Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Φεύγει και η Ρωσία από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά


Φεύγει και η Ρωσία από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά
    Μία σου και μία μου! Εκτός Συνθήκης για τα πυρηνικά και η Ρωσία, με τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν να το ανακοινώνει και μάλιστα με επικοινωνιακό σόου!
    Ο ίδιος ο Βλαντιμίρ Πούτιν «απάντησε» στην κίνηση του Ντόναλντ Τραμπ και ανακοίνωσε, λίγες ώρες μετά τις ΗΠΑ, πως και η Ρωσία αποχωρεί από τη συνθήκη για τα πυρηνικά! Και το έκανε όχι… στέλνοντας κάποιον υπουργό του. Αλλά με τρόπο που στέλνει μηνύματα.
    «
ΘΑ δώσουμε μια συμμετρική απάντηση. Οι Αμερικανοί εταίροι δήλωσαν πως αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στη συμφωνία, την αναστέλλουμε κι εμείς», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας. Η οποία συνάντηση έτυχε να… μεταδίδεται από την τηλεόραση.
    Το επικοινωνιακό παιχνίδι σαφές. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν άκουγε με προσοχή και κρατούσε σημειώσεις όσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ μιλούσε. Στο ίδιο τραπέζι και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.
    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες,
Παρασκευή, πως θα αποσυρθούν από τη συνθήκη INF με τη Ρωσία σε έξι μήνες, αν η Μόσχα δεν τερματίσει αυτό που χαρακτηρίζουν παραβιάσεις αυτής της συμφωνίας ορόσημο του 1987 για τον έλεγχο των εξοπλισμών.
    Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως η Ρωσία θα αρχίσει να εργάζεται για να κατασκευάσει νέους πυραύλους, ανάμεσα στους οποίους και υπερηχητικούς, και ζήτησε από τους υπουργούς να μην ξεκινήσουν συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τον αφοπλισμό.
    Η Συμφωνία για τα Πυρηνικά υπεγράφη το
1987 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν και τον τότε ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου