Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Είναι ο Ελληνικός Στρατός έτοιμος για πόλεμο;

ΣΚΕΨΕΙΣ ΦΙΛΩΝ


 

4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΕΩΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΑΛΛΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ......ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ. ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΝΙΟΣ6 Αυγούστου 2023 στις 12:45 μ.μ.

    Απαντώ στον ΑΕΤΟ πως αν σήμερα δεν είμαστε στην Ενωμένη Ετρώπη και στο ΕΥΡΩ ,δεν θα υπήρχαμε ως Κράτος ή θα σερνομαστε μέσα στην αβεβαιότητα και στην φτώχεια....ο Τούρκος θα είχε ήδη επιτεθεί και ουδείς μπορεί να προβλέψει σε τι κατάσταση θα ήταν η Χώρα μας σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα στελέχη που ενεπλάκησαν σε επιχειρήσεις στην Κύπρο είναι απόστρατοι προ πολλού και από τα τωρινά κανένα δεν έχει πολεμική εμπειρία. Απεναντίας η Τουρκία με τις συνεχείς εμπλοκές της σε επιχειρήσεις με τους Κούρδους, στην Συρία, στην Αρμενία,Λιβύη έχει στελέχη βαπτισμένα σε πραγματικά πεδία μάχης και ένεκα αυτού μεγάλο πλεονέκτημα. Από την άλλη η μικρή θητεία των στρατεύσιμων, που είναι η πλειονότητα του στρατού ξηράς και θα κάνει την "βρώμικη δουλειά" σε καιρό πολέμου , δεν επιτρέπει καμιά ουσιαστική εκπαίδευση ,ούτε καλά καλά την εκπαίδευση στον ατομικό οπλισμό , οπότε για να πούμε ότι ο στρατός μας είναι έτοιμος για πόλεμο πρέπει να αλλάξουν και να γίνουν πολλά. Είναι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και κυρίως η κοινωνία έτοιμη για αλλαγές που θα αυξήσουν το αξιόμαχο του στρατού; Μάλλον όχι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ΄ αρχήν πολύ ωραίο άρθρο, συγχαρητήρια.

    Ένα παλιό σπίτι, οσο και να το επισκευάζεις, παλιό θα είναι γεμάτο προβλήματα.
    Άρα ... γκρέμισέ το και φτιάξε ένα καινούριο τύπου "Ισραήλ"
    Δεν είναι δύσκολο, αρκεί να κάνουμε σοβαρή αυτοκριτική όπως άλλοι που ήταν χειρότεροι από μας οι οποίοι μεθοδικά και χωρίς ταμπού μας ξεπέρασαν. Πάντως ... "Οι ουρανοί είναι δικοί μας" κλπ ... κλπ ... κλπ ... !

    ΑπάντησηΔιαγραφή