Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ


 

10 σχόλια:

  1. ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ Ν.ΝΑΟΥΜ
    ΣΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΕΙΠΑ ΜΟΛΙΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ :

    "....ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΟΥΝ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ "ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΕΑΑΣ ΦΘΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΝ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΑ 25.000 ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ:
    ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ. ΕΝΑ ΑΤΥΠΟ ΤΜΗΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΑΝΟΝΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 'ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΠ.ΚΛΠ.ΚΛΠ"......
    ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 1996 ΕΧΩ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ .ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΧΘΕΣ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΙΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΑ 32 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ.ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 1996 ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΛΟΓΑ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣ.ΝΙΚΗΣ ΤΟΥ "ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ" ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΟΥΜΗΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣ.ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΘΑΝΟΝΤΟΣ ΑΝΤΓΟΥ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ 26 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ "ΦΛΟΓΟβολο" ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΝΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΣΑΑΕΔΣΑ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩ Σ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΤΟ 2009 ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ 13 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΑΝ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΓΟΣ ΚΟΡΑΚΗΣ Γ.ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΓΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Α..ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αλλαγή στο κείμενο του νομοσχεδίου δεν εξασφαλίζει ότι δεν θα δωθεί δωρεάν κάποιο περιουσιακό στοιχείο του ΜΤΣ. Είναι καιρός να δείξουμε τη δύναμη μας για να πάψουν να μη μας υπολογίζουν. Οι εκλογές του Ιουνίου είναι μία μεγάλη ευκαιρία. Καμία ψήφος στη ΝΔ. Η ΕΑΑΣ να πρωτοστατήσει. Έτσι θα φανεί η δύναμη μας και το πόσο μπορούμε να αλλάξουμε το εκλογικό αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έξι απλές παρατηρήσεις: 1η Το ρήμα παραχωρώ έχει πολλές ερμηνείες. Κυρίως σημαίνει την εκούσια μεταβίβαση πράγματος ή δικαιώματος χωρίς αντάλλαγμα (π.χ. παραχωρώ τη θέση μου στο θέατρο, ή στο λεωφορείο σε κάποιον ηλικιωμένο, κατά παραχώρηση δεν ασκώ το δικαίωμά μου για αύξηση του ενοικίου κλπ ) Απαιτείται κατά τη γνώμη μου μεγάλη προσοχή. 2η ΟΙ Αποφάσεις του ΔΣ/ΜΤΣ πρέπει να είναι επαρκώς αιτιολογημένες. 3η Η εκμίσθωση της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΣ γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 715/1979 , με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό. 4η Εξαίρεση από τη διενέργεια διαγωνισμού και την εκμίσθωση με συμφωνία των μερών επιτρέπεται μόνο όταν το άλλο μέρος είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ- ΝΠΔΔ- ΟΤΑ ή ΕΤΑΙΡΕΙΑ που ασκεί νομική εξουσία. 5η Εμπίπτει σε κάποια από τις παραπάνω εξαιρέσεις η υπό σύσταση ΑΕ; Αν ναι σε ποια; Αν όχι πώς θα αιτιολογήσει την απόφασή του το ΔΣ/ΜΤΣ αν εκμισθώσει τους συγκεκριμένους χώρους στην υπό σύσταση ΑΕ χωρίς διαγωνισμό, με απ' ευθείας συμφωνία , και με ικανοποιητικό έστω ενοίκιο; 6η Με την παρ 3 του του εν λόγω νομοσχεδίου τροποποιείται το ΠΔ 715/1979 ή μήπως προσδίδεται στην εν λόγω ΑΕ νομική εξουσία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διορθώνω: Όπου αναγράφεται νόμιμη εξουσία εννοείται Δημόσια εξουσία

      Διαγραφή
  4. Η ΝΔ δια του νομοσχεδίου αυτού αποπειράθηκε να παραχωρήσει περιουσία του ΜΤΣ σε ιδιώτες που δήθεν θα εργάζονται για το ΓΕΕΘΑ. Θα το επιχειρήσει και πάλι. ΚΑΜΙΑ ψήφο στη ΝΔ για να δείξουμε τη δύναμη μας και να σταματήσουν να εποφθαλμιούν την περιουσία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΝΔ επιχειρεί να αρπάξει την περιουσία του ΜΤΣ. Συμφωνώ ότι θα πρέπει να στείλουμε έναν μήνυμα. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ στη ΝΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΕΑΑΣ πρέπει να πρωτοστατήσει. Να καλέσει τα μέλη της και τις οικογένειες τους να μη ψηφίσουν το κόμμα που συνεχίζει να μας αγνοεί και επιχειρεί να κλέψει περιουσιακά στοιχεία του ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικόλαος Ζαρκάδας16 Μαΐου 2024 στις 11:59 π.μ.

    Η διατύπωση της παραγράφου 3 του άρθρου 7 είναι σημαντική.Έχω την γνώμη ότι είναι προτιμότερο να διαγραφεί από την μνημονευομένη διάταξη η φράση [[...ή εποπτευομένου από αυτό νομικό πρόσωπο κατόπιν απόφασης του αρμόδιου οργάνου διοίκησής του]].Η διάταξη,ως έχει,περικλείει την δυνατότητα παραχώρησης περιουσιακού στοιχείου του ΜΤΣ με [[ συμβολικό ]] ενοίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ANTΓΟΣ ΝΑΟΥΜ ΝΙΚΟΛΑΟΣ makfloga@yahoo.gr

    ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΕΒΑΛΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ 4 ΑΠΟ ΤΑ 7 ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ:


    ".......ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΦΛΟΓΟΒΌΛΟ" ΕΓΡΑΨΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΤΟΝ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
    ....................................................................................
    δ.H ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΚΑΚ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ

    Η διαβούλευση για το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του ""Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας" (ΕΛΚΑΚ) τελείωσε και παρακάτω υπάρχει ο Πίνακας των σχολίων ,που πατώντας κάθε ΜΕΡΟΣ του νομοσχεδίου εισερχόμεθα στα σχόλια του ΜΕΡΟΥΣ και πιο κάτω είναι τα επτά (7) σχόλια μου .Επειδή παράταση για διαβούλευση δεν δόθηκε , αναμένουμε τώρα τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή.Πάντως η συμμετοχή των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών υπήρξε πρωτοφανής με περίπου 10.000 (!!) σχόλια ,με αποτέλεσμα να προβώ για αυτό το γεγονός σε ιδιαίτερη επισήμανση στα σχόλιά μου της 13 Μαίου ώρα 01.13 για την ΕΑΑΣ (Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού -Πρόεδρος Υποστράτηγος Δεβούρος Ιωάννης).Επειδή πολλοί καταφέρθηκαν εναντίον της δωρεάν εγκατάστασης (παραχώρησης) του ΕΛΚΑΚ στο κτήριο του ΜΤΣ το νομοσχέδιο που αναρτήθηκε από τη Βουλή έχει κάποια ιδιαίτερη τροποποίηση -ίσως και κάποιες άλλες !!!-που ήδη ανέφερα στα "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ"-με την οποία η τυχόν εγκατάσταση του "ΕΛΚΑΚ ΑΕ" πχ.στο κτίριο ΜΤΣ ή αλλαχού βέβαια ,αποτελεί αρμοδιότητα του ΔΣ του ή όπως ακριβώς καθορίζει για όλες τις περιπτώσεις: "...κατόπιν απόφασης του αρμόδιου οργάνου διοίκησής του" .
    Ειδικότερα στο νέο αναρτημένο από την Βουλή νομοσχέδιο αναγράφεται:

    " Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και των ταμείων του άρθρου εικοστού όγδοου του καταστατικού του παραχωρείται χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου κατόπιν απόφασης του αρμόδιου οργάνου διοίκησής του",
    ενώ στο προς διαβούλευση νομοσχέδιο ανεγράφετο:

    " Για τη στέγαση του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας και των ταμείων του άρθρου εικοστού όγδοου του καταστατικού του παραχωρείται, χωρίς αντάλλαγμα, χώρος ιδιοκτησίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή εποπτευόμενου από αυτό νομικού προσώπου.

    Μετά λοιπόν από τα παραπάνω εναπόκειται στο ΔΣ του ΜΤΣ, το οποίο ως γνωστόν έχει επιλεγεί από τον Υπουργό κύριο Δένδια Ν. ,να αποφασίσει ,όταν δεχθεί βέβαια το ανάλογο αίτημα:

    α.Να μη παραχωρηθεί χώρος του ΜΤΣ στο "ΕΛΚΑΚ ΑΕ" ,γεγονός που θα ικανοποιήσει πλήρως την πλειοψηφία των διαμαρτυρομένων, αφού "δεν θα βάλει το πόδι του" το "EΛKAK ΑΕ " στο κτήριο του Ταμείου ,με ό,τι αυτό θα συνεπήγετο ,ή :

    β.Να προχωρήσει στις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες για την ενοικίαση πχ.με ενοίκιο 100.000 ευρώ ,γεγονός για το οποίο μερικοί ή αρκετοί πιθανόν να διαμαρτυρηθούν, αναλογιζόμενοι ,ότι το "ΕΛΚΑΜ ΑΕ" θα είναι μία Ανώνυμη Εταιρεία στον χώρο του ΜΤΣ , της οποίας η σύνθεση ,ο τρόπος λειτουργίας και η μελλοντική της "πορεία" είναι άγνωστες , με ό,τι αυτό σημαίνει.
    Ασφαλώς η δωρεάν (άνευ ανταλλάγματος) παραχώρηση ,η οποία υπήρχε στο νομοσχέδιο προς διαβούλευση ,εκτιμάται ,ότι ούτε καν θα συζητηθεί για νομικούς, οικονομικούς και ηθικούς λόγους .
    Επειδή είναι γνωστόν ,ότι κάποιες διαδικασίες έχουν ξεκινήσει για την μεταστέγαση του Ε.ΛΟ.ΑΣ από το κτήριο του ΜΤΣ σε κάποιο Στρατόπεδο της Αθήνας ,εκτιμάται ,ότι αυτό μπορεί ,να επηρεάσει την τελική απόφαση του ΔΣ του ΜΤΣ.Ιδωμεν.
    Τις απόψεις μου επί του θέματος έχω εκφράσει στα παρακάτω επτά (7) σχόλια μου στο προς διαβούλευση Νομοσχέδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνω με τα σχολια των:κ.Ζαρκαδα και ADP52.

    ΑπάντησηΔιαγραφή