Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

«Κοροϊδία… ανοικτού τέλους.»



ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
«Κοροϊδία… ανοικτού τέλους.»
    Στην προσπάθειά τους αφενός να διασώσουν την ψυχορραγούσα τρέχουσα διαδικασία συνομιλιών και, αφετέρου, να μην παραδεχτούν το πολλοστό ναυάγιο αυτής της παράφρονος πολυετούς προσπάθειας, οι ενορχηστρωτές και οι εμπλεκόμενοι σκαρφίστηκαν να την κρατήσουν στον αναπνευστήρα και να της αποδώσουν τον χαρακτηρισμό «ανοικτού τέλους».
    Η επιλογή αυτή, βέβαια, δεν έγινε τυχαία. Έγινε επειδή εξυπηρετεί όλους τους εμπλεκομένους. Την Τουρκία, η οποία μπορεί να συγκαλύπτει τη θρασύτατη αδιαλλαξία της, να συνεχίζει την απο-ενοχοποίησή της, να παγιώνει τα τετελεσμένα, να νομιμοποιεί τα εγκλήματα πολέμου και τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και να παρουσιάζεται στη διεθνή κοινότητα ως συνομιλούσα με καλές προθέσεις για εξεύρεση λύσης.
    Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την κλίκα του στο ΔΗΣΑΚΕΛ, οι οποίοι, για πολλοστή φορά, εμπαίζουν με μαεστρία τον κυπριακό λαό χρησιμοποιώντας ψεύδη, απειλές και παντός είδους πονηράδες, αφενός για να τον αποπροσανατολίζουν από τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν με τις καταστροφικές πολιτικές τους και, αφετέρου, να αποφύγουν την παραδοχή της εσφαλμένης διαχρονικής στρατηγικής τους στο Κυπριακό.
    Τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε, που επεδίωκε την ανανέωση του συμβολαίου του για να υλοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες και να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα.
    Τους Άγγλους, που προσπαθούν διακαώς να διατηρήσουν τις στρατιωτικές βάσεις στο νησί.
    Τις ΗΠΑ, που διά των εκβιασμών της Βικτώρια Νούλαντ, ποδηγετούν τον Νίκο Αναστασιάδη προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων της υπερδύναμης και των εκπροσώπων της νέας διεθνούς τάξης πραγμάτων που την κυβερνούν.
    Η κατάσταση είναι κωμικοτραγική. Οι εμπλεκόμενοι είναι άκρως συγχυσμένοι. Ο καθένας διατυπώνει τη δική του εκτίμηση και εκδοχή, οι οποίες συχνά φτάνουν στα όρια της παράνοιας. Στο εσωτερικό, ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Μουσταφά Ακιντζί ξανάρχισαν εντατικές διαπραγματεύσεις τάχατες για να βρουν περαιτέρω συγκλίσεις στα 6 κεφάλαια και να ορίσουν την επόμενη διάσκεψη!!!
    Οι ηγεσίες των ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και τα φερέφωνά τους ΜΜΕ και άλλοι, αποφάνθηκαν ξαφνικά ότι ο νεοσουλτάνος Ερντογάν δεν πρόκειται να κάνει τη μεγάλη υποχώρηση στο Κυπριακό, μέχρι να πετύχει τη συνταγματική μεταρρύθμιση, που θα τον καταστήσει απόλυτο μονάρχη!!! Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε απέκλεισε την ενεργό εμπλοκή των μονίμων μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στις μελλοντικές πενταμερείς διασκέψεις για το Κυπριακό, τη στιγμή που αφενός η πρέσβης των ΗΠΑ στην Κύπρο εξέφρασε τη θέση ότι η χώρα της ως μόνιμο μέλος του ΣΑ θα εμπλακεί ενεργά την κατάλληλη στιγμή και, αφετέρου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανήλθε λέγοντας ότι τα μόνιμα μέλη του ΣΑ θα διαδραματίσουν ενεργό ρόλο!!! Στο εξωτερικό, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας παραδέχτηκε ότι αυτήν τη στιγμή «δεν υπάρχει βάση για λύση».
    Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τουγρούλ Τουρκές, επανέλαβε τη θέση που διατύπωσε στο «Στρατηγικό Βάθος» ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι και να μην υπήρχε έστω και ένας Τουρκοκύπριος, η Κύπρος θα ενδιέφερε την Τουρκία λόγω της στρατηγικής σημασίας της και ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι δεν νοείται λύση χωρίς τουρκικά στρατεύματα και εγγυήσεις, ενώ ζήτησε την παραχώρηση των 4 βασικών ελευθεριών της Ε.Ε. στους Τούρκους πολίτες.
    Η παραδοχή της αλήθειας είναι δύσκολη για τους εμπλεκομένους, αφού θα επιβεβαιώσει την πολυετή παραφροσύνη τους ως προς τη δυνατότητα εξευμενισμού της Τουρκίας μέσα από συνεχείς γενναίες υποχωρήσεις και θα σφραγίσει την πτώχευση των εσφαλμένων πολιτικών τους θέσεων και κατά συνέπειαν την ακαταλληλότητά τους στην ηγεσία του τόπου. Ο εγωισμός και τα συμφέροντα δεν τους επιτρέπουν να προβούν σε αυτήν την θαρραλέα ενέργεια.
    Προτιμούν να συνεχίσουν να κοροϊδεύουν τον λαό για επικείμενη λύση, να επιβαρύνουν με αχρείαστα έξοδα το ταμείο του κράτους, να διαιωνίζουν το κυπριακό πρόβλημα και να προσπαθούν να το μεταμορφώσουν σε δικοινοτική διαφορά, να αποπροσανατολίζουν από τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα που προκάλεσαν οι πολιτικές τους, όπως αυτά επιβεβαιώνονται από σωρεία διεθνών αξιολογήσεων όλων των πτυχών λειτουργίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    Η αλήθεια είναι πικρή. Η Τουρκία έχει ως όραμα την τουρκοποίηση της Κύπρου. Από το 1956 υλοποιεί με ευλάβεια το στρατηγικό σχέδιο για υλοποίησή του. Χωρίς αποκλίσεις, αφού ποτέ δεν πιέστηκε για να το αναθεωρήσει. Η λύση στο Κυπριακό μπορεί να επέλθει μόνο αν επισυμβούν δύο τινά. Είτε οι Έλληνες της Κύπρου να αποδεχθούμε την τουρκοποίηση της πατρίδας μας, είτε η Τουρκία να εξαναγκαστεί να αλλάξει το όραμά της. Δεδομένου ότι το πρώτο είναι αδύνατο να συμβεί, τότε η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στο δεύτερο. Γι’ αυτό χρειάζεται υψηλή στρατηγική, που δυστυχώς δεν υπάρχει. Είναι καιρός να την αποκτήσουμε. Τέρμα οι κοροϊδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου