διάστημα. Και η Δ.Τ δεν έχει εταιρική οντότητα, ούτε διαδικασίες για να λειτουργεί ομαλά το μόρφωμα της Δ.Τ.
Καψής εναντίον Μάναλη
    Το αδιέξοδο της κυβερνητικής αποτυχίας με το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί ούτε από όσους στήριξαν και στηρίζουν την κυβέρνηση στην επάνδρωση της Δ.Τ. Έτσι αναζητείται το «μαύρο πρόβατο» στο οποίο θα ρίξουν τις ευθύνες για το κυβερνητικό πατατράκ. Όπως έγινε φανερό από πλήθος δημοσιευμάτων η πλευρά του αρμόδιου υφυπουργού Δ.Τ Παντελή Καψή, επιρρίπτει ευθέως τις ευθύνες στην πλευρά του Γκίκα Μάναλη. Του καταλογίζονται σοβαρές παραλείψεις και παρεμβάσεις στη διενέργεια των προκηρύξεων αλλά και στη στελέχωση της Δ.Τ. Από την πλευρά του Γκίκα Μάναλη επιρρίπτονται ευθύνες στο επιτελείο του Παντελή Καψή για πολιτικές παρεμβάσεις φίλων και ημετέρων στις προσλήψεις.
    Το αποτέλεσμα είναι πως ο περίφημος διαγωνισμός του Εποπτικού Συμβουλίου για την πρόσληψη διευθύνοντα συμβούλου στη ΝΕΡΙΤ σκόνταψε λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων. Η δημόσια τηλεόραση που χρειάζεται ο Αντώνης Σαμαράς από την 1η Ιανουαρίου 2014 δεν μπορεί να λειτουργήσει ως το τέλος του έτους. Και εκτός από όλα τα άλλα προβλήματα, επαναλαμβάνεται η απαίτηση της τρόϊκας πως η νέα τηλεοπτική εταιρεία δεν μπορεί να έχει περισσότερους από 660 μόνιμους υπαλλήλους. Με τόσους ούτε καν η Δ.Τ δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως. Το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ ήταν αδύνατον να λειτουργήσει μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκκαθάρισης της ΕΡΤ που έκλεισε ο Αντώνης Σαμαράς πριν τρεις μήνες, εξακολουθούν οι ιθύνοντες της Δ.Τ να το αποκρύπτουν. Αντιθέτως τώρα, μπροστά στην αποκάλυψη της αποτυχίας, λένε πως ακόμη και η εκπομπή της Δ.Τ μέχρι σήμερα είναι ένας πραγματικός άθλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου