Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (23/6/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (23/6/2020)
    Πήγα για 7 μέρες στο ΚΑΑΥ Ν. Φωκαίας Χαλκιδικής, με την γυναίκα και τον εγγονό μου. Η εγγονή μου είχε υποχρεώσεις…. Δεν πέρασα και άσχημα! Κατ’ αρχή, αποτοξινώθηκα ( μερικώς…) από τον Η/Υ. Αυτό κανω κάθε φορά. Όσο για τις εντυπώσεις μου από το ΚΑΑΥ, άλλες φορές κάνω ιδιαίτερη ανάρτηση, όμως όχι φέτος! Το ΚΑΑΥ ( και όλα τα ΚΑΑΥ) λειτουργεί όπως και τις προηγούμενες φορές. Συνωστισμοί, δεν υπήρχαν. Οι ομπρέλες, ήταν ήδη και τα προηγούμενα έτη σε αρκετή απόσταση, οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα μετακινήσεώς τους. Το φαγητό, δεν ήταν και άσχημο… Η μόνη διαφορά, ήταν πως ενώ το ΚΑΑΥ ήταν σχεδόν γεμάτο, το μεσημέρι ( κυρίως) το εστιατόριο είχε πολύ λίγο κόσμο. Προτιμούσαν να παίρνουν τα φαγητά «σε πακέτο» και να τα τρώνε στο σπίτι. Βέβαια, κάτι με «τσούφνισε» λιγάκι. Το οικημα που πήρα, ήταν το τελευταίο στο συρματόπλεγμα! Το είχα και πέρσυ το ίδιο! Απορώ, εγώ έχω το μικρότερο βαθμό από όλους όσους παραθέριζαν; Σίγουρα όχι! Και δεν θελω να αρχίσω να γράφω για το τι εκανα εγώ από το 1990 μέχρι το 1995 που ήμουν υπεύθυνος. Για ένα πάντως είμαι σίγουρος. Πως η κατανομή, ή δεν γίνεται με διαφανή κριτήρια, ή τα κριτήρια έχουν αλλάξει πάρα πολύ!  Εάν οι υπεύθυνοι θέλουν μαθήματα, είμαι στη διάθεσή τους…..
------------------------------------------
    Έφυγα λοιπόν για 8 μέρες, και δεν άνοιξα ούτε τηλεόραση, ούτε εφημερίδα, ούτε Η/Υ, ούτε κινητό για ειδήσεις. Και τι έγινε; ΤΙΠΟΤΑ! Τι περίμενα να γίνει; ΤΙΠΟΤΑ! Όλα τα βρήκα όπως τα άφησα. Για αυτό σας λέω, μην έχετε το άγχος της ενημέρωσης, για να… μάθετε. Δεν μαθαίνετε και σπουδαία πράγματα. Δεν υπάρχουν! Εκτός και εάν έχουμε τίποτα «ψιλές» με τους Τούρκους, που εξακολουθούν να το πηγαίνουν «φιρί – φιρί»…
------------------------------------------
    Ένας δρομέας ταχύτητος ( 100 – 200 μέτρα) τρέχει με ταχύτητα περίπου 30 χιλιόμετρα την ώρα. Φυσικά,  για 100- 300 μέτρα το πολύ. Τώρα, βάζουν όριο ταχύτητας 20 ή 30 χλμ/ωρα εντός πόλεως. Δεν είναι κακό αυτό. Κακό είναι το άλλο, που επιτρέπουν την κυκλοφορία στο κατάστρωμα των δρόμων για τα ποδήλατα και τους πεζούς!!!! Κι εάν μεν είναι ενσυνείδητοι ολοι, πάει καλά. Εάν όμως δεν είναι; ( ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ) Και επι πλέον, δίνουν και απόλυτη προτεραιότητα στος πεζούς και τα ποδήλατα! Αυτό που καταλαβαίνω, είναι πως το αυτοκίνητο τίθεται υπο μερικόν «διωγμό». Δεν είπαμε να πηγαίνει και με 100, ούτε και με 50. Όμως τα νέα όρια και οι προτεραιότητες, εάν έχεις αυτοκίνητο για μετακινήσεις εντός πόλεως, σε αναγκάζουν να το βάλεις «στους τάκους» όπως λέγαμε στο στρατό, δηλαδή να το ακινητοποιήσεις. Έχει ενδιαφέρον να διαβάσετε την υπουργική απόφαση από το φύλο της ΕτΚ ( 44 σελίδες) Πολύ φοβάμαι πως θα υπάρξουν άπειροι καυγάδες στους δρόμους από θρασείς οδηγούς αλλά κυρίως πεζούς! Και, δεν θα διαψευσθώ! Πάντως, η Πρωταπριλιά έχει περάσει! Πολύ φοβάμαι, πως κάποιους τους «βάρεσε» η ζέστη ( ή κάτι … άλλο…) στο κεφάλι!
------------------------------------------
    Κατήγγειλε «σεξουαλική παρενόχληση» η Σαμάνθα Φόξ, έ; Και αυτή τώρα στα «γεράματα» το θυμήθηκε; Όμως, δεν έχει αυτό σημασία. Σημασία ίσως έχει, πως πρίν κάνει καριέρα τραγουδίστριας, ήταν μία από τις πιο διάσημες πορνοστάρ την δεκαετία 80 και 90! Για να τα λέμε όλα, δηλαδή…….
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου