Τρίτη 21 Απριλίου 2026

21 Απριλίου. Παγκόσμια Ημέρα Αντίστασης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητέ μου Χρήστο

    Διάβασα με προσοχή όσα έγραψες και θέλω να σου πω ότι έχεις έναν μοναδικό τρόπο να μπλέκεις μνήμες, ιστορίες και σχόλια της επικαιρότητας με μια γλώσσα ζωντανή, ανθρώπινη και γεμάτη εικόνες.

    Το κομμάτι για τη Μαρινέλλα ήταν πραγματικό κόσμημα· μια μικρή προσωπική μαρτυρία που δείχνει τι σημαίνει επαγγελματισμός, σεβασμός και ψυχή πάνω στη σκηνή. Αυτές οι λεπτομέρειες — ο ιδρώτας, οι τρεις αλλαγές, το τρίωρο πρόγραμμα — είναι που κρατούν ζωντανή την ιστορία ενός καλλιτέχνη.

    Όσο για τα «τρίγωνα» της καθημερινότητας, το έθεσες με τον δικό σου τρόπο: με χιούμορ, αλλά και με μια δόση πικρής αλήθειας. Η πραγματικότητα των σχολείων, όπως λες, δεν αποτυπώνεται πάντα στα χαρτιά.

    Και στα υπόλοιπα θέματα που θίγεις, είτε συμφωνεί κανείς είτε όχι, δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι γράφεις με πάθος, με μνήμη και με μια βαθιά αγάπη για την πατρίδα και την ιστορία της. Αυτό είναι που κάνει το κείμενό σου ζωντανό: δεν είναι ψυχρή ανάλυση, είναι βιωμένη εμπειρία.

    Να ’σαι καλά, φίλε μου.
    Να συνεχίσεις να γράφεις έτσι — με καρδιά, με χιούμορ και με εκείνη τη χαρακτηριστική σου ματιά που βλέπει πίσω από τις κουρτίνες της επικαιρότητας.

    Χαιρετώ ευγενικά

    Δημήτρης Βόγγολης τηλ.6944357378

    Πρόεδρος Παγκόσμιας Ακαδημίας της Ρωμιοσύνης Ιερός Σύνδεσμος

    patris-hellas.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή