Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Η Ανάσταση του Ιησού και οι Αμφισβητήσεις

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


 

2 σχόλια:

  1. Εξαιρετική η ανάρτηση του αγαπητού συμμαθητου Κων/νου Παπανικολάου .Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες Κων/ντινε .Χριστός Ανέστη .χρόνια πολλά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον «Ιησού» ως ιστορική προσωπικότητα δεν γνωρίζουμε από επιστημονικής - ιστορικής πλευράς απολύτως τίποτα(!), πέραν των γνωστών «Θεόπνευστων κειμένων» που στοιχειοθετούν την Ιουδαιοχριστι-ανική Σέκτα.
    Φυσικά από μόνα τους, με τις αντιφάσεις, αλληλοαναιρούμενες και αποδεδειγμένες μυθοπλασίες αποδο-μούν ακόμα και την ιστορική υποψία ύπαρξης του σπουδαίου ήρωα.
    Εν προκειμένω δεν γνωρίζουμε χρονολογικά ούτε τα περί της γεννήσεως και του θανάτου του· απόλυτη σιγή καλύπτει επίσης το μεγαλύτερο τμήμα της ζωής του μέχρι της έναρξη της 3 ετούς(?) δημόσιας «θαυματουργού» δράσης του, αλλά και της πέραν κάθε λογικότητας αλλοπρόσαλλης διδασκαλίας του.
    Τα περί της κατάρας κατά της ακάρπου και ένεκα της κατάρας ξηρανθήσης συκής, αφού δεν πρόβλεψε-το άτυχο δένδρο- να παράσχει καρπούς στον πεινασμένο Ιησού (δεν ήταν η περίοδος καρποφορίας), το πνίξιμο στη Γεννησαρέτ 2.000 χοίρων, διότι λέει, τα ζώα παραφρόνησαν αφού τα παρέδωσε στη «Λεγεώνα των Δαιμόνων» του δαιμονισμένου ή δαιμονισμένων Γεργεσινού ή Γαδαρινού, ή επίσης τα πλοία των κολλητών του, που από το πολύ βάρος της ψαριάς κόντεψαν να βυθιστούν (άριστη μέχρι στιγμής η οικολογική τοποθέτηση και το παράδειγμα του Πανάγαθου), είναι κάποια λίγα χτυπητά σημεία της αλλοπρόσαλλης ανεδαφικής διδασκαλίας του, όπως το «μη φροντίζετε ή προγραμματίζετε τίποτα στη ζωή σας, καθώς ο Ουράνιος Πατήρ θα σας παρέχει τον επιούσιο άρτο»(!)
    «Δεν παραδειγματίζεστε από τα κρίνα του αγρού και τα πουλάκια που για τίποτα δε μεριμνούν(?)».
    Επίσης το συγκλονιστικότερο: «Αγαπάτε τους εχθρούς υμών»!!
    Αγαπάτε λοιπόν (ραγιάδες) Ελληνοκύπριοι τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής γιατί αυτή είναι πολύ βασική εντολή για την μελλοντική σας αιώνια σωτηρία και αποκατάσταση! Να αγαπάς και εσύ γονιέ τον βιαστή και δολοφόνο της θυγατέρας σου για τον αυτό λόγο!
    Έρχεται λοιπόν ο αγαπητός αρθρογράφος να αποδείξει «επιστημονικά» σε εμάς την περιβόητη ανάσταση του Υιού της περιστεράς· -τα Ιουδαιοχριστιανικά μυθοκοπήματα του Παύλου-, που είχαν απορρίψει και λοιδορήσει οι πλησιέστεροι χρονολογικά σε αυτά, Έλληνες Αθηναίοι πρόγονοί του στον Άρειο Πάγο.
    Με μοναδικές αναφορές τα παραποιημένα κείμενα χριστιανών αντιγραφέων από τον 4ου αιώνα και εντεύθεν, αφού οποιοδήποτε και οτιδήποτε «ενοχλητικό» αιρετικό χριστιανικό ή παγανιστικό κείμενο φρόντισαν επιμελώς να νοθευτεί, να παραχαραχτεί ή να εξαφανιστεί από προσώπου γης και να έχει απομείνει δυστυχώς σήμερα μόνο η Ορθόδοξη γραμματεία των Πατέρων της Εκκλησίας.
    Που βρίσκονται άραγε τα κείμενα των Κέλσου, Πορφυρίου, Ιουλιανού, Σώπατρου, της Ακαδημίας, αλλά και του Άρειου, του Νεστόριου, του Ωριγένη, τα Μονοφυσιτικά, των Γνωστικών? Οι ιερές πυρές γνωρίζουν!!
    «Τα Ευαγγέλια έφθασαν σ’ εμάς ως αντίγραφα των αντιγράφων, αφού τα πρωτότυπα και τα αρχικά αντίγραφα έχουν χαθεί. Ο παλαιότερος κώδικας της Καινής Διαθήκης είναι του 4ου αιώνα. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι ολόκληρη η Βίβλος, Παλαιά και Νέα, έφθασε σ’ εμάς όχι ως «αυτόγραφον» (γνήσιο χειρόγραφο από το χέρι του συγγραφέα), ούτε ως «αρχέτυπον» (το πρώτο εξ’ αντιγραφής χειρόγραφο από το αυτόγραφο), και ούτε ως «αντίγραφον εξ’ αρχετύπου» (το τρίτο κατά σειρά χειρόγραφο), αλλά ως απλό χειρόγραφο μη ακριβούς προσδιορισμένης ημερομηνίας, δηλαδή ως «κώδιξ»... Ο Λατίνος εκκλησιαστικός συγγραφέας Rufinus Tyranius (345- 410) γράφει: ‘’Κάθε φορά που συναντούσα στο ελληνικό πρωτότυπο κείμενο ένα σκανδαλώδες εδάφιο, το διασκεύαζα, το μίκραινα, ή το αφαιρούσα τελείως, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μη συναντάει τίποτα που να του προκαλεί κλονισμό της πίστης του(!) …’’ Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί ο θεός δεν μερίμνησε για τη σωτηρία του θείου λόγου του…1.».
    Το ζήτημα είναι σαν τον ωκεανό πλατύ και ένας απλός σχολιασμός είναι επουσιώδης.
    Το σίγουρο είναι πως ο Χριστιανισμός θα αποκτά όλο και περισσότερη ανασφάλεια όσο προοδεύει η ανθρωπότητα, καθώς με γεωμετρική πρόοδο καταπίπτουν οι φαντασιώσεις του!
    Επί του προκειμένου η αντιφώνηση των πιστών «Αληθώς Ανέστη» το επιβεβαιώνει!


    1. Ιάσων Ευαγγέλου: «Ποιός ήταν ο Γεσού(Χ)α?», Β’ Εκδ. Μ. Βερέττας, σελ. 78, Αθήνα 2009.

    ΑπάντησηΔιαγραφή