Τρίτη 15 Απριλίου 2014

4.Mε απλά φωτοαντίγραφα οι συναλλαγές με το Δημόσιο

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.Mε απλά φωτοαντίγραφα οι συναλλαγές με το Δημόσιο
Το έστειλε ο Ευάγγελος Γριβάκος,Αντιπρόεδρος ΕΑΑΣ Ν.Θεσσαλονίκης
    Με βάση το άρθρο 1 του (νέου) Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 Α' /26-3-2014) και σχετική Εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ εφεξής η υποχρέωση των πολιτών, κατά τις συναλλαγές τους προς το Δημόσιο, να υποβάλουν τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα των  εγγράφων που εκδίδονται από τις δημόσιες Υπηρεσίες και άλλους φορείς που υπάγονται στην ρύθμιση.
     Κατόπιν αυτού, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ, ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΦΩΤΟΤΥΠΗΜΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΑΥΤΩΝ.
     Στην νέα ρύθμιση περιλαμβάνονται όχι μόνο οι διοικητικές Αρχές αλλά και όλοι οι λοιποί φορείς του δημόσιου τομέα, όπως π.χ τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (ΝΠΙΔ) καθώς και οι δημόσιες Υπηρεσίες που δεν αποτελούν αμιγώς διοικητικές Αρχές, ( Δικαστήρια όλων των βαθμών, Εκκλησία κλπ).
    Οσον αφορά τα ιδιωτικά και αλλοδαπά έγγραφα γίνονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ αυτών, εφόσον έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή είναι θεωρημένα από τις Υπηρεσίες και τους φορείς που εμπίπτουν στην ρύθμιση (π.χ απολυτήριο ιδιωτικού Λυκείου που φέρει την θεώρηση της αρμόδιας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων).
    Προσοχή, όμως, στις περιπτώσεις ΠΑΡΑΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ή ΠΛΑΣΤΩΝ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΩΝ , θα επιβάλλονται οι κυρώσεις του Ν 1599/1986 και θα ανακαλείται αμέσως η διοικητική ή άλλη πράξη για την έκδοση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν τα αντίγραφα αυτά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου