Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (19/6/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Εκρήξεις στο Κίεβο – Ουκρανία: Καταρρίψαμε 6 Kinzhal, 6 Kalibr και 2 drones

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683085/ekrikseis-sto-kievo-oukrania-katarripsame-6-kinzhal-6-kalibr-kai-2-drones

Περιοχή του Κουπιάνσκ (100 χλμ. ΝΑ Χαρκόβου, 130 χλμ Βως  Μπάκχμουτ)

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Στελμαχίβκα (16 χλμ. Βορειοδυτικά του Σβάτοβυ και 30 χλμ. ΝΑ του Κουπιάνσκ) .

          Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδος Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σερχίϋ Τσερεβάτυ, δήλωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις απέκρουσαν πέντε ρωσικές επιθέσεις σε περιοχές της περιφέρειας του Λουχάνσκ, τις οποίες δεν προσδιόρισε.

Περιοχή της Κρεμίνα 

          Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στην Βιίμκα  (25 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα) και στο Βέσελυ (30 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

          Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που δημοσιεύθηκαν παρουσιάζουν την 88 Ταξιαρχία (2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ) να ενεργεί στην περιοχή του Σίβερσκ ( 20 χλμ. Νοτίως της Κρεμίνα).

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Μπάκχμουτ (65 χλμ. ΝΑ Κραματόρσκ, 60 χλμ. ΝΔ Κρεμίνα)

     Η Επιχειρησιακή δραστηριότητα  στην περιοχή του Μπάκχμουτ ήταν περιορισμένη.

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Ροζντολίβκα (15 χλμ. Βορειοανατολικά του Μπάκχμουτ), Ορίχοβο - Βασιλίβκα (11 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ), και Στούποτσκυ (11 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

          Σύμφωνα με δημοσιευμένο οπτικό υλικό οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν σε περιορισμένο βάθος στην Κουρντιμίβκα (13 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος, ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτίθενται κοντά στην  Μπερχίβκα (4 χιλιόμετρα Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ) και το Γιαχίντνυ (1 χλμ. Βορειοδυτικά του Μπάκχμουτ)

     Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα, παρουσιάζουν την 132 Ανεξάρτητη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Τυφεκιοφόρων (1ο Σώμα Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ) να επιτίθεται κοντά στο Νιού Γιορκ (30 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

     Ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Αντιστράτηγος Ολεξάντρ Σύρσκιϋ δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις μετακινούν προς το Μπάκχμουτ, ορισμένες από τις πλέον αξιόμαχες Μονάδες τους.  Δήλωσε επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις καταλαμβάνουν θέσεις σε υπερυψωμένο έδαφος και δασικές περιοχές και απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις από θέσεις που κατέχουν στην περιοχή του Μπάκχμουτ.

     Κινηματογραφημένα στιγμιότυπα, παρουσιάζουν περιορισμένου βάθους προέλαση των Ουκρανών, δυτικά του Γιαχίντε. Ουκρανικός στρατιωτικός ιστότοπος, ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προελαύνουν στα πλευρά του Μπάκχμουτ και επιτέθηκαν κοντά στην Κλιστσίϊβκα (7 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ), την  Κουρντιμίβκα (13 χλμ Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ) και την Οζαριανίβκα (14 χλμ. Νοτιοδυτικά του Μπάκχμουτ).

Περιοχή της Αβντίϊβκα (50 χλμ. ΝΔ Μπάκχμουτ   

     Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στην Αβντίϊβκα, το Στέποβυ (7 χλμ. βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), την Μαρίνκα (στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλεως του Ντόνετσκ), την  Κρασνοχορίβκα (13 χιλιόμετρα βορείως της Αβντίϊβκα) και (5 χλμ. βορείως της Μαρίνκα) και την Νοβομιχαϊλίβκα (10 χλμ. Νοτίως της Μαρίνκα).

          Στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν περιορισμένου βάθους προέλαση κοντά στο Νεβέλσκυ (6 χλμ. Βορειοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ) και (13 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα).   

          Οπτικό υλικό παρουσιάζει  περιορισμένου βάθους προέλαση  των ρωσικών Δυνάμεων κοντά στη Νοβοσελίβκα (17 χλμ. βορειοανατολικά της Αβντίϊβκα).  

      Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι αναφέρουν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις προέλασαν προς την Μαρίνκα και ότι Μονάδες της 20 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Τυφεκιοφόρων (8ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων, Νότιας Στρατιωτικής Περιοχής) κατέλαβαν νέες θέσεις βορείως της Νοβομιχαϊλίβκα.

     Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ δήλωσε ότι οι Τσετσενικές Ειδικές Δυνάμεις «Akhmat» (Spetsnaz) ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Μαρίνκα.

     Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν πέντε ουκρανικές επιθέσεις κοντά στο Στέποβυ (7 χλμ. βορειοδυτικά της Αβντίϊβκα), το Περβομάϊσκυ (11 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα) και την Σταρομιχαϊλίβκα (19 χλμ. Νοτιοδυτικά της Αβντίϊβκα),

Δεκάδες Ουκρανοί παραδόθηκαν στους Ρώσους στο Νότιο Ντόνετσκ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/vinteo-oukranoi-paradothikan-kata-dekades-stous-rosous-sto-notio-ntonetsk/

Ζελένσκυ: "Αποτελεσματική" η απόκρουση των επιθέσεων κοντά στην Αβντιίβκα

https://www.skai.gr/news/world/zelenski-apotelesmatiki-i-apokrousi-ton-epitheseon-konta-stin-avntiivka

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Περιοχή Ζαπορίζια

         Οι προσπάθειες των ρωσικών Δυνάμεων στην περιοχή της Ζαπορίζια, εστιάζεται στην διατήρηση των θέσεων της Γραμμής Επαφής και η ασφάλεια των περιοχών των μετόπισθεν από τις ουκρανικές επιδρομές.

          Οι ουκρανικές Δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις στην περιοχή του Ουγκλεντάρ, (30 χλμ. Νοτιοδυτικά της πόλεως του Ντόνετσκ), όπου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας οι ουκρανικές Δυνάμεις σημείωσαν επιτυχίες σε ορισμένες περιοχές και αναπτύχθηκαν σε νέες θέσεις, χωρίς όμως να τις προσδιορίζει. Επίσης, το Κέντρο Τύπου της Ουκρανικής Ομάδος Δυνάμεων «Tavriisk» είχε αναφέρει, προ διημέρου, ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις προέλασαν έως και 1 χιλιόμετρο κοντά στο Ουγκλεντάρ.

        Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος, ανέφερε ότι, οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν Νοτίως του Ουγκλεντάρ. Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις αντεπιτέθηκαν στο  Βόντιανυ (6 χλμ. Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ)

          Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Ανατολικής Ομάδος Δυνάμεων Όλεγκ Τσέχοφ ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν προσπάθειες Επιθετικών Αναγνωρίσεων των Ουκρανών  κοντά Βόντιανυ (6 χλμ. Βορειοανατολικά του Ουγκλεντάρ).

          Το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στον Άξονα Λεβάντνε (23 χλμ. ΒΑ της Χουλιάπολι) – Σταρομαϊορσκυ (20 χλμ. Νοτιοδυτικά έως 10 χλμ. Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα).

     Το Υπουργείο Άμυνας (MoD) της Ρωσίας και άλλες ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι οι ρωσικές Δυνάμεις απέκρουσαν επιθέσεις Nοτιοδυτικά, Nότια και Nοτιοανατολικά της Βελίκα Νοβοσίλκα.

Ουκρανικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις σημείωσαν οριακή πρόοδο Νοτιοανατολικά της Βελίκα Νοβοσίλκα και ότι οι μάχες συνεχίζονται Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα.

     Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος δημοσίευσε κινηματογραφημένα στιγμιότυπα που παρουσιάζουν Μονάδες του Τακτικού Σχηματισμού Μάχης «Kaskad» να απωθούν ουκρανικές επιθέσεις Νοτίως της Βελίκα Νοβοσίλκα

          Σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν στον Άξονα Νοβονταλινίβκα - Ρομπότουνυ (6 έως 15 χλμ.  Νοτίως του Ορίχιβ).

          Ρωσικοί στρατιωτικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις σημείωσαν απροσδιόριστη πρόοδο κοντά στο Ρομπότουνυ και κατέλαβαν νέες θέσεις κοντά στην Ντοροζνιάνκα (35 χιλιόμετρα Νοτιοανατολικά του Ορίχιβ).

          Επίσης ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις επιτέθηκαν Νοτιοδυτικά του Ορίχιβ και Μονάδες του 429 Μηχανοκινήτου Συντάγματος Πεζικού (19 Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, της 58 Στρατιάς Συνδεδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια) απέκρουσαν αυτές τις επιθέσεις.

Μεγάλη ουκρανική επίθεση στο μέτωπο της Ζαπορίζια – Αναφορές για Αρματομαχίες μεταξύ ρωσικών και δυτικών Αρμάτων Μάχη

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/megali-oukraniki-epithesi-sto-metopo-tis-zaporizia-anafores-gia-armatomaxies-metaksy-rosikon-kai-dytikon-armaton-maxis/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

------------------------------------------------------------------

Διαρρήχθηκε η πρώτη ρωσική αμυντική γραμμή στην Ζαπορίζια – Τα LEOPARD-2 παρά τις βαριές απώλειες προωθούνται προς Τοκμάκ-Μελιτόπολη

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-diarrixthike-i-rosiki-amyna-stin-zaporizia-ta-leopard-2-para-tis-varies-apoleies-proothountai-pros-tokmak-melitopoli/

------------------------------------------------------------------

Εκατοντάδες νεκροί Ουκρανοί στο Πιατικχάτκι -Ξέμεινε από Tεθωρακισμένα το Κίεβο μετά την αποτυχημένη επίθεση στο Ορένχοβο (Ορίχιβ)

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7175263_ekatontades-nekroi-oykranoi-sto-piatikhatki-binteo-xemeine-apo?utm_source=email&utm_medium=newsletter

------------------------------------------------------------------

Περιοχή Χερσώνας

        Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι ουκρανικές Ομάδες Αναγνωρίσεως και Δολιοφθορών, αποβιβάστηκαν στην ανατολική (αριστερή) όχθη της περιφέρειας Χερσώνα και δημιούργησαν θέσεις εκεί. Οι Δυνάμεις αυτές αποβιβάστηκαν κοντά στη Νόβα Καχόβκα (48 χλμ. Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας).  Προσπάθησαν επίσης να αποβιβασθούν κοντά στο Χόλα Πριστάν  (13 χλμ. Νοτίως της πόλεως της Χερσώνας), χωρίς όμως να το επιτύχουν.

      Οι ρωσικές πηγές παρουσίασαν οπτικό υλικό που εμφανίζει εμπλοκές μεταξύ ουκρανικών και ρωσικών Δυνάμεων με ανταλλαγές πυρών φορητών όπλων κοντά στην Νόβα Καχόβκα και στο Ταβρίϋσκ (52 χιλιόμετρα Ανατολικά της πόλεως της Χερσώνας).

      Άλλες ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν διάβαση ποταμού στην περιοχή και ότι οι ρωσικές Δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ουκρανικών drones.

      Ρωσικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις αποβιβάστηκαν σε ορισμένα νησιά κοντά στο Ολέσκυ (9 χλμ. Νοτίως της της πόλεως της Χερσώνας) και εδραίωσαν εκεί τις θέσεις τους. Ο ισχυρισμός αυτός δημιουργεί ερωτηματικά διότι δεν είναι σαφές για ποια νησιά πρόκειται δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν ακόμη πλημμυρισμένες εκτάσεις. Παράλληλα, δεν υπάρχουν οπτικές επιβεβαιώσεις ότι οι ουκρανικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν κάποια μορφή Επιχειρησιακής δραστηριότητος στην αριστερή όχθη του Δνειπέρου στην περιφέρεια της Χερσώνας,  μετά την καταστροφή του φράγματος.

     Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές Δυνάμεις αποκαθιστούν τις αμυντικές θέσεις τους στην αριστερή όχθη του Δνειπέρου καθώς τα νερά των πλημμυρών συνεχίζουν να υποχωρούν. Η εκπρόσωπος Τύπου της Νότιας Επιχειρησιακής Διοικήσεως της Ουκρανίας, Ναταλία Χουμενιούκ, δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις επιστρέφουν σε θέσεις που κατείχαν πριν πλημμυρίσει η αριστερή όχθη του Δνειπέρου και εντείνουν τους βομβαρδισμούς στην περιοχή. Ανέφερε επίσης ότι το ύψος της στάθμης των υδάτων  στους ποταμούς Δνείπερο Ίνχουλετς,  και Νότιο Μπουγκ συνεχίζει να μειώνεται.

Ουκρανική απόβαση Νότια του Δνειπέρου – Σκληρές μάχες με τις ρωσικές Δυνάμεις στην δυτική Χερσώνα και στη Νόβα Κακχόφκα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukraniki-apovasi-notia-tou-dneiperou-sklires-maxes-me-tis-rosikes-dynameis-stin-dytiki-xersona/

------------------------------------------------------------------

Περιοχή Κριμαίας

Δεν σημειώθηκε αξιόλογη Επιχειρησιακή μεταβολή

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

24.000 Ουκρανοί, εκπαιδευμένοι στα δυτικά όπλα αποστέλλονται στο ρωσικό μέτωπο για να ανακαταλάβουν Κριμαία και Μπάκχμουτ

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/aron-aron-sto-sfageio-24-000-oukranoi-stratiotes-molis-oloklirosan-tin-ekpaideysi-tous-stin-eyropi-pigainoun-stin-proti-grammi/

------------------------------------------------------------------

 «Επικηρύχθηκαν» από την Μόσχα τα Άρματα LΕΟ2Α4/Α6, τα ΤΟΜΑ Μ2 BRADLEY, οι Εκτοξευτές HIMARS με αμοιβές μέχρι 3.500 δολάρια

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/megalo-xrimatiko-mponous-gia-tin-katastrofi-armaton-maxis-leopard-kai-toma-bradley-anakoinose-to-rosiko-ypam/

------------------------------------------------------------------

Ρωσία: Εάν συνεχίσουν έτσι οι Ουκρανοί στην Ζαπορίζια θα τους καταστρέψουμε σε 4 με 6 εβδομάδες

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683101/rosia-ean-synexisoun-etsi-oi-oukranoi-sti-zaporizhia-tha-tous-kanoume-kommatia-se-4-me-6-evdomades

------------------------------------------------------------------

Ουκρανική Αντεπίθεση με JAS 39 GRIPEN και F-16 από Βάσεις του ΝΑΤΟ – Πούτιν: «Θα κτυπηθούν Αεροδρόμια νατοϊκών χωρών».

https://warnews247.gr/oukraniki-antepithesi-me-jas-39-gripen-kai-f-16-apo-vaseis-tou-nato-v-poutin-tha-ktypithoun-aerodromia-natoikon-choron-min-tolmisete-vid/

ΣΧΟΛΙΟ: Οι χώρες της Δύσεως γνωρίζουν πολύ καλά την «κόκκινη γραμμή» της Ρωσίας, σχετικά με την διάθεση στην Ουκρανία, Αεροσκαφών, κυρίως F-16, πιθανώς και άλλου τύπου. Θεωρείται βέβαιο πως αυτή την γραμμή δεν θα την υπερβούν, δεδομένου ότι γνωρίζουν, όχι μόνο τις πρακτικές δυσχέρειες που θα αντιμετωπίσουν από μία τέτοια απόφαση, αλλά και τις τεράστιες επιπτώσεις που θα υπάρξουν, εάν η πρόκληση προς την Ρωσία υπερβεί τα όρια της ανοχής της.

Το γεγονός ότι, κατά την παρούσα φάση, τηρούν άκαμπτη στάση, οφείλεται σε διαφόρους λόγους, ο πιθανότερος των οποίων είναι να παρουσιασθούν ως σθεναροί υποστηρικτές της Ουκρανίας και να μην αποθαρρύνουν τους Ουκρανούς, να εκδηλώσουν την Αντεπίθεσή τους. Επί πλέον, γνωρίζουν ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών χειριστών των F-16, θα απαιτήσει, τουλάχιστον ένα εξάμηνο. Στο χρονικό αυτό διάστημα και, εφ’ όσον ολοκληρωθεί η ουκρανική Αντεπίθεση, οι εξελίξεις θα έχουν διαμορφωθεί, οπότε το θέμα της χορηγήσεως των F-16, θα τεθεί σε νέα βάση.

Παράλληλα είναι γνωστό ότι τα Πολεμικά Αεροδρόμια της Ουκρανίας, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να χρησιμοποιηθούν από τα F-16. Το ενδεχόμενο όμως να χρησιμοποιηθούν στις Επιχειρήσεις  F-16 τα οποία θα απογειώνονται από Αεροδρόμια γειτονικών νατοϊκών χωρών και θα τα χειρίζονται νατοϊκοί χειριστές, συγκεντρώνει μηδενικές έως ελάχιστες πιθανότητες.    

------------------------------------------------------------------

Νέα εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας - Η ρωσική Διαστημική Υπηρεσία Roscosmos ζητά εθελοντές για το Τάγμα Uran

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683050/nea-emploki-ston-polemo-tis-oukranias-i-rosiki-diastimiki-ypiresia-roscosmos-zita-ethelontes-gia-to-tagma-uran

------------------------------------------------------------------

Ραμζάν Καντίροφ: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με Ουκρανούς Αιχμαλώτους

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/ramzan-kantirof-edose-sti-dimosiotita-vinteo-me-oukranous-aixmalotous-sklires-eikones/

ΣΧΟΛΙΟ: Πιέστε την ένδειξη «Διαβάστε ολόκληρη την συζήτηση στο Twitter», στο τέλος του κειμένου, ώστε να δείτε το βίντεο.

------------------------------------------------------------------

New York Times: «Οι ρωσικές Δυνάμεις αλλάζουν τακτικές στο πεδίο της μάχης – Ανησυχία στα δυτικά Επιτελεία»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/new-york-times-oi-rosikes-dynameis-allazoun-taktikes-sto-pedio-tis-maxis-anisyxia-sta-dytika-epiteleia/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

------------------------------------------------------------------

Έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες από τα αποτελέσματα της ουκρανικής Αντεπιθέσεως: Επισπεύδει τις παραδόσεις όπλων

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/thoryvimeni-i-ee-apo-ta-penixra-apotelesmata-tis-oukranikis-antepithesis-epispeydei-paradoseis-oplon/

------------------------------------------------------------------

14 επιπλέον Άρματα  LEOPARD-2 από την Δανία και την Ολλανδία στην Ουκρανία

https://politic.gr/diethni/nea-partida-leopard-2-apo-ti-dysi-stin-oukrania/

------------------------------------------------------------------

Νορβηγία – Δανία: Δωρίζουν 9.000 βλήματα Πυροβολικού στην Ουκρανία

https://politic.gr/diethni/norvigia-dania-dorizoun-9-000-vlimata-pyrovolikou-stin-oukrania/

------------------------------------------------------------------

Πούτιν για την ουκρανική Αντεπίθεση: Επιβεβαιώνονται οι τρομακτικές απώλειες των Ουκρανών - Έχουν 10πλάσιους νεκρούς από τη Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683353/putin-epivevaionontai-oi-tromaktikes-oi-apoleies-tou-oukranikoy-stratoy-analogia-10-pros-1-me-ti-rosia

------------------------------------------------------------------

Πούτιν: Είχαμε υπογράψει συνθήκη ειρήνης με την Ουκρανία το Μάρτιο του 2022

https://eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/world/item/297416-poytin-eixame-ypograpsei-synthiki-eirinis-me-oukrania-to-martio-tou-2022

------------------------------------------------------------------

Βρετανία: Ο Στρατός μας είναι πιο αδύναμος από ποτέ! Δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας

https://www.pentapostagma.gr/videos/7175512_bretania-o-stratos-mas-einai-pio-adynamos-apo-pote-den-mporoyme-na-yperaspistoyme-ta

------------------------------------------------------------------

Εξελίξεις στο ΝΑΤΟ: Μπλόκο Macron στην υποψηφιότητα Wallace, τι θα κάνει ο Biden

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683393/ekselikseis-sto-nato-bloko-macron-stin-ypopsifiotita-wallace-ti-tha-kanei-o-biden

------------------------------------------------------------------

Ακραία πρόταση από τον Τσέχο Πρόεδρο: «Να παρακολουθούν οι Μυστικές Υπηρεσίες όλους τους Ρώσους πολίτες που μένουν στη Δύση»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/akraia-protasi-apo-ton-tsexo-proedro-na-parakolouthoun-oi-mystikes-ypiresies-olous-tous-rosous-polites-pou-menoun-sti-dysi/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

------------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι παραπέμπουν σε δίκη Αιχμαλώτους από το Τάγμα Αζόφ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/683118/se-diki-sernoun-aixmalotous-apo-to-tagma-azof-oi-rosoi

------------------------------------------------------------------

Οι Αρχές κλείνουν τις παραλίες της Οδησσού καθώς μολύνθηκαν τα νερά μετά την κατάρρευση του φράγματος Καχόβκα

https://www.briefingnews.gr/kosmos/oykrania-oi-arhes-kleinoyn-tis-paralies-tis-odissoy-kathos-molynthikan-ta-nera-meta-tin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου