Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (5/10/2017)



ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (5/10/2017)
Ανδρέας
      Εισφορά αλληλεγγύης! Πού το βρήκαν τέτοιο όνομα; Βασικά, σημαίνει εθελοντική προσφορά και όχι υποχρεωτική όπως το έβαλαν. Μιλάμε για απλά ελληνικά! Ας του δώσουν άλλο όνομα, του τύπου « Υποχρεωτική κράτηση υπέρ...». Για να ξέρουμε και τι λέμε.
-----------------------------
    Τσιγάρο χωρίς καπνό ( το «ντουμάνι» εννοώ ) ετοιμάζονται να βγάλουν. Να δούμε, πώς θα καπνίζουμε, χωρίς να «καπνίζουμε». Χωρίς ντουμάνιασμα γίνεται κάπνισμα; Παραπέμπει σε πολλά από το παρελθόν ( κινηματογραφικές ταινίες με Χόμφρευ Μπόγκαρντ, μπάρ, καταγώγια και άλλα παρεμφερή). Έχει την γοητεία του, πώς να το κάνουμε. Ιδιαίτερα, όταν φυσάς τον καπνό στον άλλο… ( καλή «φάση» ). Ας περιμένουμε να το δούμε και μετά το κρίνουμε.
-----------------------------
    Ένας κατ’ εξοχή κοινωνικος φορέας, ο ΟΑΕΔ, έχει κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια πλεόνασμα! Φυσικά, όταν δεν δίνει και δεν υλοποιεί προγράμματα, τα λεφτά μένουν στο συρτάρι. Μάλλον όμως, δεν είναι αυτή η αποστολή του, έτσι δεν είναι; Τα ψίχουλα, είναι για τα σπουργίτια!
-----------------------------
    Όταν είχαν ξεκινήσει οι ενέργειες για συνδικαλισμό στις ΕΔ και συνδικαλιστές, σαφέστατα έγραψα πως δεν μπορεί να ευδοκιμήσει ο συνδικαλισμός στις ΕΔ. Και για αυτό ήμουν ( και είμαι ) αντίθετος. Εντάξει τώρα, ποιόν εκπροσωπώ εκτός από τον εαυτό μου;. Και ήμουν αντίθετος, διαβλέποντας καλαμοκαβαλάρηδες και πολιτικές «προσεγγίσεις». Όπερ και εγένετο! Δοξάστε τους τώρα, άκαπνους ένστολους ( εδώ ταιριάζει πλέον) να κόπτονται υπέρ… Αλήθεια, υπέρ ποίου; Μήπως ετοιμάζονται για … βολευτές; Και ποιος θα τους ψηφίσει; Εκτός από ηλίθιους, φυσικά…. Από την αρχή, είχαν το «μικρόβιο» των γνωστών συνδικαλισταράδων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και άλλων ευαγών ιδρυμάτων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου