Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

10.Δημοτικές εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τρία δημοσιεύματα με το ίδιο θέμα, αλλά το ένα συνέχεια του άλλου.
Δεν ξέρω τι θα γίνει με τους ποικιλόχρωμους, αλλά αρχή στην εκλογή της οποίας συμμετείχε η Σάρα η Μάρα και το Κακό Συναπάντημα, εγώ δεν αναγνωρίζω. Αυτό βέβαια δεν την εμποδίζει να μου κάνει τον βίο αβίωτο…
Τέλος το «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» για τους μετανάστες
    Στην κατάργηση του δικαιώματος «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» στις δημοτικές εκλογές από ομογενείς και νόμιμα διαμένοντες στην Ελλάδα αλλοδαπούς τρίτων χωρών, προχωράει το υπουργείο Εσωτερικών.    Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον καθορισμό των ημερομηνιών των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ΥΠΕΣ καταργεί τις διατάξεις των άρθρων 14-21 του Ν. 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) που αφορούν τη συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών, περιλαμβανομένων πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία και Ελβετία) οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλου διαμονής, στην ανάδειξη των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Μα τη ρύθμιση αυτή το υπουργείο ευθυγραμμίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Ραγκούση.
    Συγκεκριμένα, με την υπ αριθμ 460/2013 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ορίστηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις  δημοτικές εκλογές το έχουν μόνο οι  Έλληνες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.
Βρήκα όλη τη δήλωση, αλλά σιγά να μην την βάλω. Είπαμε ‘’πολυφωνία’’ αλλά όχι και έτσι !
    Για αποδόμηση του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησής του «που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009″, κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με αφορμή την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και την αποστέρηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι για τους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα μετανάστες.
    «Αποδομούν το μεταρρυθμιστικό έργο που προωθήθηκε μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον μετά το 2009.  Παράλληλα, υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης. Συμβάλλουν στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας σε ζητήματα που αποπροσανατολίζουν από τα πραγματικά αίτια της κρίσης. Απειλούν να θέσουν σε αμφισβήτηση τα αποτελέσματα των θυσιών που καταβάλουν οι Έλληνες για να σταθεί η χώρα στα πόδια της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου.
defencenet.gr
    Έκανε πίσω τελικά η κυβέρνηση στην απαγόρευση του «εκλέγειν και του εκλέγεσθαι» στους αλλοδαπούς η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει εισέλθει στη χώρα παράνομα βέβαια  –πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- ύστερα από τις λυσσώδεις αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο.
    Αυτό έκανε γνωστό  ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Μιχελάκης κατά την απογευματινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρση της σχετικής διάταξης
    Υπό αυτά τα δεδομένα, στη σχετική τροπολογία θα παραμείνει μόνο η διάταξη που αφορά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών (18-25 Μαΐου). Σύμφωνα με πληροφορίες ρύθμιση αναμένεται να επανατεθεί με ορισμένες βελτιώσεις, καθώς για το θέμα έχει ήδη τοποθετηθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)

    Έτσι τουλάχιστον 64.000 «νόμιμοι» αλλοδαποί είναι έτοιμοι να ψηφίσουν αλλοιώνοντας φυσικά τα εκλογικά αποτελέσματα ερήμην του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου