Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Απάτη με παραπλανητικά SMS καταγγέλλει ελληνική τράπεζα


Απάτη με παραπλανητικά SMS καταγγέλλει ελληνική τράπεζα
    Προσπάθειες παραπλάνησης των συνδρομητών του e-Banking, μέσω γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο (SMS) στα οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται η Alpha Bank, με σκοπό να τους πείσουν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους (Κωδικό Συνδρομητή, Μυστικό Κωδικό, Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας), καταγγέλλει η Alpha Bank.
    Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα τα μηνύματα αυτά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τους Συνδρομητές να ακολουθήσουν σύνδεσμο (
link) που οδηγεί σε σελίδα όπου ζητείται η εισαγωγή των στοιχείων προσβάσεώς τους.
    «
Παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως τα μηνύματα αυτά, χωρίς να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα η οποία, για την ασφάλειά των πελατών της, υπενθυμίζει ότι:
     
1. «Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας π.χ. μέσω τηλεφώνου, SMS ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.
      2. Η χρήση του Alpha Web Banking πρέπει να γίνεται μόνον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (
www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) που ευρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες, σε μηχανές αναζητήσεως, σε SMS ή σε e-mails».
    Τέλος η Alpha Bank καλεί τους συνδρομητές του
Alpha e-Banking σε περίπτωση που γίνουν αποδέκτες τέτοιου είδους επικοινωνίας και εκ παραδρομής ακολουθήσουν τον σχετικό σύνδεσμο, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως Πελατών στον αριθμό τηλεφώνου: 210 326 0000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου