Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018



ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2018
    Φίλες και Φίλοι,
    Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνηθίζουν στην ανταλλαγή των ευχών. Γνωρίζουμε όμως όλοι μας πως, στην πραγματικότητα, οι ευχές δεν μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη και την δυναμική των γεγονότων.   Θέλουμε όμως να εκφράζουμε τις επιθυμίες, τις βαθύτερες επιδιώξεις μας και την αγάπη μας. Γιατί έτσι παίρνουμε δύναμη και αντλούμε αισιοδοξία.
    Χθες σε ένα κατάστημα της Αθήνας κάποια κυρία αφού ψώνισε ευχαρίστησε τον υπάλληλο και του ευχήθηκε Καλή Ανάσταση. Συνειδητοποιώντας όμως το λάθος της διόρθωσε σε Καλή Χρονιά. Αμέσως σηκώθηκε ο καταστηματάρχης και με δυνατή φωνή της είπε : « Όχι κυρία μου πολύ σωστά ευχηθήκατε ! Καλή Ανάσταση χρειαζόμαστε! Καλή Ανάσταση.» Και χαμογέλασαν όλοι οι παριστάμενοι. Προφανώς ο καταστηματάρχης θέλησε με ευγενικό τρόπο να διευκολύνει την πελάτισσά του από την αμήχανη θέση που βρέθηκε. Όμως περισσότερο εξέφραζε και μια δική του ευχή. Με αφορμή την λάθος ευχή της κυρίας όλοι κατανόησαν και ταυτίστηκαν με το βαθύτερο νόημα που έδωσε σ’ αυτήν ο καταστηματάρχης.
    Σήμερα το διαδίκτυο κατακλύζεται από ευχές που εύχονται« Καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας», «Καλή Ανάσταση» κλπ. Εκφράζουν με τον τρόπο αυτό την επιθυμία τους για τη λύτρωσή τους από την ανυπόφορη περίοδο που ζούμε στον τόπο μας. Από τα μνημόνια , την περικοπή των μισθών και των συντάξεων, το κλείσιμο των καταστημάτων , το κλείσιμο χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ανεργία , τους φόρους, την μετανάστευση , το μεταναστευτικό…. Αλλά και την διάλυση του κοινωνικού κράτους και την κατάρρευση του ίδιου του κράτους. Όλες αυτές οι προσδοκίες συνιστούν μια λαϊκή απαίτηση που διαρρέει ολόκληρο το εκλογικό σώμα και την ίδια την κοινωνία. Που όμως αποτελούν ευχές χωρίς εφαρμογή!
    Η Πατρίδα μας μετά από δύο αιώνες ελευθέρου βίου βρίσκεται και πάλι βαθιά εξαρτημένη. Με περιορισμένη οικονομική και πολιτική αυτονομία. Σχεδόν υποδουλωμένη. Η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση ανήκει αποκλειστικά στο μεταπολιτευτικό σύστημα εξουσίας που δομήθηκε μέσα από τις σκοτεινές διαδρομές της διαπλοκής , της διαφθοράς , του μαύρου χρήματος, της εξαπάτησης των πολιτών και πάνω από όλα της ατιμωρησίας. Καλή Ανάσταση στην Ελλάδα θα δούμε μόνο με την αντικατάσταση αυτού του διεφθαρμένου και φαύλου πολιτικού συστήματος που μας κυβερνάει. Η Ελληνική Δημοκρατία χρειάζεται νέα πολιτικά κόμματα και νέα πολιτικά πρόσωπα. Για να κυβερνηθεί ο τόπος μας με ανανέωση της εμπιστοσύνης του Λαού προς την κρατική εξουσία. Που χωρίς αυτήν κάθε προσδοκία είναι χαμένη υπόθεση.
    Το 2018 θα είναι μια νέα εκλογική χρονιά. Ξανά τα άθλια κόμματα και τα ένοχα πρόσωπα θα παρουσιασθούν στις δικές τους τηλεοράσεις για να πείσουν τον Ελληνικό Λαό με τα ψευτοπρογράμματά τους και τις γελοίες υποσχέσεις τους για να πάρουν την ψήφο του. Το βάρος πέφτει στα εκατομμύρια των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Να περιφρονήσουν αυτά τα κομματικά κωμικά πρόσωπα με την ανούσια πολυλογία τους -που τους αξίζει μόνο η σκληρή τιμωρία- και να αναζητήσουν νέες πολιτικές δυνάμεις. Να σταθούν στο ύψος τους ως ελεύθεροι άνθρωποι και όχι ως ραγιάδες που περιτριγυρίζουν τα κόμματα εξουσίας για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.
    Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ θα είναι παρών στην εκλογική μάχη για να δώσει μια έντιμη επιλογή σε όσους πολίτες επιλέγουν την σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια, την ευθύνη , την αγάπη για την Πατρίδα.
    Καλή Χρονιά! Με υγεία σε όλους και στις οικογένειες, που αποτελούν τα αληθινά άπαρτα οχυρά της ελληνικής κοινωνίας!                                                                                                                   
Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2017
                                                                                                               Νίκος Αλικάκος.
                                                                                          Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου