Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Οι ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη



Οι ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη
    Έξι ταινίες για ενήλικες και μια για τους λιλιπούτειους σινεφίλ αποτελούν το… μενού της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που αρχίζει από σήμερα.
    Περιπέτεια, έρωτας, γέλιο, μυστήριο είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία των έξι νέων κινηματογραφικών ταινιών που απευθύνονται σε ενήλικο κοινό. Ανάμεσά τους ένα τρυφερό φιλμ κινουμένων σχεδίων για τους μικρούς μας φίλους συμπληρώνει τον κατάλογο των φιλμ, που από σήμερα μπορούν να απολαύσουν οι κινηματογραφόφιλοι στις σκοτεινές αίθουσες.

«Victoria»
Ένα μονοπλάνο 138 λεπτών, που άνοιξε το περασμένο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μια κοπέλα από τη Μαδρίτη συναντά τέσσερις άντρες έξω από ένα νυχτερινό κλαμπ στο Βερολίνο. Φλερτάρει με τον έναν και η παρέα, που έχει ένα χρέος να ξεπληρώσει, την παίρνει μαζί της σε μια περιπλάνηση στην πόλη. Καθώς όμως η νύχτα περνά κάτι ξεφεύγει από τον έλεγχό τους… Η σκηνοθεσία είναι του Σεμπάστιαν Σίπερ και παίζουν: Λάια Κόστα, Φρέντερικ Λάου, Μπουράκ Γιγκίτ, Φραντζ Ρογκόφκσι, Μαξ Μάουφ, Αντρέ Χένικε.

«Καυτός ήλιος»
Βραβευμένη στις Κάνες, η επίσημη πρόταση της Κροατίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας αφηγείται τρεις διαφορετικές ιστορίες με φόντο τον εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία, χρησιμοποιώντας τους ίδιους ηθοποιούς και τη λεπτή γραμμή που χώριζε ανέκαθεν τον έρωτα από την καταστροφή. Η σκηνοθεσία είναι του Ντάλιμπορ Μάτανιτς και παίζουν: Τιχάνα Λάζοβιτς, Γκόραν Μάρκοβιτς, Νίβες Ιβάνκοβιτς, Ντάντο Τσόσιτς, Στίπε Ράντοτζα, Τρίπιμιρ Τζούρκιτς, Μίρα Μπάντζατς, Σλάβκο Σόμπιν.

«Γύρισε ο μπαμπάς»
Κωμωδία καταστάσεων με ήρωά της έναν φιλήσυχο οικογενειάρχη, παντρεμένο, με δύο παιδιά. Μόνο που τα παιδιά δεν είναι δικά του. Εκείνος είναι ο πατριός, που προσπαθεί να γίνει αποδεκτός από τα παιδιά ως πατέρας. Όταν ο μηχανόβιος υπερ-κουλ βιολογικός τους πατέρας, που όλοι τον λατρεύουν, έρχεται για επίσκεψη στην πόλη, οι δύο μπαμπάδες μπαίνουν σε μία διαδικασία αθέμιτου ανταγωνισμού, προκειμένου να αποδείξουν ποιος είναι τελικά ο μπαμπάς… Η σκηνοθεσία είναι των Σον Άντερς και Τζον Μόρις και παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λίντα Καρντελίνι, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.
 «Λουλούδια»
Τρεις διαφορετικές γυναίκες (μια παγιδευμένη σε έναν άχρωμο γάμο, μια πεθερά και η νύφη της) δέχονται λουλούδια από αγνώστους σε τακτά χρονικά διαστήματα, γεγονός που διαταράσσει την καθημερινότητά τους. Οι ζωές τους αλλάζουν καθοριστικά χάρη στα μικρά αυτά μπουκέτα που τις κάνουν να νιώθουν ότι μέσα τους ανθίζουν και πάλι ξεχασμένα εδώ και καιρό συναισθήματα… Ποιοι είναι οι αινιγματικοί αποστολείς και τι θέλουν άραγε από εκείνες; Η σκηνοθεσία είναι των Τζον Γαράνιο και Χοσέ Μαρί Γενάγα και παίζουν: Ναγκόρε Αρανμπούρου, Ιτσιάρ Ιτούνιο, Ιτσιάρ Αϊζπούρου, Χοσεάν Μπενγκοετσέα, Εγκοΐτς Λάσα.
 «Το 5ο κύμα»
Τέσσερα καταστροφικά και φονικά κύματα έχουν αποδεκατίσει πλήρως τον πλανήτη μας. Μέσα σε ένα καθεστώς τρόμου και δυσπιστίας ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον μικρό αδελφό της. Καθώς όλοι περιμένουν μοιρολατρικά το 5ο και πιο καταστροφικό κύμα, η ίδια συνεργάζεται με έναν συνομήλικό της, που φαντάζει ως η τελευταία της ελπίδα. Μπορεί όμως να τον εμπιστευτεί απόλυτα; Η σκηνοθεσία είναι του Τζέι Μπλέικσον και παίζουν: Λόι Γκρέις Μόρετζ, Λεβ Σράιμπερ, Μάικ Μονρόε, Νικ Ρόμπινσον, Μάγκι Σιφ, Μαρία Μπέλο, Ρον Λίβινγκστον.

«Το Λονδίνο έπεσε»
Μετά τον θάνατο του βρετανού πρωθυπουργού -υπό μυστηριώδεις συνθήκες- οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου ταξιδεύουν στο Λονδίνο για την κηδεία του. Όμως, αυτό που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στη Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο ισχυρών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει πολλά μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν. Η σκηνοθεσία είναι του Μπαμπάκ Νατζάφι και παίζουν: Τζέραλντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Μόργκαν Φρίμαν, Άντζελα Μπάσετ.

«Ζωούπολη»
Ένα μέρος, που συγκεντρώνει ζώα κάθε λογής, από τον μεγαλύτερο ελέφαντα ως τον μικρότερο σκίουρο, είναι η Ζωούπολη. Όταν σ’ αυτήν καταφθάνει μια φύσει αισιόδοξη αστυνόμος, ανακαλύπτει ότι είναι η πρώτη λαγός στο αστυνομικό σώμα, αποτελούμενο από σκληροτράχηλα, μεγάλα ζώα. Αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της, βρίσκει την ευκαιρία να αναλάβει μια υπόθεση κι αυτό τη ζευγαρώνει με έναν εξυπνάκια αλεπούδο. Μπροστά τους έχουν μονάχα 48 ώρες να λύσουν το μυστήριο, ώστε να βρεθεί ένα ζώο που εξαφανίστηκε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου