Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

12.Στη φυλακή Άκης, Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου – Έξω με αναστολή ο Ζήγρας

12.Στη φυλακή Άκης, Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου – Έξω με αναστολή ο Ζήγρας
Για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά προγράμματα
Αρκεί όταν λέμε ‘’είκοσι’’, να εννοούμε ‘’είκοσι’’.
    Την ανωτέρα των προβλεπομένων ποινών, εξαντλώντας όλη του την αυστηρότητα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» στα εξοπλιστικά προγράμματα.
    Ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών, στη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών, επίσης σε δωδεκαετή κάθειρξη καταδικάστηκε η θυγατέρα του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου και έξι χρόνια κάθειρξης επιβλήθηκαν στην πρώην σύζυγο του Άκη Γκούντρουν Μολντενάουερ. Σε σχέση με τις προτάσεις της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλίνη η μοναδική διαφοροποίηση εστιάζεται στην Αρετή Τσοχατζοπούλου η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξη 12 ετών ενώ η εισαγγελέας είχε προτείνει δεκαετή κάθειρξη.
Διαβάστε αναλυτικά τις ποινές που επιβλήθηκαν: Απόστολος-Αθανάσιος Τσοχαζόπουλος: Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης
- Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου - 13 έτη
Νικόλαος Ζήγρας - 6 έτη
Γιώργος Σαχπατζίδης - 13 έτη
Αρετή Τσοχατζοπούλου - 12 έτη
Βίκυ Σταμάτη - 12 έτη
Ιωάννης Σμπώκος - 16 χρόνια
Ταλιτά-Μαρία Τσεκούρα - 10 έτη
Νικόλαος Γεωργουλάκης - 10 έτη
Παναγιώτης Σταμάτης - 6 έτη
Οράτιος Μελάς - 10 έτη
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - 10 έτη
Γκούντρουν Μολντενάουερ(πρώην σύζυγος Τσοχατζόπουλου) - 6 έτη
Φώτιος Αρβανίτης - 6 έτη
Νικόλαος Καρατζάς - 6 έτη
Γεώργιος Κωνσταντάτος - 10 έτη
    Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι ήδη προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση, Άκης Τσοχατζόπουλος, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, Γεώργιος Σαχπατζίδης, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννης Σμπώκος και Αρετή Τσοχατζοπούλου θα παραμείνουν στη φυλακή μετά τις ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν.
    Να σημειωθεί ότι στην πρόταση επί των αναστολών ζητήθηκε να αφεθεί ελεύθερη η Αρετή Τσοχατζοπούλου τονίζοντας ότι πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά και ότι η μητέρα της Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου είναι σοβαρά άρρωστη και δεν μπορεί να τα φροντίζει.
    Ο μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενος Αστέριος Οικονομίδης θα αφεθεί ελεύθερος καθώς το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεσή του με την επιβολή χρηματικής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ και την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της εμφάνισης δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
    Αναστολή δόθηκε επίσης και στον μέχρι σήμερα προσωρινά κρατούμενο εξάδελφο του πρώην υπουργού, Νίκο Ζήγρα.
    Για όλους τους υπόλοιπους καταδικασθέντες που ήταν ήδη προσωρινά ελεύθεροι το δικαστήριο έδωσε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.
    Σε όλους τους καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
    Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένοχος για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση.
   Ένοχοι κρίθηκαν επίσης όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από τον επιχειρηματία Παντελή Ζαχαριάδη και τον κύπριο δικηγόρο Σπύρο Χατζηνικολάου, που αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου