Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

10.Αυτά που γράφω είναι προσωπικές μου σκέψεις .

10.Αυτά  που γράφω   είναι προσωπικές  μου σκέψεις  . 
Δημήτρης  Αναγνωστόπουλος   Ταξίαρχος ε.α.  ( ΣΣΕ 1971)        
    Διαβάζω αυτές τις ημέρες αναλύσεις επί αναλύσεων γιατί  δεν πρέπει να παρελάσουν τα μηχανοκίνητα στις παρελάσεις . Μάλιστα κάποια  ηλεκτρονικά  έντυπα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους γράφοντας κατά της παρελάσεως με αντιδημοσιογραφική  δεοντολογία  όπως  και αυτό  
    Δηλαδή  τόσα χρόνια εμείς είμαστε  άμαχοι . Να βγουν αυτοί οι δήθεν μάχιμοι να μας τα πουν μπροστά με όνομα και επώνυμο όχι ανώνυμα . Έχουμε, κυρίως οι απόστρατοι, την κρίση ,τη δύναμη και την ικανότητα να κρίνουμε τα καλώς ή κακώς κείμενα , το κάνουμε ,το αποδεικνύουμε ανάλογα με την περίσταση ,έχουμε θεσμικά όργανα (εν μέρει και συνολικά ) και δεν χρειαζόμαστε , ούτε θέλουμε τον κάθε ανώνυμο ,τυχάρπαστο  να μιλάει εκ μέρους μας .
    Στην ουσία για μία παρέλαση μιλάμε και όχι παρελάσεις . Δύο μεγάλες παρελάσεις γίνονται τον χρόνο ,μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη . Εκτιμώ ότι για χρήση μηχανοκινήτων  μονάδων προσφέρεται σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω του όγκου του Ελληνικού στρατού (Ξηράς ) στη Βόρεια Ελλάδα ( και νήσους ) βάσει δόγματος . Στην Αθήνα ήταν κάποτε αλλά πλέον έχουν μειωθεί σημαντικά εξαιρουμένων κάποιων Κέντρων εκπαιδεύσεως . Επί πλέον για λόγους φρονήματος , Εθνικούς , πολιτικής και  θέσης  η Θεσσαλονίκη προσφέρεται για μια μεγαλειώδη παρέλαση .Τώρα εάν είναι η  28η Οκτωβρίου , 25 Μαρτίου  ή  άλλη ιστορική μέρα ας την θεσμοθετήσουν .
    Η παρέλαση δεν είναι μόνο εθνική αλλά και τιμή στις Ένοπλές δυνάμεις της χώρας , σε όλη τη διαδρομή της ιστορίας της ,  στους  χιλιάδες  Αξκούς και οπλίτες –στρατευσίμους  που έπεσαν για  υπεράσπιση της και ολοκλήρωση των ιδανικών  της  φυλής μας .
    Επίσης για λόγους σκοπιμότητας είναι ευκαιρία για ενημέρωση  , επίδειξη και άριστη εμφάνιση στον κόσμο  του προσωπικού  και  ότι νέου υλικού  υπάρχει στις ΕΔ   για τόνωση του ηθικού αλλά και ισχύος .  Βέβαια δεν θα βάλουμε καράβια σε ρόδες αλλά ευκαιρία είναι να δει ο κόσμος  αυτά που μπορούν να επιδειχτούν ,αεροσκάφη , όπλα και μηχανοκίνητα .
    Ο όρος μηχανοκίνητα  ερμηνεύεται  από δίκυκλα με μηχανή ,αυτοκίνητα μέχρι άρματα μάχης και όχι μόνο άρματα όπως γράφουν κάποιοι άσχετοι . Ακούω και ξενίζομαι  φίλους αποστράτους να σχολιάζουν και μάλιστα αξιόλογοι και σοβαροί   ΄΄ τώρα ερπύστριες θα ακούσει ο κόσμος ; ΄΄  , μήπως πάθει ψυχολογικά , αρχίζουν να φαντάζονται κακά σενάρια , βλέπουν εφιάλτες , ότι τα παιδιά και οι ευαίσθητοι δεν θα κοιμούνται τα βράδια κλπ . Σιγά τα ωά . Βέβαια έχουν τους δικούς τους λόγους , σεβαστοί αλλά εγώ προσωπικά δεν συμφωνώ .
    Μάλιστα ο πολυλογάς , ακατάληπτος  και υπερτραφής   Μακεδών  και μη αυτιστικός έβγαλε κάποτε διάταξη για απαγόρευση των μηχανοκινήτων  στην παρέλαση για λόγους οικονομίας καυσίμων (άντε καλέεεε!!!)  ενώ ξέρουμε τους λόγους του .¨Όταν  έδειχνε όλη την εμπάθεια του στο στράτευμα βγάζοντας τις χειρότερες διατάξεις για τους στρατιωτικούς  τα έτη 2010-11 (και για τους πολίτες) , μας κατέβασε 60% κάτω και με κάποιους  του  ΠΑΣΟΚ  , μας κατηγόρησαν για πραξικόπημα  ,  ενώ  ισοπέδωναν τα πάντα  , τον έπιασε τώρα η οικονομία των καυσίμων .
    Αυτά κύριε Βενιζέλο άλλου να τα πεις , στους  δικούς σου , στο 2% που σου έμεινε . Τώρα εάν το υλικό πρέπει να είναι στα υπόστεγα και αποθήκες ναι μεν σωστό αλλά αστεία δικαιολογία . Ο Ελληνικός στρατός δεν διαθέτει μόνο 20 άρματα και 20 πυροβόλα . Ούτε όταν κάνουμε συνήθη εκπαίδευση  βγάζουμε όλη την Επιλαρχία ή την Μοίρα .Τις ασκήσεις ο κόσμος δεν έχει δυνατότητα τις δει .  Άλλο είναι το πρόβλημα (δυστυχώς δεν μπορώ να το θέσω για ευνόητους λόγους ) και δεν θα κάνουμε εδώ επιτελική μελέτη . Δεν ενδιαφέρουν αυτά  τον απλό πολίτη .
    Τώρα για την εκτέλεση των παρελάσεων . Ίσως κάποιοι ξεπέρασαν κάποια όρια και υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις . Γιατί τα έκαναν έχουν αυτοί τους λόγους τους . Πάντως έδωσαν κακή εντύπωση και έλλειψη σεβασμού προς το νόημα και ύπαρξη της  Εθνική εορτής . Μιλάμε για τη Δημοκρατία και ότι εμείς οι Έλληνες δημιουργήσαμε τη Δημοκρατία αλλά οι σύγχρονοι την ερμηνεύουμε κατά το δοκούν .
    Παίρνω ως παράδειγμα τη Γαλλία . Πιστεύει κάποιος ότι η Γαλλία δεν έχει Δημοκρατία ; Τους τελευταίους  αιώνες η Γαλλία θεωρείται ως  προπύργιο της Δημοκρατίας . Κάθε χρόνο έχει την εθνική της εορτή και κάνει μία μεγαλειώδη παρέλαση .
    Ουδείς  έχει διανοηθεί να επέμβει , είτε αλλάζουν κυβερνήσεις ,είτε κόμματα ,είτε υπάρχει ύφεση , είτε ευμάρεια , Η παρέλαση είναι καθορισμένη  και εάν αλλάξει μόνον με κάποιες μικρές τροποποιήσεις  λόγω αλλαγής δόγματος και  υλικού και με τις εισηγήσεις των  ΕΔ  . Όχι κάθε κόμμα και κάθε υπουργός που βγαίνει και  κάνει την παρέλαση σύμφωνα με τα γούστα του .  Σέβονται την ιστορία τους , τις ΕΔ  και τις παραδόσεις τους  . Είτε δεις παρέλαση του 1980 είτε του 2012  το τελετουργικό είναι το ίδιο . Βέβαια δεν έχει σήμερα εχθρικούς γείτονες και έχει προσαρμοστεί σε δύναμη ταχείας αντιδράσεως και αναπτύξεως λόγω διεθνών περιπλοκών ( πχ ΜΑΛΙ )  και τηρεί  το ανάλογο ποσοστό συμμετοχής  της στο ΝΑΤΟ .
    Η παρουσίαση όμως της παρέλασης εξαιρετική . Οι λήψεις ,ο τρόπος , η παράδοση των Μονάδων ,  σχολιάζουν και στρατιωτικοί γνώστες , η παρουσία απομάχων , Ελάχιστες εμφανίσεις του προέδρου στη παρέλαση . Πλήρης σεβασμός στις ΕΔ από τον κόσμο και τους επισήμους (όπως εδώ ο Μπούταρης )  .  Μάλιστα τα άλογα με τα πέταλα κάνουν περισσότερο θόρυβο από τα άρματα συν ότι κοπρίζουν στον δρόμο . Ουδείς παραπονιέται  για ακαθαρσίες και μυρωδιές , Τι θα γινόταν εδώ; ( άρθρα επί άρθρων και σχολιασμών ) . Δηλαδή  (κατά τους σχολιαστές ) εκεί είναι η τάχα Δημοκρατική  Γαλλία και εδώ η σύγχρονη αληθινή Ελληνική Δημοκρατία ;
    Επίτηδες έβαλα τη Γαλλία και όχι κάποιο δικτατορικό η άλλο αμφισβητήσιμο  καθεστώς .  Π.χ. Γαλλία , Γερμανία , Ελλάδα είναι χώρες της Ε.Ε. .Η Γαλλία είναι περήφανη και σέβεται την ιστορία της , Η Γερμανία ντρέπεται για την πρόσφατη ιστορία της , Η Ελλάδα γιατί όχι που έχει ένδοξη  ιστορία και δεν πρέπει να ντρέπεται .
    Και ερχόμαστε  σε εμάς από πλευράς παρουσιάσεως  . Κάντε σύγκριση με τη δική μας παρουσίαση . Κακή οργάνωση και προετοιμασία . Άσχετοι εκφωνητές ,περισσότερο βλέπουμε τον πρόεδρο ( Με όλο τον σεβασμό στον θεσμό ) για όλο τον χρόνο σε ένα τέταρτο και τους πέριξ παρά τους παρελαύνοντες ,κακές γωνίες λήψεις ,  λες  και το κάνουν από αγγαρεία κλπ .
    Ας  πάρουν μαθήματα οι επίδοξοι μας παρουσιαστές μπας και ξεστραβωθούν .
Ολόκληρη η παρέλαση στη YOUTUBE   . http://youtu.be/voqPq1AaY6I
     Φέτος έκοψαν τα άρματα  LECLERC  με αντικατάσταση  τους από  ελαφρά τροχοφόρα άρματα . (ταχείας μεταφοράς ) . Όχι όγκο δυνάμεων αλλά προσεκτικά διαλεγμένο και τον απαραίτητο . Εκεί βλέπεις πως γίνονται και μεταδίδονται οι παρελάσεις . Ιεροτελεστία είναι και όχι περάστε ,σκουπίστε ,άντε τελειώσαμε να φύγουμε . Σε μια χώρα που σέβεται τις Ένοπλες δυνάμεις της και τη Δημοκρατία της .
     Αυτά τα έγραψα , συγγνώμη σε κάποια σημεία που είμουν έντονος , αλλά για κάποιους πολέμιους των στρατιωτικών παρελάσεων που μπορεί να είναι και εκ του πονηρού  με επιδίωξη την σταδιακά κατάργησή τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου