Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

2.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αλλάζουν χρήση τρία μικρά νοσοκομεία

ΕΔΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
2.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Αλλάζουν χρήση τρία μικρά νοσοκομεία 
Της Νικολέττας Μπούκα
nikolettabouka@yahoo.gr

   
Τέλος εποχής για τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών), το νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων και το «Παναγία», τα οποία τίθενται σε καθεστώς αλλαγής χρήσης. Συνολικά 235 εργαζόμενοι και των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων μπαίνουν σε κινητικότητα.
    Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το σχέδιο εισήγησης για την αναμόρφωση της λειτουργίας των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, που παρουσίασε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, η διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης προτείνει τη μεταφορά 91 ατόμων από το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο» και στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου». Επίσης, προτείνει τη μεταφορά 37 ατόμων από το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο», καθώς και τη μεταφορά 107 ατόμων από το ΓΝΘ «Άγιος Παύλος» - παράρτημα «Παναγία», εκ των οποίων 87 άτομα στο Πανεπιστημιακό ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και 20 άτομα στο ΓΝΘ «Ιπποκράτειο».
    Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γεωργιάδης, πέραν της μεταφοράς του προσωπικού, θα υπάρξει και αντίστοιχη μεταφορά των κλινικών, όχι όμως με τη μορφή της κινητικότητας, καθώς το ιατρικό προσωπικό δεν εμπίπτει στην κινητικότητα (ιατροί του ΕΣΥ, ειδικευόμενοι).
ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΑ»    Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Υγείας στο νοσοκομείο «Παναγία», αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση επεκτάσεως της σχετικής σύμβασης με τον όμιλο της Euromedica έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βουλή. Όπως είπε, μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, καθώς η πρόταση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου είναι αναμόρφωση του μηνιαίου μισθώματος που υπήρχε κατά το παρελθόν και που πλήρωνε το ΙΚΑ και άγγιζε τις 400.000 ευρώ το μήνα. Συγκεκριμένα, η πρόταση του δ.σ. είναι περίπου 150.000 ευρώ το μήνα.    «Η εταιρεία δεν συμφωνεί με αυτό το τίμημα και έχει αντιπροτείνει ένα ποσό της τάξεως των 360.000 ευρώ το μήνα. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι δεν πρόκειται να προτείνω ως υπουργός Υγείας ούτε ένα ευρώ περισσότερο ενοίκιο απ’ όσο προτείνει το δ.σ. του νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι «αν δεν βρεθεί λύση ως προς τη μίσθωση με την εταιρεία, θα πάμε στη Βουλή να εξηγήσουμε στα κόμματα το τι ακριβώς συμβαίνει και φαντάζομαι ότι δεν θα υπάρξει κανένα κόμμα που θα προασπίσει τα συμφέροντα της εταιρείας κι όχι του ελληνικού δημοσίου, επιζητώντας τη διαιώνιση αυτής της εκκρεμότητας».
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ (Άδ. Γεωργιάδης: Θα απολυθούν όσοι έχουν πλαστά δικαιολογητικά και παραπτώματα ) Πάντως, το ‘’ΛΟΙΜΩΔΩΝ’’ της φωτογραφίας, έχει μεταβληθεί σε ‘’τεκέ’’ και κάθε μέρα έξω από αυτό γίνεται το ‘’έλα να δείς’’, αφού χορηγεί ΜΕΘΑΔΟΝΗ.
Κάτι σημαντικό. Εάν το ‘’ΛΟΙΜΩΔΩΝ’’ πάψει να λειτουργεί σαν Νοσοκομείο, αυτομάτως η ιδιοκτησία του επανέρχεται στο ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, λόγω αλλαγής χρήσεως. Και είναι ένα οικόπεδο – φιλέτο, όσο ελάχιστα στη Θεσσαλονίκη, για όσους ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου