Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

10. Αναμνηστικά Μετάλια των 75 Ετών της ΕΑΑΣ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.  Αναμνηστικά Μετάλια των 75 Ετών της ΕΑΑΣ
Οφείλω να ομολογήσω ότι αγνοώ παντελώς το θέμα.
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (ΕΑΑΣ)
(Νομικό Πρόσωπο ΔΗΜΟΣΙΟΥ Δικαίου - ΝΠΔΔ)
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
ΤΗΛ.-ΦΑΞ  :  24210-28902
eaasvolou@gmail.com
ΑΡΓΟΝΑΥΤΩΝ 49, ΤΚ 38221, ΒΟΛΟΣ

ΠΡΟΣ :  ΕΑΑΣ                                                     Βόλος, 6 Μαίου 2014  
Χαρ. Τρικούπη 18α                                             Φ900/8/105
                                                      Αθήνα                                                                  Σ 47

ΘΕΜΑ: Διάφορα  (Αναμνηστικά Μετάλια των 75 Ετών της ΕΑΑΣ)
Σχετικ.: Φ900/ 9 / 973 Σ160/ 8 Απρ 2014/ ΕΑΑΣ/Γραμμ.

        1.   Επί των ζητουμένων με το σχετικό, που περιήλθε σε μας την 22.4.2014 (Τρίτη της Διακαινησίμου!), σας πληροφορούμε ότι μέχρι σήμερα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για την προμήθεια του Αναμνηστικού στην τιμή των 13€.
        2.   Η αναζήτηση –και μάλιστα «το συντομότερο δυνατόν»- όσων θα επιθυμούσαν να αγοράσουν το Αναμνηστικό, έτσι όπως επιδιώχθηκε ήταν, κατά την άποψή μας άστοχη για τους εξής κυρίως λόγους :
              α.  Η χρονική περίοδος που αναζητήθηκαν οι επιθυμίες δεν ήταν πρόσφορη, καθόσον κάλυπτε τις ημέρες πριν, κατά και μετά της περίοδο Μεγάλης Εβδομάδος και του Πάσχα, όπου συνήθως οι περισσότεροι απουσιάζουν.
              β.  Η ενημέρωση των >500 μελών μας παρουσιάζει πάντα δυσχέρειες, καθόσον θα πρέπει να επικοινωνήσουμε με όλους είτε τηλεφωνικά, είτε με επιστολές, είτε με e.mail (που μικρό μέρος της δύναμής μας χρησιμοποιεί), πλην όμως ούτε κονδύλια για γραμματόσημα υπάρχουν ( π.χ., ας πούμε για 300 μέλη θα χρειάζονταν 216€), ούτε –το κυριότερο- και ο χρόνος των μελών του Τ.Σ επαρκεί. (Π.χ. από 2΄ τουλάχιστον συνομιλία –αφού δεν μπορεί να είναι «ξερή» η επικοινωνία μας- θέλουμε >1000 λεπτά, δηλ. 20 περίπου ώρες!.
              γ.   Για να αποφασίσει κάποιος να αγοράσει το αναμνηστικό, προφανώς, θα πρέπει να το ιδεί προηγουμένως, δηλ. να προσέλθει στο Γραφείο. Αυτό, όμως, είναι γνωστό ότι δεν συμβαίνει, για πάρα πολλούς, ούτε υπήρχε κάποιο κίνητρο προσέλκυσης.
              δ.   Το κόστος απόκτησης, στη σημερινή συγκυρία, μάλλον λειτουργεί αποτρεπτικά.
         3.   Σας προτείνουμε να προσεγγίσετε το θέμα, ως εξής :
               α.  Δημοσίευση στην ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ αναλυτικής ανακοίνωσης, η οποία όμως θα συνοδεύεται και από έγχρωμη φωτογραφία και των δύο όψεων του Αναμνηστικού, στις πραγματικές του διαστάσεις. (Η Ε.Η. εξακολουθεί να είναι το κύριο μέρο ενημέρωσης όλων των συναδέλφων). Όποιος θέλει, να μπορεί να δει το αναμνηστικό και στο Γραφείο.
               β.  Ορισμός προθεσμίας, τουλάχιστον μηνός, για να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους τα μέλη, αφού είναι δεδομένο ότι η ΕΗ κατά κανόνα περιέρχεται μετά τα μέσα του μήνα.
        4.   Κατά την άποψη και αισθητική μας, το Αναμνηστικό είναι καλαίσθητο και, συγ-κρινόμενο, υπερέχει εμφανώς, από το έμβλημα που φέρουμε σήμερα στο πέτο μας (τα σηματάκια που διαθέτει η ΕΑΑΣ στα μέλη της). Σας προτείνουμε να εξετάσετε τη δυνατότητα, αντί των ήδη χορηγουμένων (με τον δικέφαλο επί κιτρίνου υποβάθρου, που συχνά εκλαμβάνεται αλλιώς από αυτό που πράγματι υποδηλώνει), να διαθέτετε (σηματά-κια) όμοια (μικρού βεβαίως μεγέθους) με το αναμνηστικό των 75 χρόνων της ΕΑΑΣ.
Για το ΤΣ/ΕΑΑΣ/Ν.Μαγνησίας
Ο Πρόεδρος
Αθανάσιος Κ.Γκουζής
Υποστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου