Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

8.Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό



8.Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό
Διακρίνω ‘’χειρωνακτικές παλινδρομικές κινήσεις’’ ή κάνω λάθος ?
Εάν είναι να τους μαζέψουν, γιατί τους σκορπάνε στην Αθήνα σαν αποκριάτικο κομφετί ?
Γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ?
Δυστυχώς, καταφέραμε να γλυτώσουμε από την Χάρυβδη, αλλά πέσαμε σε πολλές Σκύλλες μαζεμένες….
    Διυπουργική σύσκεψη για τις προσφυγικές ροές ( ορδές θέλει να πεί ) πραγματοποιήθηκε, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Παρόντες ήταν ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας.
    Επίσης, πήραν μέρος και ο ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος, Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς και ο υπαρχηγός Β' του Λιμενικού, Νικόλας Πατρινός.
    Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, στη σύσκεψη έχει κληθεί και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος τον οποίο εκπροσωπεί ο Αριστείδης Καλογερόπουλος ειδικός σύμβουλος του Επιτρόπου.
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι «προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές».
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι τα εξής:
• Μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα διαχωριστούν σε πρόσφυγες και μετανάστες
• Στους πρόσφυγες από τη Συρία θα δίνονται άμεσα τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν
• Θα τεθεί σε εφαρμογή για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
• Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων Υπουργών η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές
ορδές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου