Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ (4/4/23)

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Το μέτωπο Svatove-Kreminna

          Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις διεξήγαγαν Επιθετικές Επιχειρήσεις στα περίχωρα της Κρεμίνα, σε απόσταση 21 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Kreminna κοντά στις Chervonoopopivka και Makiivka και σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια της Kreminna.
          Οι ουκρανικές Δυνάμεις σημείωσαν περιορισμένες επιτυχίες δυτικά της Chervonoopopivka.
          Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Ανατολικής Ομάδος Δυνάμεων, Συνταγματάρχης Σέρχιϊ Τσερεβάτυ δήλωσε ότι οι ρωσικές Δυνάμεις που ενεργούν στην κατεύθυνση Kupyansk-Lyman αποτελούνται κυρίως από Επιστρατευμένες Αερομεταφερόμενες Μονάδες, Μονάδες Μηχανοκινήτου Πεζικού και Μονάδες του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk. 
          Επίσης η 24η Ταξιαρχία Φρουρών SPETSNAZ ενεργεί στη Makiivka.
         Το Τάγμα "Prizrak" που συνδέεται με το Luhansk επιτίθεται στην κατεύθυνση του Siversk.

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι απέτρεψαν μεγάλη επίθεση σε οικισμούς του Λουχάνσκ στην περιοχή του Χαρκόβου στο - Εξουδετέρωσαν έξι ομάδες Ουκρανών δολιοφθορέων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672088/oi-rosoi-apetrepsan-megali-epithesi-sto-kharkov-eksoudeterosan-eksi-omades-oukranon-sampoter

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Τα ουκρανικά Challenger-2 μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μπακχμούτ: Κρυμμένα στα δάση περιμένουν εντολή επιθέσεως

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ta-oukranika-challenger-2-molis-liga-xiliometra-voreia-tou-mpakxmout-krymmena-sta-dasi-perimenoun-entoli-epithesis/

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Διοικητικό Κέντρο του Μπάκχμουτ: Εκατοντάδες Ουκρανοί παραδίδονται στην Wagner

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-katelavan-ta-ktiria-tis-perifereias-kai-tou-dimarxeiou-tou-mpakxmout-dekades-oukranoi-paradidontai-stin-wagner-vinteo/

----------------------------------------------------------------

 «Ολοκληρώθηκε η κατάληψη του κέντρου του Μπάκχμουτ – Mας έμειναν μόνο μερικοί μικροί δρόμοι» λένε οι Ρώσοι της Wagner

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-mpakxmout-epese-mas-emeinan-merikoi-mikroi-dromoi-lene-oi-rosoi-tis-wagner/

----------------------------------------------------------------

Μπακχμούτ: Στρατιώτες του ουκρανικού 228 Τάγματος Πεζικού, αρνούνται πλέον να πολεμήσουν – «Μας εξαπάτησαν»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/mpakxmout-stratiotes-tou-228ou-oukranikou-tagmatos-arnountai-pleon-na-polemisoun-mas-eksapatisan/

ΣΧΟΛΙΟ: Οι πρόσφατες έντονες χιονοπτώσεις και, γενικά, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή του Μπάκχμουτ, δεν επιτρέπουν τις κινήσεις των Μηχανοκινήτων και Τεθωρακισμένων Μονάδων των Ουκρανών προς το Μπάκχμουτ, ώστε να προσπαθήσουν να διασπάσουν την πολιορκία και να ενισχύσουν τους υπερασπιστές της πόλεως. Ακόμη περισσότερο τους αφαιρούν την δυνατότητα να εκδηλώσουν την Αντεπίθεσή τους.

    Παρά το γεγονός ότι και οι Ρώσοι υφίστανται τις συνέπειες της επιδεινώσεως του καιρού, οι επιπτώσεις γι’ αυτούς είναι λιγότερες. Τούτο, διότι  αποκτούν  τον απαιτούμενο χρόνο, αφ’ ενός μεν να συνεχίσουν την εκκαθάριση και των υπολοίπων θέσεων που κατέχονται από τους Ουκρανούς στο Μπάκχμουτ, οι οποίοι δεν μπορούν να ενισχυθούν, αφ’ ετέρου δε να ανασυγκροτηθούν και να προετοιμασθούν ώστε να επαναλάβουν τις Επιθετικές Επιχειρήσεις τους και στην ευρύτερη περιοχή του Μπάκχμουτ, όταν το επιτρέψουν, η εξέλιξη των Επιχειρήσεων στην πόλη του Μπακχμούτ, οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του εδάφους (Εχθρός, Καιρός, Έδαφος).    

----------------------------------------------------------------

Περισσότερες Λεπτομέρειες: Οι Στρατιώτες του 228 ΤΠ, της 127 Ταξιαρχίας στο Μπάκχμουτ, εξεγείρονται κατά της Διοικήσεως του Κιέβου: «Μας στείλατε να πεθάνουμε στην μηχανή του κιμά»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oukranoi-tis-127is-taksiarxias-sto-mpakxmout-eksegeirontai-kata-tis-dioikisis-tou-kievou-mas-steilate-na-pethanoume-stin-mixani-tou-kima/

----------------------------------------------------------------

Ζελένσκυ: Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στο Μπάκχμουτ – Ευχαριστώ τους Στρατιώτες μας που πολεμούν σε Μπάκχμουτ, Αφντβίϊφκα και Μαρίνκα – Ειδικά στο Μπάκχμουτ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672118/zelensky-idiaitera-dyskoli-i-katastasi-sto-bakhmut-efxaristo-tous-stratiotes-mas

----------------------------------------------------------------

To Μπάκχμουτ πρακτικά έχει καταληφθεί – Οι μισθοφόροι της Wagner ύψωσαν την ρωσική σημαία στο Δημαρχείο της πόλεως– Διαψεύδουν οι Ουκρανοί που διατηρούν το δυτικό τμήμα και δεν αποχωρούν

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672126/to-bakhmut-epese-stis-rosikes-dynameis-oi-wagner-ypsosan-simaia-mataia-oi-oukranoi-exasan-18-400-stratiotes

ΣΧΟΛΙΟ: Από στρατιωτικής απόψεως, εδώ και λίγους μήνες, το Μπάκχμουτ έχει ουσιαστικά καταληφθεί. Αυτό το αποδέχθηκαν πρώτοι οι Ουκρανοί, οι οποίοι, από ένα σημείο και μετά, πριν προλάβουν οι Ρώσοι να κλείσουν τον κλοιό, απέσυραν από την πόλη τις πλέον αξιόμαχες Δυνάμεις τους, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν σε άλλες περιοχές. Οι Μονάδες που παρέμειναν, έχουν ως Αποστολή να επιβραδύνουν τις ρωσικές Δυνάμεις οι οποίες χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρώσουν τις εκκαθαριστικές Επιχειρήσεις τους, αλλά  και να τους προκαλέσουν, όσο το δυνατόν μεγαλύτερες απώλειες. Οι άνδρες των Μονάδων αυτών, περικυκλωμένοι και χωρίς προοπτική ενισχύσεως, έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι πλέον «αναλώσιμοι» και, φυσιολογικά, αντιδρούν Δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι εκ των πραγμάτων αναγκασμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να μάχονται, έως ότου υποχρεωθούν να παραδοθούν λόγω απωλειών και, όταν εξαντληθούν τα τρόφιμα και τα Πυρομαχικά τους.

       Κατά την παρούσα φάση, η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει τους Ρώσους, οι οποίοι, προετοιμάζονται να αποκρούσουν την ουκρανική Αντεπίθεση, και, επί του παρόντος, δεν επείγονται να εκδηλώσουν κάποια σημαντική πρωτοβουλία. Άλλωστε, τόσο στον τομέα του Χαρκόβου, όσο και σε εκείνους του Ντονέτσκ (Αφντβίϊφκα, Μαρίνκα) και των Ζαπορίζια και Χερσώνας, σημειώνουν μικρές μεν, σημαντικές όμως επιτυχίες, αναμένοντας να ολοκληρώσουν την κατάληψη των Αντικειμενικών Σκοπών τους στους παραπάνω τομείς, με την χρησιμοποίηση των Δυνάμεων που θα αποδεμευθούν από το Μπακχμούτ, μετά την αποχώρηση των Ουκρανών.

       Κατά την παρούσα φάση το ενδιαφέρον έχει εστιασθεί πλέον στο πολιτικό επίπεδο. Όσο οι Ουκρανοί συνεχίζουν να αμύνονται και να μην αποχωρούν από το Μπακχμούτ, ο Ζελένσκυ θα ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία κερδίζει και ετοιμάζεται να εκδηλώσει την Αντεπίθεσή της προκειμένου να ανακαταλάβει και να απελευθερώσει τα εδάφη της. Παράλληλα, αναφέρονται εκατέρωθεν, μεγάλοι αριθμοί απωλειών, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθούν. Επίσης και οι δύο εμπόλεμοι είτε απορρίπτουν κάθε πρόταση για διαπραγμάτευση, είτε θέτουν όρους που δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί από την απέναντι πλευρά. Συνεπώς, μέχρις ότου, είτε καταληφθεί, είτε  εγκαταλειφθεί το Μπάκχμουτ, εξέλιξη που και αυτή θα γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως, θα συνεχίσουμε να είμαστε θεατές στο ίδιο έργο.

Συνεχίζονται οι μάχες στην περιοχή της Αφντβίϊφκα 

         Παρά την απότομη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στην ευρύτερη περιοχή του Donetsk.
          Τα ρωσικά Στρατεύματα επιδιώκουν να κυκλώσουν τις αμυντικές θέσεις των Ουκρανών στην περιοχή της Αφντβίϊφκα  από διάφορες κατευθύνσεις.

          Όπως ανέφερε το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, οι ρωσικές Δυνάμεις επιτίθενται στην Αφντβίϊφκα και στην Νοβομπακχμούτιφκα (14 χλμ βορειοδυτικά της Αφντβίϊφκα), όπου διεξήχθηκαν σκληρές συγκρούσεις στη δασική περιοχή νότια του χωριού, κάμφθηκε η αντίσταση των Ουκρανών και οι Ρώσοι κατέλαβαν  το Νοβοκαλίνοβο (βορεια της Αφντβίϊφκα). Η επιτυχία τους αυτή την περιοχή τους επιτρέπει να επιτεθούν στο Οτσερετίνο, που είναι σημαντικός Σιδηροδρομικός Κόμβος βορείως της Αφντβίϊφκα.

          Συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στο Στέποβε (8 χλμ βορειοδυτικά της Αφντβίϊφκα), όπου έχουν καταλάβει τον τελευταίο στρατηγικά σημαντικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και ελέγχουν τις σιδηροδρομικές κινήσεις προς την πόλη και με πυρά Πυροβολικού. Επιτίθενται επί πλέον στο Κεραμίκ (14 χλμ βόρεια της Αφντβίϊφκα).

          Ουκρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι σκληρότερες μάχες διεξάγονται στα νότια και νοτιοδυτικά της Καμένκα (5 χλμ βορειοανατολικά της Αφντβίϊφκα). (Η ίδια η Καμένκα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών Στρατευμάτων).

          Μάχες διεξάγονται και δυτικά της Κρασνοχορίφκα, (δυτικά της Αφντβίϊφκα). Ορισμένα χωριά γύρω από την πόλη πέρασαν στον ρωσικό έλεγχο.

          Η Ταξιαρχία Ειδικού Σκοπού του 1ου Σώματος Στρατού επιτίθεται στις  ουκρανικές θέσεις βόρεια του Φοντιάνε (8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αφντβίϊφκα) και Οπούτνε.
          Στα νοτιοδυτικά προάστια της Αφντβίϊφκα (10 χλμ από την πόλη), τα ρωσικά Στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθέσεις τους στο Σεβερνόγιε, Τονένκοϊ και Περβομάϊσκυ, προσπαθώντας να ωθήσουν τις ουκρανικές Δυνάμεις προς τα δυτικά, να φτάσουν στα ανατολικά προάστια της πόλεως και να αποκόψουν τον μοναδικό αυτοκινητόδρομο μέσω του οποίου ανεφοδιάζονται οι Ουκρανοί.

          Ουκρανικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι η ουκρανική άμυνα στην περιοχή της Αφντβίϊφκα βρίσκεται στα πρόθυρα της καταρρεύσεως.
Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις επιθέσεις και στην Μαρίνκα 

          Ο ρωσικός Στρατός δεν έχει ακόμη θέσει υπό τον έλεγχο του την πόλη της Μαρίνκα στο δυτικό τμήμα της οποίας εξακολουθούν να αμύνονται οι ουκρανικές Μονάδες που την υπερασπίζονται. Τα ρωσικά Στρατεύματα έχουν καταλάβει τις βόρειες και νότιες περιοχές της πόλεως.
          Όντας περικυκλωμένοι από δύο πλευρές, οι Ουκρανοί αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους στην εκκλησία και το κτίριο του περιφερειακού Συμβουλίου, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως.
Οι ρωσικές Δυνάμεις έχουν καταλάβει και το Διοικητικό Κτίριο της Μαρίνκα.

          Απαγορεύεται στους δημοσιογράφους και τους εθελοντές να μεταβούν στην Αφντβίϊφκα, ενώ οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφελείας, διατάχθηκαν να αποχωρήσουν από την πόλη της Μαρίνκα.  

----------------------------------------------------------------

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν 34 φορές το Donetsk μέσα σε μία ημέρα – Στοχοποίησαν κατοικημένες περιοχές

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/671987/oi-oukranoi-vomvardisan-34-fores-to-donetsk-mesa-se-mia-mera-stoxefsan-katoikimenes-perioxes

----------------------------------------------------------------

Σκληροί βομβαρδισμοί του Βούλενταρ( Ουγκλεντάρ) από τους Ρώσους – Ρωσικοί Πύραυλοι έπληξαν μεγάλη αποθήκη δυτικού οπλισμού στην Χερσώνα

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/vinteo-oi-rosoi-lionoun-to-voulentar-rosikoi-pyrayloi-epliksan-megali-apothiki-dytikou-oplismou-stin-xersona/

----------------------------------------------------------------

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους Ουκρανούς στο Βούλενταρ με βόμβες Λευκού Φωσφόρου

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/oi-rosoi-kaine-tous-oukranous-sto-voulentar-me-vomves-leykou-fosforou-ekpliktiko-vinteo/

ΝΟΤΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ

Οι Ουκρανοί βομβάρδισαν την Μελιτόπολη με HIMARS και GLSDB

https://warnews247.gr/oukraniko-chtypima-se-rosikes-theseis-stin-melitopoli-oi-oukranoi-chtypoun-me-himars-kai-glsdb/

----------------------------------------------------------------

SPETSNAZ: Οι άντρες των Ειδικών Επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία

https://www.pagenews.gr/2023/04/02/kosmos/spetsnaz-oi-antres-ton-skoteinon-epixeiriseon-tis-rosias-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------------

Στη Μόσχα την Τετάρτη (5/4) ο επικεφαλής του ΙΑΕΑ – Αναζητά λύση για την Ζαπορίζια

https://www.protothema.gr/world/article/1356830/polemos-stin-oukrania-sti-mosha-tin-tetarti-o-epikefalis-tou-iaea-anazita-lusi-gia-ti-zaporizia/

ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Το παρασκήνιο της απελευθερώσεως από τη Ρωσία του Αμερικανού δημοσιογράφου Evan Gershkovich

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672098/kinisi-mat-apo-lavrov-to-paraskinio-tis-apeleftherosis-apo-ti-rosia-tou-amerikanoy-dimosiografou-evan-gershkovich

----------------------------------------------------------------

Λευκορωσικά Στρατεύματα αναπτύσσονται με το ρωσικό σήμα “Ζ” έξω από τα πολωνικά σύνορα και κηρύσσουν «πυρηνική ετοιμότητα»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/leykorosika-strateymata-aplonontai-me-to-rosiko-sima-z-ekso-apo-ta-polonika-synora-kai-kiryssoun-pyriniki-etoimotita/

----------------------------------------------------------------

ΗΠΑ: Η Ουκρανία δεν θα κερδίσει, δεν έχουμε πυραύλους ATACMS να στείλουμε – Οι Ρώσοι πολλαπλασίασαν την παραγωγή όπλων

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/671967/ipa-i-oukrania-den-tha-kerdisei-edafi-den-exoume-pyraylous-atacms-na-steiloume-oi-rosoi-pollaplasiasan-tin-paragogi-oplon

----------------------------------------------------------------

Ενώ οι Oυκρανοί καταρρέουν στο μέτωπο, η Ουκρανική ηγεσία ονειρεύεται κατάληψη Κριμαίας και γκρέμισμα της γέφυρας του Κέρτς

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672057/eno-oi-oukranoi-katarreoun-sto-metopo-i-oukraniki-igesia-oneireyetai-katalipsi-krimaias-kai-gremisma-tis-gefyras-kerch

----------------------------------------------------------------

Μεγάλη ρωσική επίθεση επιχειρεί να διασπάσει το ουκρανικό μέτωπο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/ektakto-megali-rosiki-epithesi-epixeirei-na-diaspasei-to-oukraniko-metopo-dytika-tethorakismena-kaigontai-stous-dromous/

----------------------------------------------------------------

Το ΝΑΤΟ κρατά «χαμηλά» την εμπλοκή του στο ουκρανικό: Όχι στους ATACMS αλλά 100 νέα τροχοφόρα ΤΟΜΑ για το Κίεβο

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/to-nato-krata-xamila-tin-emploki-tou-sto-oukraniko-oxi-stous-atacms-alla-100-nea-troxofora-toma-gia-to-kievo/

----------------------------------------------------------------

Στο πεδίο της μάχης έχουν εμφανισθεί το μη επανδρωμένο Άρμα MARKER με Πυραύλους Kornet και το Άρμα Black Eagle με Πυροβόλο 152 χιλ

 https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7160515_apokalypsi-sto-pedio-tis-mahis-mi-epandromeno-arma-marker-me

----------------------------------------------------------------

Η Ρωσία έβγαλε από τις αποθήκες της Αντιαρματικά Πυροβόλα ηλικίας 50 ετών

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7160594_i-rosia-ebgale-apo-tis-apothikes-tis-antiarmatika-pyrobola-ilikias

----------------------------------------------------------------

Η Rheinmetall κατασκευάζει στην Ρουμανία εργοστάσιο Υποστηρίξεως των LEOPARD 2 και των CHALLENGER 2 που θα διατεθούν στην Ουκρανία

https://www.onalert.gr/eksoplismoi/polemos-stin-oykrania-i-rheinmetall-kataskeyazei-ergostasio-ypostirixis-sti-roymania-gia-ta-leopard-2-kai-ta-challenger/509590/

----------------------------------------------------------------

Η Πολωνία παρέδωσε στην Ουκρανία τα πρώτα Αεροσκάφη MiG-29

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/i-polonia-paredose-ta-prota-katadioktika-aeroskafi-mig-29-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------------

Το Κίεβο πιέζει αφόρητα για F-16- Ρωσικές παγίδες στον αέρα κατά των Ουκρανών πιλότων

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/enoples-syrraxeis/7160872_kiebo-piezei-aforita-gia-f-16-rosikes-pagides-ston-aera-kata-ton

----------------------------------------------------------------

Πώς οι S – 300 ξεγέλασαν τα Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ στο Καλίνινγκραντ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672060/pos-oi-s-300-ksegelasan-ta-aeroskafi-tou-nato-sto-kaliningkrant-otan-oi-rosikoi-pyravloi-pagidefsan-ta-maxitika-ton-ipa

----------------------------------------------------------------

Αποσύρονται οριστικά τα ελληνικά Α/Α Συστήματα S-300 PMU1, Τοr-Μ1 και OSAΑ/Κ, για να παραχωρηθούν στην Ουκρανία – Πότε και πως θα αντικατασταθούν

https://iskra.gr/oristika-aposyrontai-ta-ellinika-a-a-systimata-s-300pmu1-tor-m1-kai-osa/

----------------------------------------------------------------

Prigozhin (Wagner): Τεράστιες οι απώλειες των Ουκρανών στο Bakhmut Πολεμούν σκληρά

https://www.bankingnews.gr/index.php?id=671849

----------------------------------------------------------------

Μαίνεται (και) ο πόλεμος της προπαγάνδας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

https://gr.euronews.com/2023/04/01/mainetai-kai-o-polemos-tis-propagandas-metaxi-rosias-kai-oukranias?utm_source=newsletter&utm_medium=el&utm_content=mainetai-kai-o-polemos-tis-propagandas-metaxi-rosias-kai-oukranias&_ope=eyJndWlkIjoiYTNhNDIxY2E1MGNlZDExMzhmMmQ4ZjQ0Y2YyZDcxNDUifQ%3D%3D

----------------------------------------------------------------

Με προβλήματα ψυχικής υγείας χιλιάδες Ουκρανοί Στρατιώτες https://gr.euronews.com/2023/04/01/oukrania-me-provlimata-psixikis-ygeias-xiliades-stratiotes

----------------------------------------------------------------

Ο Πούτιν δημιούργησε Ταμείο για τη στήριξη των Στρατιωτών που μάχονται στην Ουκρανία

https://tilegrafimanews.gr/diethni/o-proedros-poutin-dimiourgise-tameio-gia-ti-stirixi-ton-stratioton-pou-machontai-stin-oukrania/

----------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------

Έτοιμος να ακυρώσει την Αντεπίθεση της Ουκρανίας ο Zelensky – Η Δύση τον εγκαταλείπει, φόβος για Ρωσία

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/671878/i-apolyti-anatropi-etoimos-na-akyrosei-tin-oukraniki-antepithesi-o-zelensky-i-dysi-ton-egkataleipei-fovos-gia-rosia

----------------------------------------------------------------

Έτσι οι ΗΠΑ εφαρμόζουν την εμπειρία του πολέμου στην Ουκρανία στην εκπαίδευση των Στρατευμάτων τους

https://www.youtube.com/watch?v=tGh9blVDuTQ

----------------------------------------------------------------

Η Βόρεια Κορέα κατηγορεί την Ουκρανία ότι ζητά πυρηνικά από τους Συμμάχους της στη Δύση - Τι κατήγγειλε η αδελφή του Kim Jong Un

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/671997/i-voreia-korea-katigorei-tin-oukrania-oti-zita-pyrinika-apo-tous-symmaxous-tis-sti-dysi-ti-katiggeile-i-adelfi-tou-kim-jong-un

----------------------------------------------------------------

Η Κίνα θα δώσει την έγκριση στην Β. Κορέα να δημιουργήσει Ιδιωτικές Μισθοφορικές Εταιρείες (PMC). Ήδη 50.000 Βορειοκορεάτες ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την Ουκρανία

https://warnews247.gr/tha-plimmyrisei-i-oukrania-binteo-50-000-voreiokoreates-etoimoi-pros-anachorisi-i-kina-dimiourgei-pmc-500-000-antron-i-piongiangk-pairnei-pyriniki-technologia-pyravlous-krouz/

----------------------------------------------------------------

Πρωτοφανές πείραμα Κινέζων: Ετοιμάζουν γενετική παρέμβαση για Στρατιώτες ανθεκτικούς στην ακτινοβολία

https://www.pentapostagma.gr/videos/7161001_protofanes-peirama-kinezonetoimazoyn-genetiki-parembasi-gia-stratiotes-anthektikoys

----------------------------------------------------------------

Μπορέλ: Η Κίνα δεν μπορεί να μεσολαβήσει για ειρήνη στην Ουκρανία

https://politic.gr/diethni/borel-i-kina-den-borei-na-mesolavisei-gia-eirini-stin-oukrania/#.ZCizo3ZBy3A

----------------------------------------------------------------

Η Ιαπωνία απαγορεύει τις εξαγωγές χάλυβα, αλουμινίου και αεροσκαφών στην Ρωσία

https://warnews247.gr/iaponia-apagorevei-tis-exagoges-chalyva-alouminiou-kai-aeroskafon-sti-rosia/

----------------------------------------------------------------

Αντίδραση Zelensky για την ανάληψη από τη Ρωσία της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672035/antidrasi-zelensky-gia-tin-analipsi-apo-ti-rosia-tis-proedrias-tou-symvouliou-asfaleias-ton-inomenon-ethnon

----------------------------------------------------------------

Μεντβέντεφ για τις αναφορές αποστολής «Ειρηνευτικής» Δυνάμεως του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία: «Θα γυρίσουν σε φέρετρα»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/to-mpakxmout-epese-mas-emeinan-merikoi-mikroi-dromoi-lene-oi-rosoi-tis-wagner/

----------------------------------------------------------------

Κίνδυνος πυρηνικού ολέθρου στην Ευρώπη - Μέλη του SPD καλούν τον Scholz να προωθήσει άμεσα ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για το Ουκρανικό

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/671989/germania-meli-tou-spd-kaloyn-ton-scholz-na-proothisei-eirineftikes-diapragmateyseis-gia-to-oukraniko

----------------------------------------------------------------

H Αρμενία αλλάζει «Στρατόπεδο»: «Αν ο Πούτιν έρθει στην χώρα θα συλληφθεί»

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/h-aremnia-allazei-stratopedo-an-o-v-poutin-erthei-stin-xora-tha-syllifthei/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

----------------------------------------------------------------

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν νέο πακέτο στηρίξεως της Ουκρανίας

https://www.insider.gr/politiki/269959/oi-ipa-etoimazoyn-neo-paketo-stirixis-stin-oykrania

----------------------------------------------------------------

Αντιδράσεις Ρεπουμπλικανών για την Ουκρανία: Όχι άλλα χρήματα για τον πόλεμο – Δεν είναι η 51η Πολιτεία των ΗΠΑ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672200/antidraseis-repoumplikanon-gia-oukrania-oxi-alla-xrimata-gia-polemo-den-einai-i-51i-politeia

----------------------------------------------------------------

Την απόσχιση της Φλόριντα από τις ΗΠΑ προαναγγέλλει έμμεσα ο κυβερνήτης Ρον Ντε Σάντις απαντώντας στην δίωξη Τραμπ

https://www.pronews.gr/kosmos/diethnis-politiki/tin-aposxisi-tis-florinta-apo-tis-ipa-proanaggellei-emmesa-o-kyvernitis-ron-nte-santis-gia-tin-dioksi-pou-askise-o-ypostirizomenos-apo-ton-t-soros-eisaggeleas-tis-neas-yorkis/?utm_source=projectagora&utm_medium=contentdiscovery

----------------------------------------------------------------

Μαρία Ζαχάροβα για Ντ.Τραμπ: «Ούτε οι Πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς στις ΗΠΑ»

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/maria-zaxarova-gia-nt-tramp-oute-oi-proedroi-den-aisthanontai-asfaleis-stis-ipa/

----------------------------------------------------------------

Κατασκευσμένο το κατηγορητήριο κατά Trump - Για «ντροπή» και «πολιτικά υποκινούμενη υπόθεση» μιλά ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ

https://www.bankingnews.gr/diethni/articles/672242/to-vary-katigoritirio-kata-trump-prokeitai-gia-politiki-dioksi-i-exei-nomiki-vasi

----------------------------------------------------------------

Ουκρανία: Το παράδοξο του πολέμου -Γεμάτα ξενοδοχεία και χιονοδρομικά κέντρα, γιατί ανθεί ο τουρισμός

https://www.iefimerida.gr/kosmos/oykrania-toyrismos-anthei-paradoxo-polemoy

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου