Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Αρχοντολίπαρος και Σπουδαρχίδης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

5 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρων, ομολογώ ότι πρώτη φορά τις άκουσα από τον Καρατζαφέρη, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιον απευθυνόταν. Βρισιά που εκτιμώ λίγοι γνωρίζουν,είναι ν αποκαλέσεις τον άλλο λασταυρο.(Σ.Γ 1975)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλή σωστή η παρατήρηση του κ.Παπανικολάου μου θύμισε την κόντρα του Θανάση Θεοχαρόπουλου και του Ανδρέα Λοβέρδου αποκαλώντας τον Θεοχαρόπουλο ΘΕΣΙΘΗΡΑ διότι συντάχθηκε σε 4 χρόνια με τρία κόμματα.Ο θεσιθήρας υπάρχει σε πολλά λεξικά με τον όμοιόν του σπουδαρχίδη(αυτός που επιδιώκει να καταλάβει επαγγελματική θέση που θα του προσφέρουν χρήματα και ισχύ χωρίς αρχές Μπαμπινιώτης)
    Το δε λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκησελίδα 711.αναφέρεται στον σπουδαρχίδη ο επιδιώκων αξιώματα< ουσιαστικό αρχαίων Ελληνικών με την έννοια του γιου του σπουδάρχη.
    Και δεν είμαστε καθόλου βλάκες όλοι μας, κ.Παπανικολάου διότι, όχι μόνο υπάρχουν αλλά και το φωνάζουν οσφυοκαμπτικά.
    Δημήτρης Βόγγολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σπουδαρχια=Φιλαρχια…Φιλομαθο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κων-νος Παπανικολάου14 Μαΐου 2024 στις 1:45 μ.μ.

    Σας ευχαριστώ όλους σας για τον σχολιασμό σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τσιομητας Ευαγγελος. Μήπως Αγαπητέ μου Κώστα οι λέξεις αρχολιπαρος και σπουδαρχιδης τεριαζουν απόλυτα σε κάποια φιντανια βουλευτές του κόμματος ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη ,που τώρα κατέχουν σημαινουσες θέσεις στη ΝΔ;Την λέξη αρχολιπαρος την είχα ακούσει παλαιότερα από τον Καρατζαφέρη .Πάντως πολύ ενδιαφέρουσα η ανάρτηση σου ,όπως όλες συνήθως .

    ΑπάντησηΔιαγραφή