Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

7.Τράπεζες, κουρέματα, bankrun και ΠΙΘΑΝΗ μετέπειτα κατάσταση

Αυτο προσεξτε το ιδιαιτερα ! 


http://greeknation.blogspot.gr
    Σε όλους τους τόνους και μορφές, λαμβάνουμε πλέον μηνύματα πως αυτό που έλεγαν τον Ιούλιο το περασμένο καλοκαίρι θα τεθεί σε ισχύ. Οι τράπεζες δεν θα σώνονται πλέον με κρατικές επεμβάσεις, (καθώς αυτό κοστίζει στην ΕΚΤ και στους υπόλοιπους) αλλά απο τα χρήματα των καταθετών τους μέσω "κουρέματος".
    Αν το δεί κάποιος με ψυχρή λογική θα έχει ενα δίκιο... αλλά το ζήτημα είναι πως οι τράπεζες ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ θεωρούνται ώς το "θησαυροφυλάκιο" των πολιτών και του κράτους. Έτσι κούρεμα καταθέσεων στην ουσία σημαίνει μείωση στο κατα κεφαλή πλούτο-ΑΕΠ όπως το ακούω...
    Και αν το σκεφτείς και ώς επιχειρηματίας.. ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΟΥ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε. και τελειώνει το παραμύθι.... διαλέγεις Ρωσία, διαλέγεις Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Κίνα, ΗΠΑ... και ανοίγεις απλά ενα κανάλι πληρωμών και τελειώνει. Το bankrun στον Νότο της Ευρώπης ειδικά θα είναι μεγάλο και το μόνο σίγουρο είναι πως η Ε.Ε. θα διαπιστώσει πόσο ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΛΑΚΩΔΕΣ είναι αυτό ώς εγχείρημα όταν θα δεί εκατοντάδες δις ευρώ να ταξιδεύουν εκτός ...
    Για την Ελλάδα ειδικότερα, με την επερχόμενη κοπή/κούρεμα καταθέσεων καλό είναι να θυμηθούμε πως μόνο το 0,9% των καταθετών έχουν πάνω απο 50.000€ στην Ελλάδα... οπότε σίγουρα θα μιλάμε για κουρέματα απο το πρώτο ευρω... και ακόμα πιο σίγουρα θα είναι ταχύτερη η εκρροή χρημάτων απο το τραπεζικό σύστημα, με το άλλο ηλίθιο ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ σενάριο να ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ απο το σύστημα χωρίς την ρητή συγκατάθεση του καταθέτη.
    Σύντομα θα δούμε καμπάνιες απο ξένες τράπεζες και προϊόντα... να είστε σίγουροι για αυτό. Το τελικό χτύπημα στις Ελληνικές τράπεζες θα είναι αυτό και αμέσως μετά θα δούμε πολλές και διάφορες ξένες εδώ με άλλους όρους και αποπληρωμές. Για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει να έχεις δοσοληψίες με τράπεζες εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου