Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΞΙΟΤΗΣ
του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
    Στα χρόνια της κρίσης, βλέπουμε γύρω μας ανθρώπους πεπερασμένων πνευματικών και πολιτικών δυνατοτήτων να "διακρίνονται να ανεβαίνουν ....να ανεβαίνουν!. Ανεβαίνουν γιατί διαθέτουν μία επιτηδειότητα και μία ..υποκριτική ικανότητα, που την διανθίζουν με χαμόγελα, που ξεγελούν και εξαπατούν.
    Τρέχουν, σπρώχνουν, κλωτσούν, "δαγκώνουν" λεκτικά, διαβάλουν...
και στο τέλος σκαρφαλώνουν σε όποια κατάλληλη "κορυφή" επιδιώξουν. Για το σκοπό αυτό συμμαχούν μεταξύ τους σε μία ϊερή συμμαχία" κοινών συμφερόντων (
νομής της εξουσίας... και όχι μόνο) και ανέχονται, συγχωρούν τα πάντα και κυρίως την ..........ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
    Φτάνουν στην κορυφή ανάξιοι και όλοι ψιθυρίζουμε χωρίς να τολμούμε πολλές φορές να πούμε φωναχτά τις σκέψεις μας γιατί το "πρόσωπο" έχει πλέον δύναμη και η αντίδραση μας ..μπορεί να έχει... επιπτώσεις.
    Ξέρουμε ότι οι "κατακτήσεις αυτές είναι ισοπέδωση των πάντων, αλλά οι κατακτητές της εξουσίας νιώθουν ισχυροί στην απρόσμενη δύναμη που απέκτησαν. Μέσα τους μπορεί να σκέφτονται "
καλά φτάσαμε εδώ ψηλά, ας μη το πούμε ούτε στον παπά", γιατί γνωρίζουν ότι ελέω Πάπα και Παπά και με την εύνοια τους έγιναν...... κάτι!.
    Φτάνοντας όμως ψηλά, ζαλίζονται και τότε αποκτούν εγωϊσμό και αλαζονεία ίδιον των κενών περιεχομένου ατόμων. Τότε εμφανίζονται με την μάσκα του σωτήρα της κοινωνίας ...του εθνοσωτήρα.
    Διατυμπανίζουν ότι είναι οι καλύτεροι, οι ΜΕΓΑΛΟΙ, αυτοί που διαθέτουν το πολιτικά ορθό, που κάνουν διεθνή πολιτική και επιλύουν διεθνή προβλήματα, που θα αλλάξουν την Ευρώπη και στο τέλος την.... ανθρωπότητα, προς το σωστό πολιτικό δρόμο που χάραξαν οι ίδιοι. Είναι αυτοί που ΔΕΝ έφεραν οικονομικές χρεωκοπίες, που ΔΕΝ έχουν αποτυχίες, όπως οι..... προηγούμενοι, που σχίζουν τα μνημόνια αυθωρεί και παραχρήμα!
    Είναι αυτοί που φορούν τις εκάστοτε στολές παραλλαγής και μοστράρουν τα "παράσημα" της ...αξίας   τους. Κινούνται στην θάλασσα, στον αέρα και στην στεριά, πολέμαρχοι σκιών και του... εαυτού τους  και μας "πείθουν" ότι "πολεμούν" για τα διαχρονικά ιδανικά, που οι προηγούμενοι καταπάτησαν και περιφρόνησαν βάναυσα.
    Φαντάζονται τους εαυτούς τους ως Ποσειδώνες που κυριαρχούν στις θάλασσες, ως δυναμικούς Ίκαρους που δαμάζουν τους ουρανούς και τα σύννεφα (
ξαπλωμένοι αναπαυτικά πάνω τους!!)
και ως Μεγαλέξανδροι ........σώζουν την Μακεδονία τους.
    Επέβαλαν την "αξία" τους από ένα καπρίτσιο της πολιτικής συγκυρίας και τύχης και παίζουν την τύχη όλων μας με αφροσύνη και ανεπάρκεια των πολιτικών στιγμών σε ένα σύμπλεγμα κομματικής μωρίας.
    Εμφανίζονται με δύο υποστάσεις, αυτής του νέου ,του άφθαρτου, του ηθικού, αλλά αυτά προς εξωτερική κατανάλωση, ενώ ως πολιτική παρουσία και πρακτική είναι ότι ποιό παλιό και πολιτικά απορριπτέο πολιτικό και κομματικό παρελθόν!!
    Όλα αυτά τα είναι δυναμικά παρόντα στην πολιτική ζωή του τόπου και προσβάλλουν και μας υποδουλώνουν ως χώρα ,αλλά και πολίτες.
    Από σήμερα νιώθουμε φτωχότεροι με την ... απουσία του Βοναπάρτη της πολιτικής που "πολέμησε" για όλους και για "όλα" και απομονώθηκε στην Αγία Ελένη του ...λίγο πριν από το Βατερλώ του!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου