Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Ανοικτή επιστολή στον κ. Αναστασιάδη.



Ανοικτή επιστολή στον κ. Αναστασιάδη.
     «Κύριε» Αναστασιάδη,
    Δεν θα απολογηθώ που δεν σε προσφωνώ πρόεδρο, επειδή δεν σε θεωρώ Πρόεδρο! Σφετεριστή της εξουσίας σε θεωρώ. Γιατί; Μα επειδή υφάρπασες την εξουσία με ψέματα και απάτη! Και για να μην εξοργιστείς που σε αποκαλώ ψεύτη και απατεώνα, απλά σου υπενθυμίζω: Scripta manent! Για ποια scripta ομιλώ, το γνωρίζεις πολύ καλά! Εκείνα που τύπωνες, διένεμες και κυκλοφορούσες γεμάτα με υποσχέσεις, πριν από τις Προεδρικές εκλογές του 2013. Και εκείνα που υπέγραψες μαζί με τον άλλο απατεώνα, τον τότε επικεφαλής του ΔΗΚΟ για να ρυμουλκήσετε με το μέρος σου και τους ΔΗΚΟϊκούς…Εξάλλου scripta είναι και όλα εκείνα που ακατάσχετα υποσχόσουν μπροστά στις μηχανές λήψης των τηλεοπτικών σταθμών!!! Εμένα όμως ο Πατέρας μου και όλοι οι προγόνοι μου, «είχαν λόον πάνω τους». Και εκείνους που δεν κρατούσαν τον «λόον τους», τους στόλιζαν με συγκεκριμένα επίθετα…
    Τώρα θα μου πεις, σαν δικαιολογία, πως όλοι οι πολιτικοί λένε ψέματα για να πετύχουν τον στόχο τους! Μπράβο! Πολύ καλή δικαιολογία! Πράγμα που σημαίνει πως όλοι απατεώνες είσαστε!
    Αλλά «φίλε μου», άλλος είναι ο λόγος που σου γράφω αυτή την επιστολή. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από την περιουσία και το σπίτι μου στα κατεχόμενα, τα οποία σαν πολλά χουβαρντάς που είσαι, χωρίς την άδεια μου, τα διαμοιράζεις στους έποικους και γενικά στους σφετεριστές που τα άρπαξαν από το 1974, οπόταν η συναπαρτζιά σου τους κουβαλήσατε και τους τα χαρίσατε!
    Και σε ρωτώ: Με ποιο δικαίωμα, το κάνεις; Ποιος είσαι εσύ για να διανέμεις ξένες περιουσίες; Ποιος είσαι εσύ για να χαρίζεις το ούτως ή άλλως ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΟΥ, στον εχθρό; Και αν νοιώθεις την υποχρέωση να χαρίσεις κάτι σε εκείνους που η συναπαρτζιά σου μας κουβάλησε, γιατί δεν χαρίζετε τα δικά σας σπίτια και περιουσίες;
    Μην μου πεις πως κάμνω λάθος και πως άλλα είναι που συμφώνησες, γιατί σου υποδεικνύω πως εγώ δεν είμαι βλάκας! Εσύ είσαι ο βλάκας που νομίζει πως θα κάμνεις ότι έγκλημα θέλεις εναντίον Λαού και Πατρίδας και πως αυτό θα περάσει ατιμώρητο. Βέβαια το γνωρίζω πως θα θωρακίσεις τον εαυτό σου με στρατούς, αστυνομίες και τουρκικές ή άλλες εξωτερικές «εγγυήσεις», ή ακόμα πως ίσως το σκάσεις νύχτα από την Κύπρο προς άγνωστο, προστατευμένο προορισμό, αλλά θυμήσου την τύχη που επεφύλαξαν οι Αρμένιοι στον Ταλαάτ Πασά
    Και σκέψου την στιγμή που αδικείς τα δικά μου παιδιά και εγγόνια, πως έχεις και εσύ παιδιά και εγγόνια. Και μην νομίσεις πως σου κάμνω δακρύβρεκτη έκκληση να τα σκεφτείς! Το γνωρίζω πόσο πωρωμένος και ανάλγητος είσαι και δεν θάκανα τέτοιο λάθος! Απλά σου λέω πως θα απαιτήσω το σπίτι το δικό σου, των παιδιών και των εγγονιών σου, αν ξεπουλήσεις εκείνο των δικών μου παιδιών και εγγονιών, με το σκεπτικό πως τα δικά σου είναι τυχερά επειδή είναι Λεμεσιανοί και τα δικά μου άτυχα επειδή είναι Κερυνειώτες!
    Και μην μου φέρεις σαν δικαιολογία κάποια καθάρματα από την Κερύνεια που ξεπούλησαν την γη της Πατρίδας από μόνοι τους στους Τούρκους. Της ίδιας ομοταξίας με την αφεντιά σου και την συναπαρτζιά σου είναι και εκείνοι!
    Το γνωρίζεις και εσύ και όλοι οι παρατρεχάμενοι σου πως, το μόνο νόμιμο και διεθνώς ανεγνωρισμένο κράτος στην Κύπρο είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, επειδή την αναγνώρισαν τα Ηνωμένα Έθνη βάση του Καταστατικού τους Χάρτη. Οτιδήποτε άλλο προκύψει, λόγω της εισβολής και της κατοχής, θα είναι παράνομο! Ποιος είσαι εσύ που νομίζεις πως αν βάλεις την υπογραφή σου όλα  όσα κάμνεις θα νομιμοποιηθούν; Και το γνωρίζεις, όπως και εγώ το γνωρίζω, πως η ατιμία που εσύ και η συναπαρτζιά σου μηχανεύεστε, Λαϊκή αποδοχή δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να εξασφαλίσει!
    Και εσύ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙΣ! Επειδή όταν ανελάμβανες, έστω και εξαπατώντας την πλειοψηφία του Λαού, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ΟΡΚΙΣΤΗΚΕΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, ΠΙΣΤΗΝ ΚΑΙ ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    Σκέψου λοιπόν τι πας να κάνεις! Σκέψου το πολύ καλά!
    Και κάτι τελευταίο: Δεν σε φοβάμαι! Εσύ να με φοβάσαι!
Ανδρέας Τ. Λουκάς
Από το Αγριδάκι της Κερύνειας
Πρόσφυγας από το Πικρό Νερό Καραβά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου