Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

“ΒΡΑΔΙΑ ΠΕΖΙΚΟΥ” ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



“ΒΡΑΔΙΑ  ΠΕΖΙΚΟΥ”  ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Νικόλαος Ζαρκάδας
    Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017. Με πρωτοβουλία, μέριμνα και την ευγενική φροντίδα του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Π.Σ.Α.Π. οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, “Βραδιά Πεζικού” με συνεστίαση και διασκέδαση μελών και φίλων του Συνδέσμου σε κοσμικό κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης.
    Βασικός και κύριος σκοπός της εκδήλωσης ήταν η καλλιέργεια και προαγωγή της συναδελφικότητας και η ενίσχυση των δεσμών, που αναπτύχθηκαν μεταξύ μας στη διάρκεια της ενεργού υπηρεσίας μας, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν ποτέ να αποδυναμωθούν και ούτε να αποσυνδεθούν, αφού είναι δεσμοί άρρηκτοι, διά βίου καμωμένοι από ψυχή, πνεύμα και κοινά βιώματα μέσα στα ίδια στρατόπεδα και κάτω από τις ίδιες υπηρεσιακές συνθήκες.
    Η ανταπόκριση και συμμετοχή των συναδέλφων μελών και φίλων ικανοποιητική, παρά την οικονομική κρίση που διέρχεται η πατρίδα μας και την αγωνία για τις αναμενόμενες μειώσεις στις συντάξεις μας.  Αποτέλεσε σφήνα και αναλαμπή φωτός στη ζοφερή περίοδο που περνάμε και για λίγο ξεχάστηκε η απογοήτευση που φέρουν η κάμψη της υγείας μας, ο πόνος της ασθένειας και ο μόνιμος αποχωρισμός συναδέλφων.
    Στη διάρκεια της εκδήλωσης επικράτησε πνεύμα καλής συναδελφότητας και αγαστής σύμπνοιας.  Επισημάνθηκε, δε δια μιαν ακόμη φορά ότι η αδράνεια, η απάθεια, η αδιαφορία και η αποχή από την συμμετοχή δεν βοηθούν, αλλά αντίθετα τείνουν καταστροφικά να αποδυναμώσουν τον Σύνδεσμο από κάθε ζωντάνια, ενέργεια και δραστηριότητα με συνέπεια ο αφανισμός και η διάλυσή του να εμφανίζονται ως πιθανότερα. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις για να κτίσουμε ένα αξιόλογο και στέρεο Σύνδεσμο Πεζικού.
    Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος προκαλεί θλίψη, ανησυχία και προβληματισμό η αποχή των συναδέλφων Πεζικού της περιοχής τόσον από το να εγγραφούν ως μέλη του Συνδέσμου, όσον και να συμμετέχουν στις διάφορες προγραμματισμένες εκδηλώσεις, οι οποίες θεωρούνται απαραίτητες για την συνεχή ενδυνάμωση και μελλοντική πορεία του.
    Είναι καιρός να αφήσουμε το παρελθόν, όπως και την μοιρολατρία, κατά μέρος, και να ξαναβρούμε την αισιοδοξία μας, την δραστηριότητα, την δημιουργικότητα, την πίστη στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας και να πορευτούμε συλλογικά και δυναμικά αγωνιζόμενοι όλοι μαζί για ένα καλλίτερο μέλλον της κοινωνικής μας τάξης. Είναι κρίμα να μην αναδείξουμε την ιδιαιτερότητα της κοινωνικής μας τάξης στην σημερινή παρακμή των αξιών και των αρετών μας, που αδρανοποιήθηκε μέσα μας τα τελευταία χρόνια.
    Οι θυσίες και η προσφορά των αξιωματικών Πεζικού αποτελούν τον τηλαυγή φάρο της σημερινής και συνεχούς πορείας μας.
Για  το  Διοικητικό  Συμβούλιο
Ο   Πρόεδρος                                         Ο  Γενικός  Γραμματέας
Ιωάννης  Φωτιάδης                                   Νικόλαος  Ζαρκάδας
Αντιστράτηγος  ε.α.                                     Υποστράτηγος  ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου