Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ (28/02/2023)

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ


 

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Δημήτρη
    Που και που έτυχε να διαβάσω μερικά από τα ποιήματα σου . Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα.Χωρίς να χρησιμοποιείς ακαταλαβίστικες και κατασκευασμένες λέξεις και φράσεις . όπως κάνουν κάποιοι ποιητές ..., αποδίδεις και περιγράφεις γεγονότα με απλό, γλαφυρό και κατανοητό τρόπο.Καταλήγεις δε πάντα σε κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα.Είσαι ένας άξιος και διακεκριμένος για μένα ποιητής. Σου αξίζουν Πολλά συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Ηλία, Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια. Όπως καλά γνωρίζεις εξ ιδίων, το κύριο χαρακτηριστικό μας είναι εκείνο του "ισόβιου στρατιώτη" και οτιδήποτε πέραν αυτού κάνουμε πρυτανεύεται από την καθαρότητα και υπευθυνότητα του λειτουργήματος που ασκήσαμε για περίπου 4 δεκαετίες, με βασική αρχή το λακωνικό ρητό "Σοφόν το σαφές". Αυτό ακολουθώ απαρέγκλιτα και στην ποίησή μου. Σ' ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ.

      Διαγραφή
  2. Νικόλαος Ζαρκάδας8 Μαρτίου 2023 στις 2:07 μ.μ.

    Στίχοι καλογραμμένοι με πόνο ψυχής στο χαρτί της θλίψης,Στίχοι λιτοί φωτεινοί,βαθιά συγκινητικοί χωρίς λεκτικές ακροβασίες ή λόγια εντυπωσιασμού περιγράφουν τον πόνο και την θλίψη της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧαράλαμποςΤσιτσιμπικος 8.3.20238 Μαρτίου 2023 στις 11:50 μ.μ.

    Η ΜΕΣΤΉ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΉ ΤΟΥ ΤΡΑΓΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΣΕ ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ. θΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή