Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, για ακόμα μία εβδομάδα φροντίζει για εσένα. Ναι για εσένα, που αυτή την στιγμή κάνεις στο εαυτό σου το δώρο, να διαβάζει αυτήν εδώ την πρωτότυπη και καθόλου κλισέ ατζέντα (Ναι κατόπιν ψυχανάλυσης και ενδοσκόπησης κατέληξα στο, ότι αφού δεν μου δίνουν οι άλλοι κομπλιμέντα θα τα δίνω μόνος μου στον εαυτό μου βρε αδερφέ, ξέρεις love yourself first και άλλα τέτοια inspirational, που λέμε και στο χωριό μου! Και αφού κατάφερα να ακουστώ σαν αποτυχημένη Μαίρη Συνατσάκη! Σταματάω εδώ το παραλήρημα!)
    Επομένως, για να το κρατήσω σύντομο, (για το καλό σου το κάνω!) εάν θέλεις αυτή την εβδομάδα να βγεις έξω και να περάσεις ουσιαστικά καλά, τότε είσαι στο σωστό μέρος! Πάρε ιδέες λοιπόν και καλά να περάσεις:
1. Ταινία «Ο Άντρας που έριξε τον Λευκό Οίκο»:
    Η ταινία (διάρκειας 103 λεπτών) είναι μία βιογραφία αμερικανικής παραγωγής. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην Αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «καρφί» στο σκάνδαλο του Watergate. Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια κρυμμένη, μέχρι που το 2005 ο ίδιος αυτοαποκαλύφθηκε μέσω μίας συνέντευξης στο Vanity Fair. Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του πανέξυπνου και ασυμβίβαστου Φελτ, ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, για να φέρει στην επιφάνεια την πραγματική και ωμή αλήθεια.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στη 1 Φεβρουαρίου 2018.
2. Ταινία «Ημερολόγιο Φόνων»:
    Η ταινία (διάρκειας 109 λεπτών) είναι ένα αστυνομικό θρίλερ εποχής. Κεντρικό μοτίβο της ταινίας είναι μία σειρά φόνων, η οποία αναστατώνει μια μικρή κοινότητα σε τέτοιο σημείο που οι κάτοικοι αρχίζουν να πιστεύουν ότι ένα θρυλικό πλάσμα, το μυθικό Γκόλεμ, είναι υπεύθυνο για τις στυγερές δολοφονίες. Ωστόσο, η αλήθεια απέχει πολύ!
Στην Ελλάδα η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 8 Φεβρουαρίου 2018.
3. Ταινία «Call me by your name»:
    Η ταινία (διάρκειας 132 λεπτών) είναι ένα δράμα με έντονα ρομαντικά στοιχεία. Ο δεκαεπτάχρονος Elio περνά ένα συνηθισμένο καλοκαίρι στην ιταλική εξοχή με τους γονείς του. Ωστόσο την ζωή του θα διαταράξει ολοκληρωτικά ο ερχομός ενός γοητευτικού Αμερικάνου, του Oliver, ο οποίος θα βοηθήσει τον καθηγητή πατέρα του Elio στην έρευνά του. Στην αρχή ο Elio αντιμετωπίζει το νεοφερμένο επιφυλακτικά και του φέρεται με υπεροψία. Σταδιακά όμως, οι μεταξύ τους διαφωνίες θα αποκτήσουν μία πιο ερωτική χροιά. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ένας άνθρωπος, όταν βιώσει τον απόλυτο έρωτα;
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στους ελληνικούς κινηματογράφους θα γίνει στις 8 Φεβρουαρίου 2018.
4. Παράσταση «Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Βασιλικό θέατρο:
    Εβδομήντα χρόνια μετά τη συγγραφή του, το αριστουργηματικό και κλασικό πια έργο του Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» καταφέρνει μέσω της καλλιτεχνικής αισθητικής και του πρωτοποριακού δυναμισμού του, να φωτίσει αρκετά σκοτεινά σημεία αλλά και αδιέξοδα της μεταπολεμικής Ευρώπης. Απόλυτα επίκαιρο το θεατρικό έργο του Μπέκετ, καταφέρνει ακόμα και σήμερα να περάσει πολύ ισχυρά μηνύματα.
(Διεύθυνση: Βασιλικό θέατρο, Μέρες: Κυριακή (19:00) Τετάρτη (18:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (21:00), Προπώληση Εισιτήρια: Εκδοτήριο ΚΘΒΕ Πλατείας Αριστοτέλους Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου).
5. Παράσταση «Lolita Reversed» στο θέατρο Αριστοτέλειον:
     Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από πασίγνωστο μυθιστόρημα «Λολίτα» του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Η προσωποποίηση του απαγορευμένου έρωτα κρύβεται στην ασυνήθιστη και προκλητική ιστορία, που λογοκρίθηκε και λατρεύτηκε από εκατομμύρια αναγνώστες. Με άλλα λόγια, η παράνομη σχέση ανάμεσα σε μία κοπέλα και στον πατριό της θα αποτελέσει την αφορμή για την διερεύνηση διάφορων θεμάτων, όπως η εφηβική σεξουαλικότητα, η αθωότητα και τα όρια του ανθρώπινου καθωσπρεπισμού.
(Διεύθυνση: θέατρο Αριστοτέλειον, Μέρες: από 5 Φεβρουαρίου έως 8 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 21:15, Εισιτήρια: 15€ (κανονικό), 12€ (μειωμένο), Προπώληση: Ηλεκτρονικά στο www.viva.gr (Online προσφορά μέχρι 4 Φεβρουαρίου 12€).
6. Παράσταση «Επάγγελμα Πόρνη» στο θέατρο Αυλαία:
    Ο Ένκε Φεζολλάρι παρουσιάζει την δική του πρωτοποριακή οπτική για τις συγκλονιστικές εξομολογήσεις της Λιλής Ζωγράφου. Η Λιλή Ζωγράφου ήταν μία γυναίκα με έντονες και σταθερές πεποιθήσεις, η οποία παραμένοντας πιστή στις αξίες της έδωσε ένα τέλος στην ζωή της, προκειμένου να απαλλαγεί από τη δουλοπρέπεια της πείνας αλλά και της απολυμένης αξιοπρέπειας. Γιατί, όταν είσαι μια έντονα συνειδητοποιημένη πολίτης, η οποία παλεύει με την παραβιασμένη καλλιτεχνικότητα της, δυστυχώς το τέλος φαντάζει μονόδρομος.
(Διεύθυνση: θέατρο Αυλαία, Μέρες: 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 13€ κανονικό και 10€ μειωμένο Προπώληση: Ταμείο Θεάτρου Αυλαία, Gooddeals, Viva ).
7. GOOD VYBZ at Uberdooze:
    Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOOD VYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.
(Διεύθυνση: Δαναΐδων και Σφέτσιου, 546 26 Θεσσαλονίκη)
8. Γιώτα Νέγκα «Φύλλο Αντρικό» στον πολυχώρο Μύλο:
    Από τον Στέλιο Καζαντζίδη έως και τον Χρήστο Θηβαίο, από τον Στράτο Διονυσίου μέχρι τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, και από τον Σταύρο Ξαρχάκο έως τον Νίκο Παπάζογλου, η Γιώτα Νέγκα μοιράζει τα φύλλα της τράπουλας στους άντρες που χάραξαν μέσα της δρόμους και την ταξίδεψαν μουσικά αλλά και συναισθηματικά. Η μεγάλη αυτή ερμηνεύτρια επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη μας, για λίγες μόνο εμφανίσεις, προκειμένου να παρουσιάσει μία παράσταση όμοια με μουσική βιογραφία, βασισμένη σε τραγούδια που έχουν ερμηνεύσει σπουδαίοι άντρες καλλιτέχνες.
(Διεύθυνση: Πολυχώρος Μύλος, Μέρες: 3 και 10 Φεβρουαρίου, Ώρα: 21:30, Εισιτήρια: Προπώληση: 10€ Ταμείο: 13€, Σημεία προπώλησης: Σάρωθρον (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282) Ηλιοτρόπιο (Πλατεία Ναυαρίνου 14 - 2310.278515) Διώροφων (Καλαμαριά, Κερασούντος 81 - 2310.453998).
9. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης και η μπάντα των Μποέμ στον πολυχώρο Μύλο:
    Η σχέση του ηθοποιού Ρένου Χαραλαμπίδη με τη μουσική είναι βιωματική, αυθόρμητη και σχεδόν ερωτική. Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στην μουσική αυτή παράσταση, με την συνοδεία της μπάντας των Μποέμ, μεταμορφώνεται σε κινηματογραφικό ήρωα, που με όπλο την μουσική και τις ερωτικές μελωδίες αποφασίζει να συνεπάρει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Η παράσταση στο Μύλο θα πραγματοποιηθεί μία μέρα μετά την προβολή της ταινίας του, «No Budget Story» στο Υπόγειων est.2012 στο Ολύμπιον.
(Διεύθυνση: πολυχώρος Μύλος, Μέρα: 6 Φεβρουαρίου 2018, Ώρα: 21:30, Είσοδος: 10€, φοιτητικό, ανέργων: 8€ Τηλέφωνο κρατήσεων καθημένων: 2310.510081).
    Εμπρός λοιπόν! Σε μια πόλη τόσο δραστήρια, εσύ θα παραμείνεις αδρανής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου