Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αθήνα, 20 Ιουνίου 2019
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας ανακοινώνει προς όλους τους φίλους και τα μέλη του, αλλά και προς κάθε συμπολίτη μας που ενδιαφέρεται, τις εξελίξεις που σημειώθηκανμετά τις ευρωεκλογές της
26ης Μαΐου 2019, σχετικά με τη δημιουργία εκλογικού συνασπισμού πατριωτικών κομμάτων και τη συμμετοχή τους στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.
    Αμέσως μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών ανελήφθησαν πρωτοβουλίες προκειμένου να συναντηθούν πολιτικές δυνάμεις και κόμματα με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας και δημιουργίας εκλογικού συνασπισμού και συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές.
    Ο σκοπός αυτός , διάχυτος ως πολιτική ιδέα σε μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος από ετών, είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν αρκετές φορές χωρίς όμως επιτυχία. Στη σημερινή όμως πολιτική συγκυρία επρόκειτο, πράγματι, περί απαιτήσεως πολλών
συμπολιτών μας.
    Από την πρώτη συνάντηση διαφόρων πολιτικών κομμάτων έγινε αντιληπτή μια σαφής απροθυμία για μια επιτυχή κατάληξη. Λόγοι όπως η ανεπάρκεια των απαιτουμένων οικονομικών πόρων, η απουσία αναμφισβήτητης ενωτικής ηγετικής φυσιογνωμίας, οι υφέρποντες ανταγωνισμοί μεταξύ των κομμάτων, οι αντεγκλήσεις του παρελθόντος αλλά και η βαριά σκιά του επερχόμενου πολιτικού επικυρίαρχου, της Νέας Δημοκρατίας, διαμόρφωσαν τις συνθήκες αποτροπής αυτού του σκοπού.
    Στις επόμενες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν δεν διαφοροποιήθηκε τίποτε από ότι αρχικά είχε διαφανεί. Ορισμένοι προσήρχοντο συρόμενοι, χωρίς να το επιθυμούν, δια να μη κατηγορηθούν ότι απείχαν.  Άλλοι όρθωναν διάφορες ασήμαντες δικαιολογίες δια να τους δοθεί το δικαίωμα να αποχωρήσουν και άλλοι διεκτραγωδούσαν το εγχείρημα υπερτονίζοντας τις δυσκολίες του. Δεν χρειάσθηκαν παρά λίγες μόνο ημέρες δια να αποδειχθεί πως η περίφημη ένωση των λεγομένων πατριωτικών κομμάτων δεν είναι παρά μία σύγχρονη χίμαιρα. Ας μην αναμένει κάθε καλοπροαίρετος πολίτης θετικό αποτέλεσμα. Δεν πρόκειται. Οι πλείστες πολιτικές δυνάμεις είναι κατώτερες των περιστάσεων και των αναγκών ενώ οι προσωπικές ιδιοτέλειες περισσεύουν.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος, μολονότι είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές συνεργαζόμενος με μεγαλύτερο κόμμα, προσδοκούσε πως μετά τα αναμενόμενα πτωχά εκλογικά αποτελέσματα των πατριωτικών κομμάτων, θα ήταν κατάλληλες οι συνθήκες μετά τις ευρωεκλογές, για μια ειλικρινή συνεργασία. Παρά όμως την οικτρή εκλογική πραγματικότητα δεν υπήρξαν αυτές οι προϋποθέσεις.    Ο Σύνδεσμος προσήλθε σε όλες τις συναντήσεις και έλαβε μέρος στις συζητήσεις χωρίς όρους, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς αποκλεισμούς. Προσπάθησε σε κάθε αντίθετο επιχείρημα να αναζητήσει συμβιβαστικές λύσεις μεταξύ των αντιτιθεμένων και να προσπεράσει κάθε αρνητικό παράγοντα.
    Διαπιστώθηκε όμως η ακατανόητη έπαρση κόμματος, που συμμετείχε στις ευρωεκλογές και παρά το αξιοπρόσεκτο αλλά χαμηλό ποσοστό που απέσπασε, δεν κατενόησε ποια ακριβώς είναι η θέση του στον εκλογικό πίνακα, αυτοαποκαλούμενο «παράταξη» και θέτοντας περιττά βέτο. Ακόμη θα σημειώσουμε την αλαζονική συμπεριφορά κόμματος έναντι του Συνδέσμου, επιμένοντας να αποσιωπά και να υποβαθμίζει την παρουσία του Συνδέσμου, λόγω της μη συμμετοχής του στις τελευταίες ευρωεκλογές. Ακόμη και εδώ δεν διατυπώσαμε καμία ένσταση για να μη διαταραχθεί το κλίμα συνεργασίας. Διότι η συνεργασία επέβαλε την υποχωρητικότητα και τη διαλλακτικότητα. Να θυμίσουμε όμως πως όταν ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος συμμετείχε στις εθνικές εκλογές του
Μαΐου του 2012 αγωνιζόμενος στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μεταπολιτευτικό σύστημα, καθώς υπήρχε μια έντονη και γενικευμένη αποστροφή του εκλογικού σώματος προς τα μεγάλα κόμματα, ο αρχηγός του κόμματος αυτού ανέμενε την εκλογή του ως βουλευτού στα μεταξωτά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Και αν είχε ήδη εκλεγεί βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία θα βλέπαμε τότε ποιες είναι οι νέες επαναστατικές του ιδέες του και τα νέα πατριωτικά οράματά του.
    Τέλος για λόγους αντικειμενικότητος και ευθυκρισίας θα υπογραμμίσουμε πως, η μόνη ειλικρινής προσπάθεια συνενώσεως των δυνάμεων που αντιληφθήκαμε, υπήρξε από πλευράς ΠΑΤ.ΡΙ.Ε και του κου Ελευθερίου Συναδινού προσωπικώς.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος ενημερώνει τους φίλους και τα μέλη του ότι δεν θα συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Η διαπιστωμένη οικονομική αδυναμία του είναι ο κύριος λόγος .
    Στις εκλογές αυτές κάθε επιλογή κόμματος από πλευράς ψηφοφόρων έχει την αιτιολογία της. Τουλάχιστον ας επιλεγούν πρόσωπα που διακρίνονται για τη σοβαρότητά τους και την εντιμότητά τους διότι, όπως προμηνύεται, στην επόμενη Ελληνική Βουλή θα διαπρέψουν και πάλι οι ημιμαθείς και οι κωμικοί.
    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος δημιουργήθηκε το
2011 δια να δώσει διέξοδο πολιτικής εκφράσεως σε μια σημαντική μερίδα Ελλήνων. Παραμένει επί οκταετία και θα συνεχίσει τη δράση του διότι η ύπαρξη ενός σοβαρού, πραγματικού πατριωτικού πολιτικού κόμματος και όχι κόμματος -κομήτου, αποτελεί εθνική αναγκαιότητα.
Το Ανώτατο Πολιτικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου