Σάββατο 2 Απριλίου 2016

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΑΣ στα ‘’Χρηματικά Βραβεία Αριστούχων Μαθητών’’



ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΑΑΣ στα ‘’Χρηματικά Βραβεία Αριστούχων Μαθητών’’
   1.      Αξιότιμε κ. Μηταρά καλημέρα. Στη συνέχεια του από 27 Μαρ.2016 ηλεκτρ. μηνύματός σας, που αφορά στην βράβευση των αριστούχων μαθητών της Β’& Γ’ Λυκείου, σας πληροφορούμε ότι η Ε.Α.Α.Σ. προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς το Γ.Ε.Σ/Δ.ΕΝ.ΔΗΣ, προκειμένου να διατεθούν τα αναλογούντα χρηματικά ποσά, καθότι τα ποσά αυτά πάντοτε διατίθενται από τους πόρους του Γ.Ε.Σ/Δ.ΕΝ.ΔΗΣ μέσω Κ.Τ.Σ/Α
    2.     Το ΓΕΣ με έγγραφό του ζήτησε την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για την βράβευση των αριστούχων, μαθητών  της Β & Γ Λυκείου για το σχολικό έτος 2014-2015. τα οποία και υποβλήθηκαν.
   3.      Ειδικότερα και για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας γνωρίζουμε ότι:
            α. Η ΕΑΑΣ με βάση την  διαταγή του Γ.Ε.Σ που αφορούσε στο θέμα, προετοίμασε την όλη διαδικασία και με έγγραφό της  ζήτησε από το Γ.Ε.Σ/Δ.ΕΝ.ΔΗΣ την διάθεση της αναλογούσας πίστωσης ως έξης:
               (1)   Το ποσό των 53.440€ για 167 μαθήτριες (ές) της  Γ΄ Λυκείου.
               (2)   Το ποσό των 42.280€ για 132 μαθήτριες (ές) της Β΄ Λυκείου.
            β. Όμως από το Γ.Ε.Σ/Δ.ΕΝ.ΔΗΣ εγκρίθηκε και διατέθηκε ΜΟΝΟ το ποσό που αναλογούσε στη βράβευση των 167 μαθητριών (ών) της Γ΄ Λυκείου, χωρίς να προηγηθεί  ενημέρωση της Ε.Α.Α.Σ.
            γ. Η ΕΑΑΣ κατόπιν αυτής της εξέλιξης τηλεφωνικά αρχικά και εγγράφως στη συνέχεια ζήτησε την τροποποίηση της διαταγής διαθέσεως/εγκρίσεως της διατεθείσας πίστωσης με επιμερισμό αυτής έτσι ώστε να καλυφτεί η ανάγκη βράβευσης όλων των αριστούχων μαθητών, πλην όμως  και το Γ.Ε.Σ δεν ικανοποίησε το  αίτημά μας υποδεικνύοντας την κάλυψη του αναλογούντος ποσού από τον Π/Υ της Ε.Α.Α.Σ, πράγμα που ο Π/Υ λόγω μειωμένων εσόδων δεν μπορεί να διατεθεί αλλά και διότι όπως προαναφέρθηκε η πίστωση αυτή διατίθεται από το Γ.Ε.Σ.
   4. Κατόπιν αυτών το Δ.Σ/Ε.Α.Α.Σ ομόφωνα αποφάσισε την αποδοχή του χρηματικού ποσού που διατέθηκε από το Γ.Ε.Σ/Δ.ΕΝ.ΔΗΣ που αφορούσε ΜΟΝΟ  στους αριστούχους  της Γ Λυκείου. Απέστειλε δε σχετικό έγγραφο για την ενημέρωση των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ και των μελών τους.
   5. Σε ότι αφορά το πώς το ΓΕΣ προγραμμάτισε και υλοποίησε την βράβευση των τέκνων των ενεργεία συναδέλφων δεν αφορά την Ε.Α.Α.Σ
   6. Κατόπιν των παραπάνω η ΕΑΑΣ υπηρετώντας τον εν αποστρατεία συνάδελφο και τα μέλη των οικογενειών δεν επιχαίρει για την μη  διάθεση του αναλογούντος χρηματικού ποσού για τους αριστούχους της Β’ Λυκείου, απεναντίας είναι προβληματισμένη από την λάθος αντιμετώπιση του θέματος από την προϊσταμένη αρχή, που δεν διέθεσε την αναλογούσα πίστωση αλλά ούτε κάν δέχθηκε τον επιμερισμό της διατεθείσας για την Γ’ Λυκείου, πίστωσης και στην Β’ Λυκείου..
   7. Τέλος σ’ ότι αφορά το σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε  στην  ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ  μηνός Ιανουαρίου και αφορούσε στην εκδήλωση της βράβευσης γίνεται γενικώς ενημέρωση των αναγνωστών, άλλωστε ο παρουσιαστής  της εκδήλωσης έκανε σχετική αναφορά για την μη απονομή του χρηματικού βραβείου στους αριστεύσαντες της Β’ Λυκείου. Τα σχετικά έγγραφα εάν επιθυμείτε μπορείτε να τα ζητήσετε από την Γραμματεία της Ενώσεως.
    Υπτγος ε.α. Ευάγγελος Ν.Δανιάς      Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου