Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΣΗΜΑΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΟ



ΣΗΜΑΙΑ  ΤΟ  ΕΘΝΙΚΟ  ΜΑΣ  ΣΥΜΒΟΛΟ
Νομίζω πως αρκετά ασχοληθήκαμε με εξαμβλωματικής διανόησης ανθρώπινα υποκείμενα, των οποίων και μόνη η παρουσία στον Δημόσιο Βίο αποτελεί όνειδος.
Νικόλαος   Ζαρκάδας Υποστράτηγος   ε.α.
    Απίστευτο κι όμως αληθινό!! Τέως υπουργός και καθηγητής πανεπιστημίου θεωρεί ως απαραίτητη και προτείνει “την αποποινικοποίηση του αδικήματος του καψίματος της σημαίας”. Άλλος υπουργός εισηγείται τον διαχωρισμό των σημαιών προκειμένου οι αναρτώμενες σε δημόσια κτίρια ή υπηρεσίες να θεωρούνται “εθνικά σύμβολα” οι δε αναρτώμενες σε ιδιωτικές κατοικίες, ως απλά “σύμβολα”.
    Οι θέσεις προτάσεις και απόψεις αυτές υπευθύνων κυβερνητικών οργάνων υποβαθμίζουν την σημασία και την αξία της ελληνικής σημαίας και μεταβάλλουν το κύριο εθνικό σύμβολο της Πατρίδας μας σε ένα απλό προϊόν της βιομηχανίας.
    Η ιστορία της ελληνικής σημαίας αρχίζει από τα χρόνια της άλωσης μαζί με τους πόθους του υπόδουλου ελληνισμού για ελευθερία, διαμορφώνεται στα χρόνια της επανάστασης του 1821, που υψώθηκε με τον σταυρό και όλοι έτρεξαν με επαναστατική ορμή για την απόκτηση της ελευθερίας, και φθάνει μέχρι τις ημέρες μας. Υπό την σκίαν της πολέμησαν και θυσιάστηκαν οι πεσόντες στα πεδία των μαχών    πρόγονοί μας.
    Η σημαία είναι σύμβολο ελληνισμού, θυσίας και πίστης για την διασφάλιση της εθνικής μας ταυτότητας και της ανεξαρτησίας της Πατρίδας μας. Εκπέμπει συνεχώς το άσβεστο ως για την ακεραιότητα της χώρας.   Συμβολίζει την ιδέα της υπόστασης και της ενότητας του Έθνους. Καθιερώθηκε από την Α΄ Εθνική Συνέλευση της Επιδαύρου και επιβεβαιώθηκε σε όλους τους μετέπειτα αγώνες του Έθνους.
    Η πρόταση αποποινικοποίησης του αδικήματος του καψίματος της σημαίας {παρ. 2 άρθρου 181 Π.Κ.} αποτελεί έκφραση περιφρόνησης και μείωσης του σεβασμού και της εκτίμησης των εθνικών μας συμβόλων.
    Η ελληνική σημαία, όπως καθορίστηκε με τις διατάξεις του Ν.851/1978 {ΦΕΚ 233 Α΄} ως κυανόλευκες με λευκό σταυρό συμβολίζει τους πολύχρονους αγώνες για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την δημοκρατία και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας. Αναπολεί στη μνήμη μας τους ποταμούς αίματος που χύθηκαν για την απόκτηση και διατήρηση των ανεκτίμητων αυτών αγαθών.
    Σήμερα, σε μία περίοδο παγκόσμιας ρευστότητας, προκαλεί θλίψη, θυμό, ανησυχία και απογοήτευση να προτείνεται από υπεύθυνα πρόσωπα η δυνατότητα καταστροφής των εθνικών μας συμβόλων χωρίς ποινικές ευθύνες με συνέπεια την μείωση της έννοιας, του συμβολισμού και του κύρους αυτών.
    Συνήθως αποφεύγω να ασχοληθώ και να σχολιάσω πολιτικά ζητήματα, αλλά τα εθνικά μας σύμβολα είναι υπεράνω κάθε ιδιοτελούς κομματικής και πολιτικής θέσης.
    Η ελληνική σημαία είναι τα κατ’ εξοχήν εθνικό μας σύμβολο. Εκφράζει κάθε έλληνα. Ενώνει όλους μας ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές μας διαφορές και όταν την ατενίζουμε ριγούμε και αναπολούμε τα ιερά και τα όσια της Πατρίδας μας.
    Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής μας οντότητας και διατηρεί στη μνήμη μας την μακρά ιστορική της διαδρομή.
    Ας συνεχίσουμε να την σεβόμαστε, όπως της αξίζει.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου