Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (6/11/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (6/11/2018)
    Aπο σήμερα, κάνω μια απόπειρα να δημοσιεύω παραμύθια κτλ για μικρά παιδιά. Όχι πως θα τα διαβάσουν τα ίδια, αλλά οι γονείς ή οι παπούδες και γιαγιάδες τους, μπορεί να τους τα διηγηθούν. Δεν υπάρχει σταθερή ημέρα δημοσιευσεως,  όπως στις κινηματογραφικές ταινίες και τα κόμιξ, γιατί δεν υπάρχει και σχετικό απόθεμα. Έ, να μην βάζω και κάποια που μάλλον υπάρχουν σε όλες τις παιδικές βιβλιοθήκες στα σπίτια, όπως «Ο Τζάκ και η φασουλιά», «Ο παπουτσωμένος γάτος», «Η κοκκινοσκουφίτσα» κτλ. Εάν διαπιστώσω επισκεψιμότητα, θα συνεχίσω. Εάν όχι, απλώς θα είναι μια ιδέα που δεν «έπιασε».
--------------------------------------------------------
    Κλειστά τα σχολεία αύριο, γιατί οι καθηγητές και δάσκαλοι θα κάνουν κάποιου είδους εκλογές. Και πολύ καλά θα κάνουν να κάνουν εκλογές. Να κάνουν μάλιστα και κάθε μέρα, εάν το θέλουν. Δικαίώμά τους. Όμως, να τις κάνουν τις εκλογές τους ή σε μη εργάσιμες ( εκπαιδευτικές) ώρες, ή σε αργίες. Όχι εις βάρος των μαθητων και των μαθημάτων τους. Κάποιοι θα πόύν, «έλα μωρέ, μια μέρα είναι! Πές πως χιόνισε!...» Δεν είναι όμως έτσι! Ούτε είναι  μια μέρα! Υπάρχουν πολλές «τέτοιες» μέρες στη χρονιά! Αυτό που γίνεται, είναι κατάχρηση συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, και το «κράτος» το ξέρει καλά. Και το επιτρέπει! Όπως επιτρέπει κάθε τι στρεβλό και λανθασμένο! Καημένη ελληνική παιδεία….
--------------------------------------------------------
    Με τα οπτικά είδη, γίνεται χαμός. Από την μια το υπουργείο διατείνεται πως υπάρχουν πλέον όλες οι ρυθμίσεις για αγορά από τα καταστήματα οπτικών, και… εφαρμόζονται (!!!) και από την άλλη, οι οπτικοί λένε πως δεν υπάρχει καμία σύμβαση ούτε και συμφωνία! Εδώ που τα λέμε, το θέμα δεν είναι και τόσο σοβαρό. Το πολύ – πολύ, να μην έχουν καλή όραση μερικές εκαατοντάδες χιλιάδες πολιτών. Μερικοί, μπορέι να μην μπορούν να δούν και καθόλου! Έ, και τι έγινε; Μέχρι και… υπουργοί μπορούν να γίνουν, ανακαλύπτοντας… «το φώς το αληθινό»! Ίσως όμως, είναι καλύτερα που δεν θα βλέπουν, γιατί δεν θα διαβάζουν εφημερίδες, ούτε θα βλέπουν τηλεόραση, κινδυνεύοντας να πάθουν τίποτα σοβαρώτερο. Και στο κάτω – κάτω, τους μένει το ραδιόφωνο!
--------------------------------------------------------
    Άντε, περιμένουμε τα αναδρομικά! ( Για την ακρίβεια, την επιστροφή αυτών που μας έκλεψαν! )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου