Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

1.ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

1.ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
   
Οι τακτικοί επισκέπτες του ΜΠΛΟΚ, θα έχετε παρατηρήσει ότι αποφεύγω να αναρτήσω μακροσκελή θέματα, αν και κάποια από αυτά που λαμβάνω ή βρίσκω, αξίζουν τον κόπο.
    Θα ήθελα να σας περιγράψω εν συντομία τις διαδοχικές ενέργειες, μέχρι την δημοσίευση των αναρτήσεων.
    Διαβάζω όλα τα ε-μαιηλ που παίρνω, και επιλέγω αυτά που κρίνω ότι μπορούν να αναρτηθούν.
    Επισκέπτομαι περί τα δέκα φιλικά μπλόκ, και επιλέγω κάποια θέματά τους, που ‘’έχουν θέση’’ στο ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ μας.
    Από το σύνολο των επιλογών, επιλέγω αυτά που θα αναρτηθούν την επόμενη ημέρα.
    Επεξεργάζομαι το καθένα χωριστά, διαβάζοντάς το και πάλι, κατανοώντας το, παραγραφοποιώντας το ( ενδεχομένως ), διορθώνοντας τα ορθογραφικά λάθη που από βιασύνη, απροσεξία ή άγνοια υπάρχουν, ( ενδεχομένως πάλι ), επισημαίνω τα κύρια σημεία τους όπως τα συμπεραίνω, τα εμπλουτίζω πιθανόν με φωτογραφίες που υπάρχουν στα θέματα ή άλλες που θεωρώ ότι ταιριάζουν, και τα ‘’περνάω’’ στο μπλόκ.
    Την επομένη, ‘’πρωί με την αυγούλα’’ ( ή και πρίν από αυτή ) τα αναρτώ στο μπλόκ.
    Όπως καταλαβαίνετε, αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν μακροσκελή θέματα, και για τον λόγο αυτό τα αποφεύγω.
    Αποφεύγω επίσης, να αναρτώ βίντεο και μουσική, γιατί ‘’βαραίνουν’’ το μπλόκ και το κάνουν δύσχρηστο.
    Η επεξεργασία των θεμάτων, όπως γίνεται, πιστεύω ότι τονίζει την σημασία τους,  και για το λόγο αυτό σκοπεύω να την διατηρήσω. Καταλαβαίνω απολύτως άλλους ‘’μπλόκερς’’ για τον τρόπο αναρτήσεών τους, αλλά προτιμώ να διατηρήσω αυτό που νομίζω ότι συμβάλλει στην ποιότητα, αν και αυτή κυρίως εξαρτάται από τα θέματα και την αλήθεια, εάν είναι ενημερωτικά.
     Αυτά όλα τα γράφω, για να μήν υπάρχουν ενδεχομένως παράπονα από φίλους, σχετικά με την επιλογή ή μη δικών τους εργασιών.
    Προσπαθώ να διατηρήσω τον αριθμό των καθημερινών αναρτήσεων σε λογικό επίπεδο κατά την γνώμη μου, 10 – 11 το πολύ, για να μην κουράζω τους επισκέπτες.
    Φυσικά, μπορούν να γίνουν και εξαιρέσεις, όταν το επιβάλλει η επικαιρότητα.
    Ας μην ξεχνάμε ότι όλες οι ενέργειες γίνονται μόνο από εμένα, οπότε ο χρόνος είναι σημαντικός παράγοντας, ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που ‘’εμπλουτίζουν’’ την καθημερινότητα ( εγγόνια, φίλοι, κτλ ) και που έχουν την δική τους προτεραιότητα, όπως σε όλους συμβαίνει.
    Ευχόμενος καλή χρονιά για αυτήν που μόλις άρχισε, σας υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω να συνεχίσω αυτή τη δραστηριότητα, μικρή ή μεγάλη, όπως μέχρι τώρα και με τα ίδια κριτήρια.

    Πρέπει πάντως, να υπενθυμίσω ότι δεν είμαι ο Πάπας, οπότε και δεν διεκδικώ το ‘’ΑΛΑΘΗΤΟ’’ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου