Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1183

ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ 1183
Τα σχόλια με μπλέ γράμματα και σιέλ υπογραμμιση, όπου και αν υπάρχουν, είναι δικά μου.
Η ‘’ ΔΕΚΑΔΑ’’ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
3.Πλειστηριασμοί: 150.000 θα χάσουν τα σπίτια τους
5.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
7.A7 CORSAIR , M1 , ΤΣΑΡΟΥΧΙ
8.Θαύμα στην Αίγυπτο που προκαλεί ρίγος…
9.Νίγια μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 
 Γαρυφάλλου Γιώργος
    Μετά από μια εμπεριστατωμένη έρευνα της ηλεκτρονικής εφημερίδας ''Σαμιακή Γνώμη" www.i-samos.gr και του δημοσιογράφου και πολιτευτή των ΑΝEΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο Νομό Σάμου, Γιώργου Γαρυφάλλου και μετά τα περίεργα παιχνίδια της Ελληνικής Κυβέρνησης, που έπαιζαν κρυφτό με τον Βουλευτή Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Τέρενς Κουΐκ σε σχετική ερώτηση που είχε κάνει στις πληροφορίες ότι η Μαρίνα Πυθαγορείου Σάμου πουλήθηκε σε τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, οι ίδιοι αρνούνταν το γεγονός αυτό και με διάφορες άλλες υπεκφυγές, δεν έδιναν καμία άλλη πληροφορία!
    Σήμερα λοιπόν σας κάνουμε την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ και με έγγραφα πια, πως η Μαρίνα του Πυθαγορείου της Σάμου έχει περάσει σε Τουρκικά χέρια!!!
    Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του κ. Στέγκου υπό την κάλυψη των ελληνικών αρχών εμπνεύστηκε μαζί με τους Τούρκους ένα πολύ ωραίο κόλπο και προχώρησαν στην εκποίηση της διαχείρισης της Μαρίνας Πυθαγορείου για τα επόμενα 33 χρόνια χωρίς να πάρει κανένας χαμπάρι τίποτε και όπως φαίνεται ΣΧΕΔΟΝ με νόμιμες διαδικασίες!
    Και λέμε σχεδόν διότι υπάρχουν κάποια κενά που έχουν αφήσει που θα πρέπει να εξεταστούν πολύ σοβαρά από την Ελληνική Πολιτεία, αφού δεν είναι εξ ολοκλήρου νόμιμη η διαδικασία και θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί.
ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ.
    Στις 29 Απριλίου του 2013 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο Τεύχος Ανωνύμων Εταιριών Αριθμ. Φύλλου 2531/29-4-2013 η εγγραφή στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η Σύσταση της Ανώνυμης Εταιρείας ''ΣΑΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΜΑΡΙΝΑ Μ.Α.Ε.'' με συμβολαιογραφο την κα Μαρίνα Σταυριανού.
    Η εταιρεία αυτή ήταν μονοπρόσωπη που σημαίνει ότι είχε έναν μέτοχο και δημοσίευσε τη σύσταση 3μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα τους:
1. Νικόλαο Μαργαρόπουλο
2. Φώτη Αναστασόπουλο
3. Αικατερίνη Λιγνού
    Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας καθορίστηκε στα 24.000€ με 2.400 μετοχές που σημαίνει η ονομαστική τους αξία ήταν στα 10€.
    Λίγες ημέρες μετά (47) στις 14 Ιουνίου του 2013 έρχεται Τροποποίηση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στο Τεύχος Ανωνύμων Εταιρειών Αριθμ Φύλλου 3472/14-6-2013 όπου αλλάζουν τα Aρθρα 17 & 18 του καταστατικού της εταιρείας όπου στο άρθρο 17 η κάλυψη και η καταβολή του αρχικού κεφαλαίου γίνεται εξ'ολοκλήρου με μετρητά (24.000€) από την Τουρκική εταιρεία ''SETUR SERVIS TOURISTIK ANONIM SIRKETI''.
    Στο άρθρο 18 διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι ''πετάγονται'' έξω όλοι οι Έλληνες του 1ου Διοικητικού Συμβουλίου και αντικαθίστανται από άλλους τρεις (3) Τούρκους εκροσώπους της SETOUR...!!!!!
Συγκεκριμένα τους:
1. Ibrahim Tamer Hasimoglou (Πρόεδρος)
2. Ustun Ozbey (Αντιπρόεδρος)
3. Saim Emre Dorouk (Δ/νων Σύμβουλος)....
όλοι τους κάτοικοι Κωνσταντινούπολης.
    Το κόλπο όμως είναι (και πιθανόν η αγοραπωλησία) πως λίγο πριν την τροποποίηση αυτή είχε δημοσιευθεί σε όλες τις Ελληνικές οικονομικές εφημερίδες (στις 5-6-2013 ΚΕΡΔΟΣ, ΕΞΠΡΕΣ κ.λ.π.)
η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ όλων των δραστηριοτήτων της ''ΣΑΜΟΣ ΜΑΡΙΝΕΣ Α.Ε.'' θυγατρικής της "ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ Α.Ε.'' του κ. Στέγκου, στην εταιρεία που προαναφέραμε και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
.
    Στην ''ΣΑΜΟΣ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟ ΜΑΡΙΝΑ Α.Ε.'' με το 3μελές Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από Τούρκους!!!
    Δηλαδή ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ κανονικό με νομιμοφανείς διαδικασίες!
ΠΟΥ ''ΧΩΛΑΙΝΕΙ'' Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ     Λίγοι ίσως γνωρίζουν ότι στην εταιρεία (την θυγατρική του Στέγκου) μέχρι τώρα υπήρχε και είχε συμμετοχή με 3% και ο Δήμος Σάμου.     Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε εδώ και μερικά χρόνια ο Δήμος Σάμου έχει χαθεί από το Μετοχολόγιο της εταιρείας αυτής και δεν ενημερώνεται (αλλά και δεν ζητά να ενημερωθεί) από πουθενά πια είναι τα κέρδη του ή οι ζημίες.
    Πως λοιπόν έχει συμφωνήσει και με πιο τρόπο συμμετείχε ο Δήμος Σάμου και κατ' επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο σε αυτή την μεταφορά των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε Τουρκική ουσιαστικά εταιρεία;
    Μήπως κάποιοι γνώριζαν και δεν αντέδρασαν;
    Μήπως έκαναν ότι δεν άκουγαν;
    Ο Δήμος Σάμου και ο Δήμαρχος Στέλιος Θάνος πρέπει ξεκάθαρα να μας πουν αν γνώριζαν ή όχι για αυτές τις επιχειρηματικές κινήσεις.
    Αν δεν γνώριζαν πρέπει να απολογηθούν!
    Τέλος θα κάνουμε ένα και μοναδικό ερώτημα ύψιστης Εθνικής σημασίας και δεν ρωτάμε τίποτα άλλο.
    Αν αύριο το πρωΐ η Τουρκική αυτή εταιρεία (SETUR) κατεβάσει τις μπάρες στην είσοδο της Μαρίνας Πυθαγορείου, έχει το δικαίωμα να ελέγχει ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει;
    Εμείς νομίζουμε πως λογικά το έχει!
    Αν αύριο το πρωΐ πάει ο Δήμαρχος Σάμου ως μέτοχος του 3% και θελήσει να μπει στην έδρα της επιχείρησης (στη Μαρίνα δηλαδή) έχουν το δικαίωμα να τον εμποδίσουν;
    Εμείς νομίζουμε πως όχι!
    Εφόσον όμως δεν φαίνεται πουθενά στην νέα εταιρεία ο Δήμος Σάμου πως είναι δυνατόν να είναι μέτοχος;
    Ειλικρινά στη θέα των οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων κάποιων, φαίνεται πως έχουμε ξεπουληθεί
ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Μήπως είναι τυχαίο το ότι σε όλες τις τραπεζικές βρωμοδουλειές, μέσα είναι και η Eurobank?
 
EΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    Σύμφωνα με το πόρισμα της δικαιοσύνης, η συμμορία των συνεργατών Παπανδρέου, “έσπαγε” τα κλεμμένα εκατομμύρια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε δεκάδες επιταγές και τα διοχέτευε προς διάφορες κατευθύνσεις ώστε να χαθούν τα ίχνη τους. Μεταξύ αυτών των τραπεζών στις οποίες διακινήθηκε το χρήμα, ήταν και η Eurobank.
    Που είναι το περίεργο; Μα το ότι ο Στουρνάρας ο οποίος συγκάλυψε το μέγα σκάνδαλο κλείνοντας νύχτα το ίδρυμα χωρίς να αποκαλύψει τα οικονομικά μεγέθη ούτε στην βουλή (!!!), θέλει να δώσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην κρατικοποιημένη πλέον Eurobank!
    Μία τράπεζα δηλαδή με διορισμένες διοικήσεις από τους διεφθαρμένους πολιτικούς συνεργούς, να πάρει την άλλη τράπεζα όπου οι διεφθαρμένες διορισμένες διοικήσεις έκαναν το πλιάτσικο του αιώνα! Η συγκάλυψη σε όλο της το μεγαλείο δηλαδή.
    Το θέμα ειναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός από Δευτέρα. Θα συγκαλύψει κρατώντας τον Στουρνάρα στην θέση του;
    Το πανηγύρι της διαπλοκής, συμπληρώνεται με την Alpha Bank, που όπως αποκαλύπτει το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” περίμενε να πληρώσει ο μακάκας ο λαός την “εθελουσία έξοδο” στο ΤΤ, ώστε να “χτυπήσει” και αυτή το ίδρυμα. Διαβάστε:
    Aίσθηση προκαλεί στους τραπεζικούς κύκλους η εμπλοκή της Αlpha Bank στην απόκτηση του ΤΤ, το οποίο όπως όλα δείχνουν κατευθύνεται στην Εurobank.
    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχαήλ Γελαντάλι στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» τραπεζικοί κύκλοι την απόκτηση και του νέου ΤΤ από την Αlpha Bank ως σκανδαλωδώς ευνοική μεταχείριση.
Θυμίζουν ότι:
                
H Alpha Bank είχε εγείρει ζήτημα απολύσεων εργαζομένων του Ταμιευτηρίου στο διαγωνισμό του Ιανουαρίου (που τελικά δεν προχώρησε) σε αντίθεση με την Εθνική και τη Eurobank, και τώρα επανέρχεται αφού φόρτωσε το κόστος στο Δημόσιο.
                 Τίθεται θέμα σύγκρουσης συμφέροντος, καθώς σύμβουλος στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank ήταν η J.P Morgan, που επίσης επελέγη τελευταία ως σύμβουλος και του TXΣ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
3.Πλειστηριασμοί: 150.000 θα χάσουν τα σπίτια τους
 
    Κίνδυνος θάνατος για την περιουσία δεκάδων χιλιάδων πολιτών είναι το ενδεχόμενο ξεπαγώματος των πλειστηριασμών όπως πιέζει η τρόικα. Το ενδεχόμενο αυτό θα είναι όμως και το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων καθώς η υπερπροσφορά θα προκαλέσει άνευ προηγουμένου αναταράξεις.
    Επί της ουσίας, λένε άνθρωποι της αγοράς, η άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών από 1η Ιανουαρίου του 2014 με βάση τα έως τώρα δεδομένα θα προκαλέσει τσουνάμι πλειστηριασμών. Οι ίδιοι άνθρωποι υπολογίζουν ότι από τα κόκκινα δάνεια θα προκύψουν τουλάχιστον 150.000 περιπτώσεις πλειστηριασμών μέσα στον επόμενο χρόνο. Μαζί με τα περίπου 250.000 αδιάθετα ακίνητα της αγοράς τα προς διάθεση ακίνητα θα φτάσουν στο αστρονομικό για τα δεδομένα της χώρας νούμερο των 400.000.
    Η εξέλιξη αυτή θα σημάνει μια άνευ προηγουμένου αλλαγή των δεδομένων της αγοράς ακινήτου. Οι ήδη κατά 20% ως 30% μειωμένες τιμές, θα πέσουν κατακόρυφα, αλλά ταυτόχρονα δεν αναμένεται να αυξηθεί και η ζήτηση καθώς δεν είναι παρά ελάχιστοι εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα αγοράς ακινήτου. Στοιχεία της τραπέζης της Ελλάδος δείχνουν ότι η υπερδιάθεση ακινήτων στην Ελλάδα μπορεί να διαρκέσει ακόμη και 20 χρόνια γεγονός που θα οδηγήσει σε στραγγαλισμό έναν απ' τους σημαντικότερους κλάδους της οικονομίας, την οικοδομή.
Τροπολογία για πάγωμα των πλειστηριασμών
    Νέο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την
τρόικα είναι αυτό των πλειστηριασμών των ακινήτων. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα καταφέρει να περάσει το αίτημα για συνέχιση του “παγώματος” ως το 2015, αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος σε μια διαπραγμάτευση
    Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τους δανειολήπτες και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε "ανοιχτός" σε κάποιες βελτιωτικές τροποποιήσεις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.
    Ήδη από τέσσερις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, την Ασημίνα Ξηροτύρη, το Νίκο Τσούκαλη, τον Δημήτρη Αναγνωστάκη και τη Νίκη Φούντα, έχει κατατεθεί τροπολογία με την οποία προτείνεται να δοθεί νέα παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών έως την 31η Δεκεμβρίου 2015 έναντι της 31ης Δεκεμβρίου 2013. Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, πρέπει να υπάρξει νέα παράταση προκειμένου να μην δημιουργείται σύγχυση και αναστάτωση στους δανειολήπτες και να δημιουργηθεί αίσθημα δικαίου.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αν και, όπως θα έχετε παρατηρήσει, αποφεύγω να αναρτώ τόσο μακροσκελή θέματα, στην δεδομένη περίπτωση κάνω εξαίρεση, θεωρώντας σημαντικά τα παρακάτω.
 
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
    Η παραίτησή του πριν από ένα χρόνο από την θέση του Α/ΓΕΣ προκάλεσε θύελλα στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στην κυβέρνηση. Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, παραιτήθηκε για να εκφράσει την αντίθεσή του σε πολιτικές παρεμβάσεις στις κρίσεις των αξιωματικών. Ένα χρόνο μετά μιλά χωρίς να “μασά τα λόγια του”, για τις επιπτώσεις των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις.
    Τα όσα λέει είναι σκληρά αλλά αληθινά. Και είναι η πρώτη φορά που κάποιος -επιτέλους- λέει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους. Και για το προσωπικό και για τις δραματικές επιπτώσεις στις επιχειρησιακές δυνατότητες των ΕΔ.
    Δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις και αποδίδει ευθύνες και σε πρόσωπα. Στον πρώην ΥΕΘΑ Πάνο Παναγιωτόπουλο που “δεν έδωσε καμία μάχη” ,αλλά και στον Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο που δεν έδειξε ότι “ο φυσικό ηγέτης βγαίνει μπροστά”. Απαντά ακόμη στον στρατηγό Φράγκο για την πρόθεσή του να ξενιτευθεί.
Όλο το κείμενο της συνέντευξης:
Onalert: Υπήρξαν στιγμές που μετανοιώσατε για την απόφασή σας να παραιτηθείτε ή για την χρονική στιγμή που το πράξατε;
Κ.ΖΙΑΖΙΑΣ: Όχι ήταν ζήτημα αρχών με τις οποίες γαλουχήθηκα από τους γονείς μου, τους δασκάλους μου και τους εκάστοτε διοικητές στην σταδιοδρομία μου και επ΄ αυτών δεν έκανα εκπτώσεις. Ο Αρχηγός καλείται να αφήσει πρότυπα συμπεριφοράς προς τους νεότερους και πάντα έτοιμος να αναλάβει προσωπική θυσία έναντι του γενικού καλού. Πιστεύω ότι είναι έντιμο όταν ο Αρχηγός διαφωνεί με την πολιτική ηγεσία σε μείζονα ζητήματα, να μην υποκύπτει, να μην “κοιτάει τη καρέκλα της εξουσίας” , αλλά να απέρχεται για το καλό του στρατεύματος και της πατρίδας.
Ηγέτης είναι αυτός που μέσα από το όραμα την έμπνευση και το επίπεδο που διαθέτει ,αγκαλιάζει με μεγαλοψυχία τους υφισταμένους του και αποτελεί στηριγμά τους, θυσιαζόμενος ΠΡΩΤΟΣ γι΄ αυτούς.
Onalert:
Ο πρώην Α/ΓΕΣ , ο αρχηγός που εσείς διαδεχθήκατε ο Φραγκούλης Φράγκος δήλωσε σε συνέντευξή του στην Real News ότι μπορεί ακόμη και να ξενιτευθεί γιατί δεν τα βγάζει πέρα με τη σύνταξή του. Κ.Ζ: Διάβασα την συνέντευξη του κ. Αρχηγού τον οποίο τιμώ και σέβομαι. Νομίζω όμως ότι αυτή την εποχή προέχει η εμψύχωση και η επιβίωση των στελεχών μας που δίνουν τον αγώνα στον Έβρο και στα νησιά μας και κατόπιν εμάς των αποστράτων ειδικά των Αρχηγών ,ορισμένοι εκ των οποίων έχουμε υπηρετήσει δυο και τρεις φορές στο εξωτερικό και πήραμε και το εφάπαξ, υπηρετήσαμε πολλά χρόνια κοντά στο σπίτι μας.
Προσωπικά πιστεύω ότι εμείς οι παλαιότεροι πρέπει να δώσουμε τον αγώνα και το παράδειγμά μας ώστε οι νέοι να παραμείνουν στην χώρα, να συμβάλουν ενεργά στην ανόρθωσή της και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η αξιοκρατία, έννοιες που τόσο τις έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Αυτή την εποχή όμως βλέπουμε τον ανθό της κοινωνίας μας, να ξενιτεύεται χωρίς να λαμβάνονται κάποια μέτρα από το κράτος ενώ αντίθετα βλέπουμε τον Ιταλό πρωθυπουργό να ζητάει δημόσια συγνώμη από τους νέους που μεταναστεύουν και ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Καλό είναι να θυμηθούμε τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη για την πατρίδα:
“Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτα. Νάρθη ένας να μου είπη ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα,έργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να ΄χω στραβός θα είμαι. Ότι σ΄ αυτείνη θα ζήσω, δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού”.
Onalert: Πρέπει οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων να εκφράζουν την άποψή τους δημόσια για θέματα όπως αυτά των περικοπών για να γνωρίζουν οι πολίτες τι ακριβώς επιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν απ’  αυτές; Κ.Ζ: Είναι γεγονός εμείς οι παλαιότεροι έχουμε γαλουχηθεί με την κουλτούρα “μη μιλάτε για όλα φροντίζει η υπηρεσία και ο προϊστάμενος”.
Εκτιμώ ότι αυτή η ιστορία των “αμίλητων αρχηγών” έχει παρέλθει. Σ΄ όλες τις δυτικές χώρες οι Αρχηγοί μιλούν δημόσια για θέματα της αρμοδιότητάς τους αλλά και για θέματα κοινωνικά που άπτονται της ενημέρωσης του προσωπικού και της κοινωνίας. Είναι υγιές φαινόμενο οι Αρχηγοί να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα
στο πλαίσιο της στρατιωτικής δεοντολογίας. Φωτεινό παράδειγμα ο πρώην Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστιδης.
Onalert: Πολύ συχνά ακούγαμε ότι οι περικοπές δεν έχουν καμία επίπτωση στην επιχειρησιακή ικανότητα των ΕΔ. Ο προηγούμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος το έλεγε συνεχώς. Συμφωνείτε;Κ.Ζ: Όποιος αυτή τη περίοδο υποστηρίζει ότι τα στελέχη έχουν αποσυνδέσει τα οικονομικά από την επιτέλεση του καθήκοντος μάλλον εθελοτυφλεί ή δεν αφουγκράζεται τον πόνο και τον καημό των στελεχών που ζουν και αγωνίζονται μαζί με τις οικογένειές τους στον Έβρο και τα νησιά μας. Το συμπέρασμα αυτό η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ το εξήγαγε ενημερωμένη από τους αυλοκόλακες που τους περιστοιχίζουν κι όχι φυσικά από την φυσική ηγεσία τους στρατεύματος.
Ο πατριωτισμός και η αυταπάρνηση των στελεχών είναι δεδομένα ,ωστόσο με αξίες μπορεί να γαλουχηθεί μία οικογένεια, δεν είναι δυνατόν όμως να τραφεί, διότι εδώ έφθασε η στρατιωτική οικογένεια . Θα ήταν ουτοπία να ισχυρισθώ ότι η οικονομική κρίση δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την λειτουργικότητα των Μονάδων των ΕΔ. Η συνέχιση των περικοπών των αμυντικών δαπανών χωρίς κεντρικό σχεδιασμό παρά μόνο με λογιστική αντίληψη θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ σύντομα ,την αδυναμία υποστήριξης από την στρατιωτική ηγεσία
των βασικών αναγκών των Μονάδων αλλά και των αντικειμενικών σκοπών που καθοριζει η Πολιτική Εθνικής Άμυνας, με όλες τις αντίστοιχες επιπτώσεις. Ένας στρατός πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο αποδομείται αλλά πολύ δύσκολα και σε πολύ μεγάλο χρόνο συγκροτείται ,αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες.
Onalert: Υπάρχει η αίσθηση που έχει προκαλέσει κι ένα αίσθημα αδικίας στα στελέχη των ΕΔ ,ότι κανένας δεν τους προστάτευσε ή τουλάχιστον δεν προσπάθησε να τους προστατεύσει από την λαίλαπα των αλόγιστων περικοπών. Γιατί συνέβη αυτό;Κ.Ζ: Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα μας,είναι πατριωτικό καθήκον όλων μας και φυσικά και των στελεχών των ΕΔ να συνεισφέρουν αναλογικά για την διάσωση της χώρας.
Οι ταγοί αυτού του τόπου πρώτοι έπρεπε να δώσουν το παράδειγμα. Δυστυχώς η καταιγίδα των φόρων και των μειώσεων έπληξε κυρίως τα μεσαία και χαμηλά στρώματα της κοινωνίας που σίγουρα “δεν τα είχαν φάει μαζί”.
Οι περικοπές στις ΕΔ είναι πραγματικά δυσβάστακτες, δυσανάλογες και άδικες σε σχέση με άλλες τάξεις εργαζομένων. Η κατά 50% (και πλέον σε ορισμένες περιπτώσεις) περικοπές στις αποδοχές έχουν ως αποτέλεσμα να μην δύνανται να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους τα στελέχη. Αυτό το αναφέρω με πλήρη επίγνωση του ότι όλος ο ελληνικός λαός έχει υποστεί δραματικές μειώσεις στις αποδοχές του, όμως αυτό που έχει γίνει από τις “υπάκουες” ΕΔ, δεν έχει προηγούμενο.
Το προσωπικό δεν νοιώθει ότι απλά αδικείται ,αλλά τιμωρείται.
Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχουν περιέλθει τα στελέχη των ΕΔ έχει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία δεν έχασε απλώς μια μάχη το περασμένο θέρος όπως διατυμπάνιζε αλλά έχασε τον πόλεμο χωρίς να δώσει μάχη, χωρίς θέληση για σύγκρουση για τα συμφέροντα των ΕΔ ,όπως διαπιστώθηκε εκ του αποτελέσματος.
Βέβαια δεν είναι άμοιρη ευθυνών και η ηγεσία των ΕΔ , η οποία θα έπρεπε να βγει μπροστά
σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αγγίζει το ηθικό του στρατεύματος και να διεκδικήσει με λόγο ευθύ ,στρατιωτικό και πειστικό μη περαιτέρω μείωση των αποδοχών των στελεχών και να φανεί στα στελέχη ότι ο φυσικός τους ηγέτης προσπαθεί για το καλύτερο.
Onalert:Για τα στελέχη και το προσωπικό τι λέτε; Πόσο έχουν επηρεαστεί;Κ.Ζ: Κλίμα οργής και αγανάκτησης επικρατούν στο χώρο των στελεχών των ΕΔ λόγω των συνεχών ,μεγάλων και άδικων περικοπών, αλλά και αυτών που έχουν σχεδιασθεί για το 2014. Πως να επιζήσει μια οικογένεια με 850 ευρώ όταν αναγκάζεται κάθε 2-3 χρόνια να μετατίθεται από τον Έβρο στα νησιά και αντιστρόφως; Αν συνεχιστεί αυτή η τακτική τότε σύντομα θα μιλάμε για σοβαρότατο πρόβλημα στην επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΔ.
Δίχως αξιοπρεπώς αμοιβόμενα στελέχη δεν μπορεί να λέμε ότι έχουμε ασφάλεια. Είναι εύκολο κάποιος να μιλάει για “υψηλό ηθικό” όταν το βράδυ πάει σπίτι του στην Κηφισιά και δεν έχει πρόβλημα επιβίωσης.
Το σημαντικότερο και κύριο μέλημα της Πολιτείας όχι μόνο για τους στρατιωτικούς αλλά και όλους τους Έλληνες, πρέπει να είναι η διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειάς τους.
Ελπίζω η
νέα ηγεσία του Υπουργείου θα δώσει τη δέουσα βαρύτητα κατ΄ αρχάς στην ανύψωση του ηθικού του προσωπικού και στην συνέχεια στην εξεύρεση πιστώσεων για την επανεκκίνηση των ΕΔ.
Onalert:Το ρουσφέτι ζει και βασιλεύει κ. Αρχηγέ ακόμη και σήμερα, την εποχή της κρίσης; Εσείς τη περίοδο που ήσασταν Αρχηγός τι κατάσταση αντιμετωπίσατε με τα ρουσφέτια;Κ.Ζ: Δεν θα ήταν αληθές να σας πω ότι δεν υπήρχαν πολιτικές παρεμβάσεις-ρουσφέτια κατά την διάρκεια της θητείας μου. Ένα πελατειακό σύστημα έχει ανδρωθεί στο Υπουργείο για εξυπηρέτηση του πολιτικού καταστημένου και το οποίο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα τόσο στην λειτουργία του Επιτελείου όσο και στους Σχηματισμούς.
Κατά την διάρκεια της θητείας μου, αλλά και ο επόμενος Αρχηγός , προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να περιορίσουμε αυτά τα φαινόμενα και νομίζω εν μέρει πετύχαμε αφού μειώθηκε το προσωπικό των Μονάδων της Αττικής στο ελάχιστο και αυξήθηκε στους εμπρός Σχηματισμούς. Κυρίως εφαρμόσθηκε αυστηρά η μοριοποίηση για την υπηρέτηση στο εξωτερικό.
Παρά τις προσπάθειες όμως αυτές του Επιτελείου ,απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας, τόσο των πολιτικών όσο και των στρατιωτικών για τη λύση του προβλήματος αυτού, που δημιουργεί κρίση εμπιστοσύνης των στελεχών προς τις ηγεσίες τους.
Δυστυχώς όμως οι κυβερνήσεις πέφτουνε ,αλλά το ρουσφέτι μένει στις Ένοπλες Δυνάμεις, ακυρώνοντας κάθε εξαγγελία περί ισονομίας και ισοπολιτείας.
Onalert
: Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τον Α/ΓΕΕΘΑ έκανε λόγο για απολύσεις στις ΕΔ που “ευτυχώς δεν έγιναν” όπως είπε. Είχε τεθεί θέμα απολύσεων; Κ.Ζ: Εκτιμώ ότι η υπόψη συνομιλία ήταν ατυχέστατη ,τόσο ως προς την ορθότητα των λεγομένων ,όσο και προς την σκηνοθεσία της όλης συνομιλίας, με πιθανολογούμενη δικαιολογία της μη ορθής ενημέρωσης του Πρωθυπουργού από τους καθ΄ύλην αρμοδίους.
Με αυτή τη δήλωση ακουσίως ή εκουσίως επιτεύχθηκε:
             Η αποδόμηση της ηγεσίας του στρατεύματος στα μάτια των στελεχών αφού φαίνεται ότι συνηγόρησε στο “πετσόκομα” των αποδοχών τους και μπήκε μπροστάρης.
              Η σπορά διχαστικών δαιμονίων στις τάξεις των ΕΔ, διαχωρίζοντας τα στελέχη σε μικρή ελίτ ανωτάτων, οι οποίοι είναι τάχα ψηλά αμοιβόμενοι και των υπολοίπων στελεχών.
Βέβαια είναι γνωστό ότι η φτωχοποίηση άγγιξε όλο το προσωπικό των ΕΔ και κυρίως τα μικρά στελέχη.
Ελίτ στο στράτευμα δεν υφίσταται από την εποχή του μεσοπολέμου.
                Η δημιουργία ανησυχίας και φόβου στα μικρά στελέχη για τυχόν απολυσή τους όπως εσφαλμένα λέχθηκε ότι έγινε σε άλλους στρατούς. ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ σε καμία χώρα δεν απελύθησαν. Αν εννούν τους ΕΠΟΠ στη Γαλλία, αυτών απλά δεν ανανεώθηκαν τα συμβόλαιά τους.
Θέμα απολύσεων “μικρών” στελεχών από τις ΕΔ ουδέποτε ετέθη μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, ως “ισδύναμο” για να μην μειωθούν οι αποδοχές των στελεχών.
Οι ΕΜΘ και οι
ΕΠΟΠ αποτελούν κατά βάση τους χειριστές των κυριων οπλικών συστημάτων. Αποτελούν την ραχοκοκαλιά των επιχειρησιακών μονάδων. Τυχόν απόλυση αυτών θα επιφέρει τεράστια μείωση ,στην ήδη επιβαρυμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα των ΕΔ.
Onalert: Για τους απόστρατους τι έχετε να πείτε μια και ανήκετε πλέον σ΄ αυτή την κατηγορία.Κ.Ζ: Η μεταχείριση που τους επιφυλάχθηκε νομίζω ότι είναι τουλάχιστον άδικη.
Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση με έντονο αντιμιλιταριστικό “μίσος” επέπεσε σε μία τάξη πειθαρχημένη και αξιοπρεπή ,την τάξη των αποστράτων και τους φτωχοποίησε
εντός ελαχίστου χρόνου και χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό κατά τα αρχικά στάδια. Οι μειώσεις στους απόστρατους έφθασαν και στο 63%. Την κατάσταση στον χώρο των αποστράτων περιγράφει επ΄ ακριβώς ο πρόσφατος τίτλος μιας έγκριτης εφημερίδας “ΕΠΑΙΤΕΣ ΜΕ ΓΑΛΟΝΙΑ”.
Είναι να μελαγχολεί κανείς βλέποντας Στρατηγούς που έφαγαν τον Έβρο και τα νησιά με το κουτάλι ,Ναυάρχους που θαλασσοδέρνονταν τόσα χρόνια για την πατρίδα , Πτεράρχοι που έπαιζαν τη ζωή τους κορώνα ,γράμματα κυνηγώντας τον Τούρκο στο Αιγαίο να παίρνουν σύνταξη 1200 ευρώ.
Το πλέον πειθαρχημένο τμήμα του λαού μας δεν αντιδρά πιστό στους νόμους και στα ιδανικά και αυτό το θεώρησαν ως αδυναμία. Και επέδραμαν στις συντάξεις τους και ανάγκασαν τους περήφανους απόστρατους να βγουν στους δρόμους για να αντισταθούν στην ανάλγητη συμπεριφορά των κυβερνώντων.

5.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ
 
Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ν.Π.Δ.Δ.)
Αντγος ε.α Παντ. Μαυροδόπουλος
Πρόεδρος Δ. Σ.
Τηλ : 210 36 244 95, Φαξ : 210 36 11 963
    Σας επισυνάπτω το σχετικό για ενημέρωσή σας.
    Επί τη ευκαιρία σας πληροφορούμε ότι το Συντονιστικό καταβάλλει συνεχείς και άοκνες προσπάθειες για να ενημερώνει - πιέζει συνεχώς τους αρμοδίους Θεσμικούς φορείς, με σκοπό να αποτρέψει τα χειρότερα σε μία κρίσιμη χρονική, αλλά και ιστορική για την Πατρίδα μας χρονική περίοδο.
    Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, εάν τα σημερινές 07 Ιουλ 2013 δημοσιοποιούμενες πληροφορίες είναι αληθινές, δηλαδή ότι « δεν συμπεριλαμβάνονται οι απόστρατοι στις νέες περικοπές…….. » ,  είναι αποτέλεσμα των συνεχών ενημερώσεων -  πιέσεων στους αρμοδίους, φυσικά δεν παραγνωρίζονται οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Λάρισα.
    Η προσπάθειά μας – σας, δεν σταματά, και καλούνται τα Μέλη μας ανά την επικράτεια, με επιχειρήματα, αρκετά εκ των οποίων σας παραθέτουμε λεπτομερώς και με την συνημμένη επιστολή στον κ. Υ.ΕΘ.Α,  να ενημερώνετε τις τοπικές κοινωνίες που διαμένετε και όχι μόνο, τα δε Τοπικά Συμβούλια των Παραρτημάτων, να προβαίνουν σε ενημερωτικές ενέργειες προς τις Τοπικές Αρχές, στα τοπικά Μ.Μ.Ε, αλλά και τους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, με σκοπό να μην ατονίσει η προσπάθειά μας.
    ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ λοιπόν την ενημέρωση , χρησιμοποιείστε επιχειρήματα, το δίκαιο είναι με το μέρος μας.
 Με εκτίμηση. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού
Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα
Τηλ.: 210 33 10 430 –210  33 10 431 – FAX: 210 33 10 429

Ημερομηνία,  04 Ιουλ 2013 
ΠΡΟΣ  : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημ. Αβραμόπουλο
ΚΟΙΝ   : Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φ. Γεννηματά
              Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Α. Δαβάκη
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
     1. Το Συντονιστικό Συμβούλιο των  τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών , το οποίο εκπροσωπεί 100.000 αποστράτους,   επί τη αναλήψει    των καθηκόντων του Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας, σας συγχαίρει και σας εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που έχετε αναλάβει την δύσκολη αυτή περίοδο για την Πατρίδα μας. 
Τα ίδια ευχόμεθα στην Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φ. Γεννηματά, που γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας και στον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Α. Δαβάκη.
     2. Θα θέλαμε να σας συναντήσουμε για να σας διατυπώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. με κυριότερο το οικονομικό, που διαρκώς διογκώνεται. Για τον λόγο αυτό, σας παραθέτουμε στην παρούσα τα στοιχεία που συνθέτουν το πρόβλημα αυτό , ώστε στην συνάντησή μας να γίνει ενδελεχής και σε βάθος συζήτηση.
      3. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πλέον οι Απόστρατοι είναι η επιβίωσή τους, γιατί με τις μέχρι τώρα περικοπές που έχουν γίνει σε συνδυασμό με τους υπερβολικούς φόρους που καλούνται να πληρώσουν, οι συντάξεις που λαμβάνουν δεν φθάνουν να καλύψουν τα απαραίτητα προς το ζειν. Για το λόγο αυτό οι Απόστρατοι δεν μπορούν να υποστούν νέα μείωση για το 2014 ούτε κατά 1 €.
     4. Πιο συγκεκριμένα :
         α. Οι μειώσεις που υφίστανται οι Απόστρατοι δεν επηρεάζουν τον Π/Υ του Υ.ΕΘ.Α., αλλά τον κρατικό Π/Υ, από τον οποίο πληρώνονται όλοι οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, πλην όμως οι συντάξεις τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το μισθολόγιο των εν ενεργεία συναδέλφων.
         β. Οι Απόστρατοι :
                (1) Έχουν    υποστεί    μέχρι  τώρα    12   μειώσεις   στις   συντάξεις   τους  με αποτέλεσμα αυτές να περικοπούν μέχρι 60%
                (2) Λαμβάνουν  πλέον , το 40 % του   μισθού   των   εν ενεργεία , ενώ ο νόμος  προβλέπει αναπλήρωση από 80 % έως 70 % το 2017. 
                (3) Έχουν   φτάσει   να   λαμβάνουν   τις   μικρότερες   συντάξεις   από  όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου.  
                (4) Ενώ    όταν      θεσπίστηκε   το   ενιαίο   μισθολόγιο   στο    Δημόσιο,  δεν  περιεκόπησαν   εξ  επαγωγής οι συντάξεις των ήδη συνταξιούχων, στους Αποστράτους  όταν  περικόπτονται  οι  μισθοί των εν ενεργεία αυτομάτως περικόπτονται  οι συντάξεις και σε αυτούς, με αναδρομικότητα.
          γ. Οι Απόστρατοι  ενώ  υφίστανται μειώσεις στις συντάξεις τους εξ επαγωγής , όπως αναφέρθηκε  ανωτέρω, παράλληλα  υφίστανται και τις μειώσεις που επιβάλλονται     στους   συνταξιούχους  του Δημοσίου, με  αποτέλεσμα   να υφίστανται στην ουσία διπλές μειώσεις.
          δ. Με   την   μείωση   κατά 18% μεσοσταθμικά στους μισθούς και τις συντάξεις  των   στελεχών   των   Ε.Δ.   και   των   Σ.Α.,   που   έχουν    συμφωνήσει οι αντιμιλιταριστές    του   Υπουργείου   Οικονομικών , διέπραξαν   ένα μεγάλο λάθος ή  μία σκόπιμη πράξη, να διαλύσουν το ηθικό των εν ενεργεία και να  καταντήσουν     επαίτες     τους     Αποστράτους.   Επιβάλλουν   αυτήν   την μεσοσταθμική   μείωση   όταν   γνωρίζουν   ότι   τα   2/3   των Στελεχών του στρατεύματος        λαμβάνουν     μισθό    κάτω των 900 € και επομένως δεν μπορούσαν   να περικοπούν.  Με   αυτό   τον   τρόπο   για     μεσοσταθμική περικοπή 8% όπως ισχυρίζονται, περιεκόπησαν οι συντάξεις των ανωτάτων και   ανωτέρων   κατά ποσοστά   9 - 20 %.   Πέραν   των   ανωτέρω    επήλθε ισοπέδωση   στις   συντάξιμες   αποδοχές   γιατί  σε συνδυασμό  και  με τις υπόλοιπες  περικοπές  των  συνταξιούχων  του Δημοσίου , όλοι λαμβάνουν την   ίδια    περίπου   σύνταξη.
         ε. Με    τις      επελθούσες         μειώσεις,   εκμηδενίσθηκαν  και τα  επιδόματα κινδύνου    των αποστράτων  (πτητικά , υποβρυχίων   , ειδικών δυνάμεων, κλπ),   γιατί   με   τις   αλχημείες     του   Υπ.   Οικονομικών,  όσο  μεγαλύτερα   ήταν  αυτά  τα  επιδόματα , τόσο  περισσότερο “ κουρεύτηκαν“ οι   οικείες    συντάξεις.  Τι   να   πούμε    στους    φύλακες   των  Ελληνικών  αιθέρων, των   Ελληνικών   θαλασσών   και   στους   άνδρες   των  Ειδικών Δυνάμεων   όταν   μας   παραπονούνται  ότι η Πατρίδα είναι αγνώμων στην προσφορά τους ;
        στ. Κακώς    έχουν  συνυπολογισθεί  στο άθροισμα  των συντάξεων, που στη συνέχεια περιεκόπησαν κατά   5 - 15%  οι  Ε.Κ.Ο.Ε.Μ. (Ειδικός Λογαριασμός Οικονομικής   Ενίσχυσης  Μερισματούχων) του Σ.Ξ, του Π.Ν. και της  Π.Α, ενώ  για  αυτά  έχει αποφανθεί το Νομικό  Συμβούλιο του  Κράτους  ότι δεν είναι  Επικουρικά Ταμεία.
         ζ. Το  2014   προβλέπεται  περαιτέρω  μείωση  των συντάξεων μόνο  για τους  Αποστράτους   ύψους   161,8   εκ. € , το  2015    5,1 εκ.   και  το  2016  5,9   εκ. € ,  ενώ  έχουν  κρατηθεί  από  τις  περικοπές  του   2013 , μόνο για  την προσαρμογή   των   συντάξεων   στους μισθούς  των εν ενεργεία , 241 εκ.   έναντι  των   66,4 εκ.  που  προέβλεπε  το   Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα  2013-2016 , άρα  η  Μνημονιακή   απαίτηση έχει  εκπληρωθεί  και  μάλιστα τρία χρόνια πριν από τον στόχο.
Αντιστοίχως  ποσόν  88  εκ. € έχει προβλεφθεί  για  τους εν ενεργεία για το  2014.
         η. Για να ολοκληρωθεί η ζοφερή εικόνα των αποδοχών των Αποστράτων, σας γνωρίζουμε   ότι  και  τα  μερίσματα  που δίνουν  τα Μετοχικά Ταμεία έχουν μειωθεί κατά 60 %..
     5. Για όλα τα ανωτέρω σας επισυνάπτουμε τεκμηριωμένα στοιχεία, ενώ σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε να γίνει συνάντηση με  τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Σταικούρα / Γ.Λ.Κ. και το Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων, παρουσία σας, για επιβεβαίωση των ποσών που αναφέρονται στην ανωτέρω παράγραφο 4ζ.
     6. Πιο λεπτομερή στοιχεία, καθώς και άλλα θέματα που απασχολούν τους Αποστράτους θα τα θέσουμε στην συνάντηση που θα έχουμε μαζί σας.
Αντιστράτηγος ε.α Παντελής Μαυροδόπουλος  Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ     
Υποστράτηγος ε.α.  Ευαγ. Δανιάς Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Σ
Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.  Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν    
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ. Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Ν
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ. Ιατρίδης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
Υποπτέραρχος Κ. Δελλής Π.Α. ε.α.  Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Α.Α.Α
Για την ακρίβεια  Ο  Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου Αντιναύαρχος Σπ. Περβαινάς Π.Ν. ε.α.     

 
    “Κατά ριπάς” στέλνει τα εξώδικα ο πλωτάρχης ε.α Παναγιώτης Σταμάτης.
Αυτή τη φορά σειρά έχει ο Ειδικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής για το νέο μισθολόγιο Αντώνης Οικονόμου.
    Με το εξώδικο προειδοποιεί ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα σε περίπτωση που υπάρξουν νέες περκοπές.
Όλο το εξώδικο:

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΛΩΤΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ & ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ  ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΦ/ΞΗ  - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
    Του Παναγιώτη Σταμάτη του Δημητρίου,  Πλωτάρχη ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού κατοίκου Αθηνών,  οδός Κομνηνών  αρ. 48 .
KATA
1.  Του  Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντωνίου Οικονόμου,  Προέδρου Επιτροπής Νέου Μισθολογίου,   Λεωφ.  Μεσογείων, αρ.229,  Χολαργός.
2. Της Επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των Στρατιωτικών που αποτελείται από εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικούς, στην ιδία διεύθυνση.
 Αξιότιμε  κ. Ειδικέ Γραμματέα,Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ    Είμαι συνταξιούχος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, και συνταξιοδοτήθηκα σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε συνταξιοδοτικές διατάξεις του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, οι συνεχείς μειώσεις στις συντάξεις η κατάργηση των επιδομάτων αδείας, Χριστουγέννων και Πάσχα, με έχουν κάνει να περιέλθω στην κατάσταση της αναξιοπρεπούς_διαβίωσης.
    Οι μηνιαίες συντάξιμες αποδοχές μου, μειώθηκαν πολλαπλά και  δραματικά  με μια σειρά αντισυνταγματικών νομοθετικών και διοικητικών πράξεων.
    Προσφάτως πληροφορήθηκα από διάφορα δημοσιεύματα για την συγκρότηση Επιτροπής για το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών που φυσικά επηρεάζει και τους απόστρατους αξιωματικούς.
    Σας πληροφορώ ότι οι συντάξεις μας είναι αυτές που παρέχονται ως ανταπόδοση εισφορών,  επιβεβλημένων στον εργαζόμενο από το ίδιο το κράτος   (κρατήσεις από τον μισθό υποχρεωτικές βάσει νόμου).
    Στην περίπτωση των ανταποδοτικών εισφορών το κράτος λειτουργεί ως ασφαλιστικός ή τραπεζικός οργανισμός:   Συλλέγει τις εισφορές για να τις αξιοποιήσει αναπαραγωγικά (να τις τοκίσει, να τις επενδύσει), ώστε, όταν ο εργαζόμενος φτάσει στην ηλικία να αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία, οι αξιοποιημένες καταβολές του χρήματά του (αμοιβές δεκαετιών δουλειάς, κόπου, ικανοτήτων, επιμέλειας, συνέπειας, δημιουργικών πρωτοβουλιών) να του ανταποδίδονται για να του εξασφαλίσουν αξιοπρεπή συνέχιση του βίου και τέλη του βίου.
    H ανάληψη από το κράτος αυτού του ρόλου συνιστά κατάκτηση κοινωνική, καίριο επίτευγμα πολιτισμού και ανθρωπιάς, γιατί ο μόχθος του εργαζόμενου δεν αφήνεται να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την κερδοσκοπία ασφαλιστικών εταιρειών και Tραπεζών.
    Θεωρώ ότι η όποια περαιτέρω μείωση των αποδοχών και συντάξεων (κατάργηση οικονομικών προαγωγών) αποφασίσει η επιτροπή θα αποτελέσει παράνομη συμπεριφορά του Προέδρου της καθώς και των συμμετεχόντων σε αυτή καθώς θα γίνει  κάτω από ιδιαίτερες περιστάσεις σε βάρος των συμφερόντων των Στρατιωτικών και εμένα προσωπικά, με αποτέλεσμα την περαιτέρω και συνεχιζόμενη αναξιοπρεπή διαβίωση μας και ιδίως από όργανα Διοικήσεως  που τελούν σε πλήρη γνώση της επικείμενης και βεβαίας βλάβης μας, υλικής και ηθικής.
ΙΙ. ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
     «Το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου  (ΕΣΔΑ) δεν εγγυώνται ορισμένο ύψος μισθού ή σύνταξης. Ο περιορισμός τους, όμως, από το νομοθέτη επιβάλλεται το μεν να μην θέτει σε κίνδυνο την αξιοπρεπή διαβίωση των οικονομικώς ασθενεστέρων τάξεων (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος), το δε να πρόκειται για μέτρο ικανό και πρόσφορο για την εξυπηρέτηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος, τηρουμένων των αρχών της ισότητας στην κατανομή των δημοσίων βαρών (άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος) και της αναλογικότητας (άρθρο 25 παρ.1 του Συντάγματος).
    Περαιτέρω, οι ρυθμίσεις της παραγράφου 3, με τις οποίες μειώνονται, ήδη για Πέμπτη (5η) φορά από το έτος 2010, οι συντάξεις του Δημοσίου, χωρίς χρονικό περιορισμό και χωρίς συνεκτίμηση των λοιπών οικονομικών επιβαρύνσεων, που έχουν στο μεταξύ επιβληθεί, μπορεί να πλήξει το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης μεγάλης κατηγορίας των υποκείμενων στη μείωση συνταξιούχων.
    Πέραν αυτού, μολονότι δεν μπορεί κατ’ αρχήν να αμφισβητηθεί ότι με τις ως άνω ρυθμίσεις διώκεται η ικανοποίηση σκοπού δημοσίου συμφέροντος, συνισταμένου στην περιστολή των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ούτε αιτιολογείται, ούτε τεκμηριώνεται, με την παράθεση συγκεκριμένων στοιχείων, η προσφορότητα και αναγκαιότητα των θεσπιζομένων περιορισμών για την επίτευξη του σκοπού αυτού, υπό την έννοια της εξάντλησης κάθε άλλου διαθέσιμου μέτρου, ούτως ώστε να αποτραπεί η επιβάρυνση, για πολλοστή φορά, της ίδιας κατηγορίας πολιτών, πολύ περισσότερο, μάλιστα που οι μειώσεις υπολογίζονται με ενιαίο ποσοστό επί του συνόλου του ποσού κάθε σύνταξης, χωρίς εσωτερική κλιμάκωσή τους, με αποτέλεσμα να προκύπτουν δυσανάλογες επιβαρύνσεις. Κατά συνέπεια, δημιουργούνται ζητήματα συμβατότητας των επίμαχων ρυθμίσεων με τις προαναφερόμενες συνταγματικές διατάξεις (Γνωμ. Ολ. Ελ. Συνεδρίου).
Σύμφωνα με το Ν. 3528/2007,  «Υποχρεώσεις των Υπαλλήλων».
Άρθρο 24,      Πίστη στο Σύνταγμα«Ο υπάλληλος είναι εκτελεστής της θέλησης του Κράτους, υπηρετεί μόνο το Λαό και οφείλει πίστη στο Σύνταγμα και αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία
Άρθρο 25,      Νομιμότητα υπηρεσιακών ενεργειών
    «1. Ο υπάλληλος είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση των καθηκόντων του και τη νομιμότητα των υπηρεσιακών του ενεργειών.
    2. Ο υπάλληλος οφείλει να υπακούει στις διαταγές των προϊσταμένων του. Όταν όμως εκτελεί διαταγή, την οποία θεωρεί παράνομη, οφείλει, πριν την εκτέλεση, να αναφέρει εγγράφως την αντίθετη γνώμη του και να εκτελέσει τη διαταγή χωρίς υπαίτια καθυστέρηση. Η διαταγή δεν προσκτάται νομιμότητα εκ του ότι ο υπάλληλος οφείλει να υπακούσει σε αυτήν.
    3. Αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή. Όταν σε διαταγή, η οποία προδήλως αντίκειται σε διατάξεις νόμων ή κανονιστικών πράξεων, διατυπώνονται επείγοντες και εξαιρετικοί λόγοι γενικότερου συμφέροντος ή όταν, ύστερα από άρνηση υπακοής σε πρώτη διαταγή που προδήλως αντίκειται σε τέτοιες διατάξεις, ακολουθήσει δεύτερη διαταγή που εκθέτει επείγοντες και εξαιρετικούς λόγους γενικότερου συμφέροντος, ο υπάλληλος οφείλει να εκτελέσει τη διαταγή και να αναφέρει συγχρόνως στην προϊσταμένη αρχή εκείνου που τον διέταξε. Επί νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, εφόσον εκείνος που διέταξε είναι το διοικητικό συμβούλιο ή το ανώτατο μονομελές όργανο διοίκησης, η αναφορά υποβάλλεται στον εποπτεύοντα Υπουργό. Εάν εκείνος που διέταξε είναι ο Υπουργός, η αναφορά υποβάλλεται στον Πρωθυπουργό.
    4. Αν ο υπάλληλος έχει αντίθετη γνώμη για εντελλόμενη ενέργεια, για την οποία είναι αναγκαία η προσυπογραφή ή η θεώρηση του, οφείλει να τη διατυπώσει εγγράφως για να απαλλαγεί από την ευθύνη. Εάν παραλείπει την προσυπογραφή ή θεώρηση, θεωρείται ότι προσυπέγραψε ή θεώρησε.
    5. Οι προϊστάμενοι όλων των βαθμίδων οφείλουν να προσυπογράφουν τα έγγραφα που ανήκουν στην αρμοδιότητα τους και εκδίδονται με την υπογραφή του προϊσταμένου τους. Αν διαφωνούν, οφείλουν να διατυπώσουν εγγράφως τις τυχόν αντιρρήσεις τους. Αν παραλείψουν να προσυπογράψουν το έγγραφο, θεωρείται ότι το προσυπέγραψαν.
    6. Ο υπάλληλος δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη σύνταξη, με κάθε μέσο, εγγράφου για θέμα της αρμοδιότητας του, εφόσον διαταχθεί γι’ αυτό από οποιονδήποτε από τους προϊσταμένους του. Αν διαφωνεί με το περιεχόμενο του εγγράφου, εφαρμόζεται η παρ. 4 του παρόντος άρθρου.»
    Αυτονόητα δεν επιτρέπεται να παραβιάζονται από την Διοίκηση οι Διατάξεις του Ελληνικού Συντάγματος και των Νόμων για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ιδίου του Κράτους και των δανειστών του εφόσον έτσι είτε πλήττεται είτε δεν εξυπηρετείται  το συμφέρον της Κοινωνικής ολότητας του λαού.
    Επομένως αν η φράση «δημόσια ωφέλεια» ερμηνευόταν εσφαλμένα ότι καθιερώνει την οικονομική ενίσχυση του δημόσιου ταμείου από την κρατικοποίηση των ιδιωτικών περιουσιών (συντάξεις- επιδόματα-δώρα), τότε θα καταργούσε τη σαφή νομική προστασία τους από το άρθρο 1 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ και θα την εξαρτούσε ανατρεπτικά εκ της αντίθετης στην προστασία αυτή θελήσεως εκπροσώπων δημοσίων υπηρεσιών, που οι ίδιοι, κατά την κακοδιαχείριση δημοσίων εσόδων και πόρων, πάντοτε δημιουργούν κρατικά χρέη η δημοσιονομικό έλλειμμα ή προβαίνουν σε σπάταλες δαπάνες και που εύλογα επιθυμούν και επιδιώκουν τη διευθέτηση των οικονομικών αυτών ανωμαλιών με καταχρηστικές αποφάσεις τους για την πραγματοποίηση της κρατικοποιήσεως των ιδιωτικών περιουσιών. Η ΕΣΔΑ υιοθετεί τον νομοθετικά καθιερωμένο σεβασμό των ατομικών περιουσιακών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του με «μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ γενικού συμφέροντος της κοινωνίας και της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων».
    «Δεν είναι επιτρεπτό η επιβάρυνση από τα μέτρα που λαμβάνονται προς αντιμετώπιση της δυσμενούς και παρατεταμένης οικονομικής συγκυρίας να κατανέμεται πάντοτε σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίοι, κατά κανόνα, είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις τους, και να ευνοούνται άλλες κατηγορίες από την ασυνέπεια των οποίων –κυρίως στο πεδίο της εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων προκαλείται σε μεγάλο ποσοστό η δυσμενής αυτή συγκυρία» (ΣτΕ 668/2012 ολομ.). Επειδή, οι  μειώσεις των συντάξεων είναι μη νόμιμες, πάσχουν από τυπική και ουσιαστική Συνταγματικότητα, αφού προσβάλλουν το λεγόμενο κοινωνικό κεκτημένο και ανατρέπουν τις θεσμικές εγγυήσεις, που σχετίζονται με το δικαίωμα στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση και την συνταξιοδότηση και παραβιάζουν συγχρόνως την Νομολογία, τόσον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, όσο και του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης { Ν. 3671/2008 (Α-129) και άρθρα 15 παρ. 1 , 31 παρ. 1 και 17 του Χάρτη_της_Ευρώπης}.
    Επειδή, η  οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των Μισθών και των Συντάξεων, είναι, παράνομη και καταχρηστική, αφού ο μισθός – σύνταξη αποτελούν αδιαμφισβήτητο μέρος του δικαιώματος ιδιοκτησίας ενός φυσικού προσώπου και η μείωση αυτή του δικαιώματος αποτελεί κατάφωρη παράβαση εκ μέρους του Κράτους-Πολιτείας, στο μισθωτό ή τον συνταξιούχο.
    Επειδή, οι πολλαπλές μειώσεις των συντάξεων στους Στρατιωτικούς είναι αντίθετη τόσο σε συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την αρχή της ισότητας και του κράτους δικαίου όσο και στο άρθρο 1 του Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ, που προστατεύει το δικαίωμα στην περιουσία όπως είναι και οι συντάξεις και τα επιδόματα.
  ΓΙΑ ΤΟΥΣ  ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ     ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ  για την οποιαδήποτε επί τα χείρω αλλαγή του Μισθολογίου των Στρατιωτικών, που όπως διαδίδεται από τα ΜΜΕ θα επέλθει μείωση περί του  20%.
     ΣΑΣ ΚΑΛΩ όπως να μην προβείτε σε οποιαδήποτε μείωση, κατάργηση, παρακράτηση και σε οποιαδήποτε άλλη πράξη σας, που θα επιφέρει μείωση του αποκλειστικού  εισοδήματός μου και μείωση περαιτέρω του επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης μου.
     ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ότι θα προβώ σε κάθε απαραίτητη κατά  Νόμον ενέργεια προς προστασία των εννόμων δικαιωμάτων και συμφερόντων μου που θίγονται από τα ανωτέρω, προς αποκατάσταση της υλικής και ηθικής βλάβης που υποστώ, ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου ή αρχής. Θα ζητήσω δια των αρμοδίων Διοικητικών Οργάνων τον πειθαρχικό έλεγχο των υπευθύνων, καθώς και  δια των αρμοδίων εισαγγελέων τον έλεγχο για τυχόν ποινικές ευθύνες, ενδεικτικά (259 ΠΚ).
     ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ  παρακαλώ τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντώνιο Οικονόμου,  για την κοινοποίηση της παρούσης σε όλους τους ανωτέρω αξιωματικούς για να λάβουν γνώση, για τις νόμιμες συνέπειες και για τις προσήκουσες ενέργειές τους.
     Η εκδήλωση της παρούσας Εξώδικης Δήλωσης-Διαμαρτυρίας  γίνεται για τη διαφύλαξη και την προστασία των δικαιωμάτων μου και από δικαιολογημένο ενδιαφέρον και ως πολίτης Δημοκρατικού Κράτους καθώς και για την πρόληψη της υλικής και ηθικής μου βλάβης, που μετά από την ενδεχομένως εκ νέου  μείωσης της συντάξεώς μου θα περιέλθω  από την  κατάσταση αναξιοπρεπούς διαβίωσης σε αυτή της πενίας.
     Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, Αντώνιο Οικονόμου, για να λάβει γνώση, να κοινοποιήσει στους αναγραφόμενους ανωτέρω αξιωματικούς της επιτροπής και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρο το περιεχόμενό της στην έκθεση επιδόσεως που θα συντάξει.
     Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο ΤΠΔΑ 1,15 ευρώ.                                                                             
      Αθήνα,  5-6-2013
      Ο Εξωδίκως Δηλών και διαμαρτυρόμενος 

7.A7 CORSAIR , M1 , ΤΣΑΡΟΥΧΙ
Πήρα το παρακάτω μήνυμα από φίλο, το οποίο και θεωρώ σκόπιμο να σας κοινοποιήσω, γιατί ΠΟΛΛΕΣ αλήθειες γράφει, μερικές από τις οποίες ΣΚΟΠΙΜΑ τις παραμερίζουμε.
Όσο για τον ΗΓΕΤΗ, ‘’Ο ΕΥΡΩΝ ΑΜΕΙΦΘΗΣΕΤΑΙ’’
Το έστειλε ο Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης
    Ζώ εκεί έξω και όχι στους κόλπους του στρατού , ανήκοντας στο 78% των Ελλήνων μικρομεσαίων εμπόρων που δεν πληρώνουν υποχρεώσεις .  Συγχρωτιζομαι  καθημερινά με νέους και πρεσβύτερους Έλληνες του μεροκάματου , της ανεργίας , της πείνας αλλά λόγω επαγγέλματος και του πλούτου .
    Διάβασα με προσοχή το άρθρο περί διατήρησης των Α7 και της δικαίως ειρωνικής διάθεσης περι επαναφοράς των Μ1 και του ΘΚ ΑΒΈΡΩΦ.
    Με τις λίγες γραμμές αυτές θα ήθελα να ησυχάσω τους συντάκτες του άρθρου και   έστω προσωρινά και να τους διαβεβαιώσω πως δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί κανείς , δεν πρόκειται να σηκώσει κεφάλι κανείς και δεν πρόκειται να αντισταθεί κανείς .
    Αυτό είναι διότι οι σημερινοί νέοι υφίστανται σήμερα τις συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεων των γονιών τους . Ημών .
    Στερούνται παιδείας , στερούνται Εθνικής διαπαιδαγώγησης , δεν γνωρίζουν την ιστορία μας αλλά ούτε και την παγκόσμια.
    Ενώ λοιπόν για όλα αυτά τα ανωτέρω φταίμε εμείς , ταυτόχρονα ζητάμε απο τα παιδιά μας να μπούνε στα cockpit Α/Φ 40 ετών , να υπηρετήσουν θητεία με διάθεση προσφοράς στο Έθνος , να κάνουν   Επιχειρησεις και να είναι τίμιοι προς το κράτος και εν τέλει να σηκωθούν απο την πολυθρόνα της καφετέριας αφήνοντας πίσω τον φραπέ και το I-phone που εμείς τους αγοράσαμε .
    Επειδή λοιπόν δεν έχω το status να απευθυνθώ απ ευθείας στον κ. Αρχηγό , απευθυνόμενος στους συντάκτες του άρθρου αναφωνώ
ΑΝ Ο ΦΡΑΠΈ ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΔΈΚΑ ΕΥΡΏ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ ΚΎΡΙΟΙ.
    Αφήνοντας όμως πίσω τις ειρωνείες , σας προτείνω κύριοι .
    Αντί να δίνετε χαρτζιλίκι στα παιδιά σας , πάρτε τα μαζί σας στη δουλειά , όσοι έχετε ακόμα . Αλλιώς στείλτε τα σε κάποιον ενεργό συνάδελφο κοντά .
    Καθίστε μαζί με τα παιδιά σας πάνω απο το I-phone που τους αγοράσατε και μπείτε μαζί -δείξτε τους ότι υπάρχουν - σε ιστορικές και εθνικές σελίδες στο διαδίκτυο .
    Σηκώστε τους φερέλπιδες νέους αλλά και τους παραδομένους μεγαλύτερους απο τις πολυθρόνες  .
    Εχετε τα μέσα κυριοι , μπορείτε , εχετε θεσεις αλλά και γνωστούς σας σε θέσεις που μπορουν ακομα να κανουν δουλειά .
    Τα άρθρα προς αρχηγούς είναι χρησιμότατα .
    Οι ομιλίες σε ακροατήρια 100 -200 ατόμων καθόλου κακές .
    Οι έσω-συνδεσμικες διαδικασίες και αρχαιρεσίες απαραίτητες .
    Όμως υπάρχει και το αναγκαίο .
    Ανάγκη είναι να καταλάβει πάλι ο προδομένος και παραδομενος Έλληνας , ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ .
    Το θέλετε ?  
    Βάζοντας τον εαυτό μου ανάμεσα σε όλους αυτούς , σας καλώ κύριοι
    Βάλτε έναν μπροστάρη Εθνικό ηγέτη και θα έρθουν μαζί του εκατομμύρια Ελληνικές ψυχές!
    Αρκεί να πεί αλήθειες και να δώσει ρεαλιστικές προτάσεις .
    Το χρειαζόμαστε και εμείς και η πατρίδα . Η πατρίδα που σαφώς και ποτέ δεν πρόκειται να πεθάνει αλλά που οφείλουμε να την σηκώσουμε πάλι όρθια όλοι μας και γρήγορα .
    Δράστε.
    Περιμένουμε πολλοί να δράσουμε μαζί σας .
    Με τιμή 

ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ
8.Θαύμα στην Αίγυπτο που προκαλεί ρίγος…
 
osholand.blogspot.com
Το έστειλε ο Φραγκούλης Φράγκος
    Ένας Μουσουλμάνος στην Αίγυπτο σκότωσε τη γυναίκα του και την έθαψε με τα δύο κοριτσάκια τους: το ένα ήταν μωρό και το άλλο 8 ετών. Τα κορίτσια τα έθαψε ζωντανά!! Ύστερα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι τα κορίτσια τα σκότωσε ένας θείος τους.
    Μετά από 15 μέρες πέθανε ένα άλλο μέλος από το σόι τους. Οι δικοί του αποφάσισαν να τοποθετήσουν τη σορό στον τάφο όπου βρισκόταν η μητέρα και τα δύο κοριτσάκια. Όταν άνοιξαν τον τάφο για την κηδεία, οι παρευρισκόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια και στα αυτιά τους: βρήκαν κάτω από το χώμα τα δύο κοριτσάκια ΖΩΝΤΑΝΑ!!!
    Το εκπληκτικό γεγονός διαδόθηκε σαν αστραπή σ’ όλη τη χώρα και ο πατέρας των παιδιών ετοιμάστηκε για τη θανατική ποινή. Όπως ήταν φυσικό, οι ερωτήσεις έπεσαν βροχή πάνω στο μεγαλύτερο παιδί προκειμένου να τους διαφωτίσει για το πώς επέζησαν.
    - Ένας άνδρας, ο οποίος φορούσε λευκά ρούχα που έλαμπαν σαν τον ήλιο, με χέρια ματωμένα από πληγές, ερχόταν και μας έδινε φαγητό, ήταν η απάντηση της μικρής. Ακόμη, ο άνθρωπος αυτός ξυπνούσε και τη μαμά μου για να περιποιηθεί την αδελφή μου.
    Το εθνικό αιγυπτιακό κανάλι, το οποίο πήρε τη συνέντευξη, μετάδωσε μέσω της (μουσουλμάνας) δημοσιογράφου: «Ο άνδρας αυτός δε μπορεί να ήταν άλλος από τον ΙΗΣΟΥ, διότι κανείς άλλος δεν κάνει τέτοιου είδους πράγματα!».
    Μπορεί μεν οι μουσουλμάνοι να δέχονται ότι ο «ISA» (Ιησούς) τα έκανε όλα αυτά, αλλά οι πληγές δείχνουν ότι πραγματικά σταυρώθηκε, όπως επίσης είναι ξεκάθαρο ότι ο Ιησούς ΖΕΙ. Εξάλλου, κανείς δε διανοήθηκε να μη βασιστεί στα λόγια του κοριτσιού, γιατί ούτε αυτή ούτε η αδελφούλα του θα ήταν δυνατό να επιζήσουν αν δε συνέβαινε ένα πραγματικό θαύμα.
    Οι ηγέτες των μουσουλμάνων βρίσκονται αντιμέτωποι μ’ ένα αδιέξοδο, καθώς ούτε την αυθεντικότητα του θαύματος μπορούν να αμφισβητήσουν ούτε και να περιορίσουν την έκταση που έχει πάρει η δημοσιότητα της όλης ιστορίας.

9.Νίγια μια χαμένη ελληνική πόλη στην Κίνα!

    Ο αμφορέας βρέθηκε στην πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar το 1993. Η ανακάλυψη δεν είναι νέα, δηλαδή δεν είναι ούτε του προαναφερόμενου χρόνου. Πηγαίνει αρκετά πίσω.
    Ο Βρετανός εξερευνητής σερ Όρελ Στέιν, περιδιαβάζοντας την Κίνα το 1903 (106 χρόνια πριν) άκουσε από Κινέζους χωρικούς για την ύπαρξη μιας αρχαίας Ελληνικής πόλης κάτω από μεγάλους αμμόλοφους. ( Όταν επιβλήθηκε στην Κίνα το κομμουνιστικό καθεστώς τα αρχαιολογικά ενδιαφέροντα αδράνησαν.)
    Ένα δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας τάραξε τα ιστορικά ύδατα, τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990.   Το δημοσίευμα έλεγε για Ελληνικό πολιτισμό σε πόλη της Κίνας. Έτσι έχουμε το παράδοξο ότι αφού ο Μέγας Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το Γάγγη ποταμό πως υπάρχουν Ελληνικές πόλεις στην Κίνα;
    Μήπως ο Αλέξανδρος έφθασε μέχρι το εσωτερικό της Κίνας; Ή τουλάχιστον, έφθασαν εκεί στρατεύματά του;  Αναπάντητα ιστορικά ερωτήματα, αφού δεν υπάρχουν οι ανάλογες ιστορικές πηγές που να τεκμηριώνουν κάτι τέτοιο.
    Κι όμως στην Κίνα βρέθηκε αρχαία Ελληνική πόλη. Αυτό μας λέει το δημοσίευμα της Μελβούρνης το 1993. Ή για να ακριβολογούμε: σε πανάρχαια κινεζική πόλη είχαν εγκατασταθεί στρατεύματα του Αλεξάνδρου, τα αντικείμενα των οποίων έμελλε να βρεθούν 2.300 χρόνια μετά.
    Από τη δεκαετία, όμως, του 1980, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον και έτσι μια ομάδα Κινέζων και Ιαπώνων ερευνητών άρχισε να ψάχνει για την χαμένη πόλη Νίγια κάπου 640 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Kashgar.
    Πράγματι έπειτα από κοπιώδη έρευνα βρήκαν κάτω από τους αμμόλοφους τα ερείπια της αρχαίας πόλης. Στη διαδικασία της ανασκαφής με μεγάλη έκπληξη εντόπισαν μέσα στα ερείπια έπιπλα Ελληνικού στυλ. Βρήκαν δηλαδή, ανάγλυφες παραστάσεις με μαιάνδρους, αμφορείς Ελληνικούς με αναπαραστάσεις από τα ομηρικά έπη.
    Η χρονολόγησή τους ανάγεται στα χρόνια της αλεξανδρινής εκστρατείας. Η ανακάλυψη είχε μεγάλο ενδιαφέρον.  Κανένα ιστορικό στοιχείο δεν υπήρχε που να αναφέρει έστω αόριστα την παρουσία των Ελλήνων στην κινεζική αυτή επαρχία. Στην αρχαία Ελληνική γλώσσα, οι Κινέζοι ονομάζονται ΣΙΝΕΣ (Λεξικό Σταματάκου). Στην ορολογία της λέξης ΣΙΝΙΣ η ερμηνεία είναι ο κατερημώνων, ο ληστής, ο άρπαξ. Στην ορολογία του ίδιου λεξικού η λέξη ΤΟ ΣΙΝΟΣ ερμηνεύεται ως πληγή, πλήγμα, βλάβη, όλεθρος. Η ορολογία ΣΙΝΟΜΑΙ σημαίνει συλώ, λαφυραγωγώ, διαρπάζω. Ο ληστής ΣΙΝΗΣ ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΤΗΣ σημαίνει όλεθρος προσωποποιημένος.
   Η ιδιότητα των ΣΙΝΩΝ ή Κινέζων ως εξολοθρευτών εναντίον των Ιώνων, Ελλήνων, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ η νότια Κίνα ονομάζεται ακόμη ΓΙΟΥΝΑΝ ήτοι ΙΩΝΙΑ, εκεί δεν υπάρχει πλέον κανένας Ίωνας-Έλληνας.
    Γερμανοί αρχαιολόγοι απέδειξαν την ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα Ελληνικών πόλεων στην Κίνα, πριν αυτές οι αρχαιολογικές αποστολές απελαθούν. Η κινεζική κυβέρνηση διέταξε την κάλυψη των αρχαιολογικών χώρων με λόφους χώματος στους οποίους φυτεύτηκαν δάση. Κανένας από τους πολιτικούς μας δεν απαίτησε την ανασκαφή των χώρων αυτών από ελληνικές αρχαιολογικές αποστολές.
    Η είδηση των ευρημάτων της ανασκαφής μεταδόθηκε από το κινεζικό πρακτορείο και δημοσιεύθηκε πρώτα στην Αυστραλία και από εκεί αναδημοσιεύθηκε στον Ελληνικό Τύπο.

ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
10.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

http://www.sansimera.gr  - http://el.wikipedia.org/
1357 - Ο αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, Κάρολος Δ', παρευρίσκεται στην τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου στη Γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα.
1540 - Ακυρώνεται ο γάμος του βασιλιά της Αγγλίας Ερρίκου 8ου με την τέταρτη σύζυγό του Αν Ντε Κλεβ, επειδή πλανήθηκε για την ομορφιά της. Ο γάμος διήρκεσε μόλις 6 μήνες
1595 - Ο Γιόχαν Κέπλερ περιγράφει τη γεωμετρική σταθερά κατασκευή του σύμπαντος
1651 -  Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου
1701 - Πόλεμος της Ισπανικής Διαδοχής: οι Αυστριακοί νικούν τους Γάλλους στη μάχη του Κάρπι στην Ιταλία.
1746 – Πέθανε ο Φίλιππος Ε', βασιλιάς της Ισπανίας
1771 -  Πέθανε ο Μιχαήλ Μπακνανάς, κηπουρός από την Αθήνα, που θανατώθηκε από τους Τούρκους κι έγινε νεομάρτυρας από την Εκκλησία. Δρόμος στον Νέο Κόσμο και στάση του τραμ στην ίδια περιοχή φέρουν το όνομά του. (Γεν. 1753)
1789 - Γαλλική Επανάσταση: Η Εθνοσυνέλευση μετονομάζεται σε Συντακτική Συνέλευση.
1797 - Πέθανε ο Έντμουντ Μπερκ, Ιρλανδός φιλόσοφος και πολιτικός
1816 -  Η Αργεντινή κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Ισπανία
1819 - Γεννήθηκε ο Ιλάιας Χάου, αμερικανός εφευρέτης, ο οποίος το 1846 έλαβε το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ για την ραπτομηχανή. (Θαν. 3/10/1867)
1821 - Ελληνική Επανάσταση του 1821 Απαγχονίζεται στη πλατεία του Σεραγίου στη Λευκωσία ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός. Του απαγχονισμού αυτού ακολούθησε την ίδια ημέρα ο αποκεφαλισμός των μητροπολιτών Πάφου Χρύσανθου, Κιτίου Μελετίου και Κυρηνείας Λαυρεντίου.
1832 -  Υπογράφεται ο Διακανονισμός της Κωνσταντινούπολης ή Συνθήκη του Καλεντέρ Κιόσκ, με την οποία ρυθμίζονται τα ελληνοτουρκικά σύνορα
1834 – Γεννήθηκε ο Γιαν Νερούντα, Τσέχος ποιητής
1848 - Γεννήθηκε ο Ροβέρτος Α', δούκας της Πάρμας
1850 - Πέθανε ο Ζαχαρίας Τέιλορ, 12ος πρόεδρος των Η.Π.Α.
1856 - Πέθανε ο Αμεντέο Αβογκάντρο, ιταλός φυσικός, γνωστός για το φερεπώνυμο νόμο που διατύπωσε και αφορά στη φυσική των αερίων. (Γεν. 9/8/1776)
1887 - Διεξάγεται για πρώτη φορά τουρνουά τένις ανδρών στο Γουίμπλεντον.
1894 - Γεννήθηκε ο Πιοτρ Καπίτσα, ρώσος φυσικός, ο πρώτος που κατόρθωσε να δημιουργήσει μαγνητικά πεδία υψηλής έντασης. Τιμήθηκε με Νόμπελ Φυσικής το 1978 για την θεμελιακή συμβολή του σε θέματα που αφορούν την περιοχή των χαμηλών θερμοκρασιών (υπερευστότητα υγρού ηλίου).  (Θαν. 8/4/1984
1896 - Γεννήθηκε η Μαρία Γκόμες Βαλεντίμ, Βραζιλιάνα υπεραιωνόβια
1901 - Γεννήθηκε η Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, Άγγλος συγγραφέας
1901 - Γεννήθηκε ο Κωνσταντίνος Καλλίας, Έλληνας πολιτικός
1908 - Μακεδονικός Αγώνας - Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα το Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.
1913 - Μεταγωγικά του ελληνικού στόλου συνεχίζουν ν΄ αποβιβάζουν ελληνικό στρατό στην Καβάλα.
1932 - Πέθανε ο Κινγκ Καμπ Ζιλέτ, αμερικανός εφευρέτης του ξυραφιού με λεπίδα ασφαλείας και ιδρυτής της βιομηχανίας ξυριστικών ειδών «Gillette». (Γεν. 5/1/1855)
1934 - Γεννήθηκε ο Μάικλ Γκρέιβς, Αμερικανός αρχιτέκτονας
1935 - Γεννήθηκε η Μερσέντες Σόσα, τραγουδίστρια από την Αργεντινή, γνωστή και με το προσωνύμιο La Negra (Η Νέγρα). (Θαν. 4/10/2009)
1938 - Γεννήθηκε ο Μπράιαν Ντένεχι, Αμερικανός ηθοποιός
1950 - Γεννήθηκε ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, Ουκρανός πολιτικός
1956 - Γεννήθηκε ο Τομ Χανκς, Αμερικανός ηθοποιός
1968 - Γεννήθηκε ο Πάολο Ντι Κάνιο, Ιταλός ποδοσφαιριστής και προπονητής
1986 - Πέθανε ο Νικόλαος ΣΤ', Πατριάρχης Αλεξανδρείας
2002 - Πέθανε ο Ροντ Στάιγκερ, Αμερικανός ηθοποιός
2004 - Το δικαστήριο της Χάγης καταδικάζει ως παράνομο το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων.
2006 - Η Ιταλία κατακτά για 4η φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας στα πέναλτι την Γαλλία με 5-3, ενώ η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν 1-1.
2007 - Πέθανε ο Τσαρλς Λέιν, Αμερικανός ηθοποιός
2011 - Το Νότιο Σουδάν ανεξαρτητοποιείται επισήμως από το υπόλοιπο Σουδάν, με πρώτο πρόεδρο τον Σάλβα Κιίρ Μαγιαρντίτ.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου