Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (7/9/2018)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (7/9/2018)
Ανδρέας
    Εάν ήμουν σωστός, αύριο το απόγευμα θα έπαιρνα την φωτογραφική μου μηχανή και θα «αμολιόμουν» στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Στην επιστροφή θα είχα κάνει ένα καταπληκτικό φωτορεπορτάζ. Όμως, μερικά πράγματα είναι πάνω από τις δυνάμεις μου. Δεν μπορώ να πάρω μέρος σε μαζικές εκδηλώσεις, όσο και εάν συμφωνώ με αυτές! Έτσι είμαι φτιαγμένος. Αισθάνομαι σαν ψάρι έξω από τα νερά. Χώρια που εάν βρισκόμουν σε οποιασδήποτε μορφής επεισόδιο και με έσμπρωχναν έστω, το βέβαιο είναι πως θα κατέληγα στη φυλακή! Παρά τα χρονάκια μου! Λυπάμαι, δεν μπορώ!
--------------------------------------------
     «Ουαί και αλοίμονο υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι, ότι διυλίζετε τον κώνωπα και καταπίνετε την κάμηλον». Από την μια μεριά, απαγορεύεται το ψάρεμα με δυναμίτη ( και πολύ σωστά! ) διότι προξενεί οικολογική καταστροφή ( που προξενεί! ) και από την άλλη επιτρέπονται οι θαλάσσιες βολές και εκρήξεις στη θάλασσα σε Ασκήσεις, Γυμνάσια, κτλ. Πόσο αυνάνες είμαστε;;;;;
--------------------------------------------
    Προχτές το σκεφτόμουν, και το συζήτησα με φίλο, για ποιο λόγο να υπάρχουν αυτές οι «ανέπαφες» πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες των τραπεζών. Είναι , λέει, πρόοδος! Πρόοδος τεχνολογίας μπορεί να είναι, όμως προσωπικά αισθάνομαι ότι τα λεφτά μου είναι «στον αέρα» και όλο και κάποιος είναι δυνατόν να επωφεληθεί εις βάρος μου. Δεν θα κουλαθεί κανενός το χέρι, εάν χτυπήσει το ΠΙΝ στη συσκευή. Η πρόοδος δεν είναι πάντα καλή. Πολλές φορές είναι και επικίνδυνη. Τουλάχιστον, εάν κάποιος το επιθυμεί, μπορεί να πάει στην τράπεζά του και να ζητήσει την απενεργοποίηση της δυνατότητας «ανέπαφης συναλλαγής».
--------------------------------------------
    Πρέπει κάποιος να ψάξει όλο το σόϊ του Παππά ( ιδίως…) και των άλλων κοιλεντερωτών για διορισμούς στο Δημόσιο. Να ψάξει αδέλφια, ξαδέλφια, δεύτερα ξαδέλφια, κουμπάρους, κουμπάρες, τέως γκόμενους και γκόμενες, ανήψια , ανηψιές και «ανηψιές», συμπέθερους και συμπεθέρες, μπατζανάκηδες και συννυφάδες… Μάλλον θα βρεθεί προ εκπλήξεων, από το συρφερτό των συγγενών και «συγγενών» που λυμαίνονται τα Δημόσια Ταμεία. Και να άξιζαν, πάει στο διάολο. Όμως, τα μέχρι τώρα δείγματα ( Καρανίκας, Νοτοπούλου σαν υπουργός κτλ ) είναι απολύτως απογοητευτικά. Μάλλον πρέπει να υιοθετήσουμε το τραγουδάκι «Πότε θα κάνει ξαστεριά"
--------------------------------------------
    Άντε, περιμένουμε τα αναδρομικά! ( Για την ακρίβεια, την επιστροφή αυτών που μας έκλεψαν! )
--------------------------------------------
     «Μία και μία» έμειναν για το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ψευδολογίας. Υπομονή….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου