Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

1.ΑΛΛΑΓΗ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΕΥΛΟΓΙΑ¨ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ
Γερμανίδα έγινε μουσουλμάνα στην Ρόδο ! 
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Η ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Εφ. Χουριέτ
Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί
    Η Νικολέττα Χούντενγκερ έγινε μουσουλμάνα σε ένα περιβάλλον που θύμιζε Ηνωμένα Έθνη.
    Η Γερμανίδα Νικολέττα Χούντενγκερ έγινε μουσουλμάνα στο σπίτι του Αιγύπτιου Αμπντούλ Μαχμούτ και της Μαροκινής γυναίκας του Ρουκιγιέ.
    Η Χούντενγκερ έκανε το πρώτο βήμα της προς το Ισλάμ απαγγέλλοντας ενώπιον του θρησκευτικού λειτουργού Ρόδου Μουσά Αγί, το kelime – i şahadet και άλλες προσευχές.
    Ακολούθως έγινε η τελετή του γάμου παρουσία των μαρτύρων Αλή Γκιουμουσόϊ, Τζαχίτ Αλιοσμάν, Γκιουλτέν Μουσταφά, Φασλί Ρουκιγιέ και Πακιστανού μάρτυρα. Στον Αφγανό γαμπρό και στην νύφη δόθηκαν διάφορα δώρα και χαρίστηκαν θρησκευτικά βιβλία.
    Η τελετή τελείωσε με ευχές και διάφορα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν.
Σχόλια: Ο κ. Μουσά Αγί είναι Τούρκος πολίτης -ιμάμης που ΒΡΕΘΗΚΕ στην Ρόδο, κάτι που βέβαια δεν τον καθιστά θρησκευτικό λειτουργό Ρόδου… Επίσης προσέξτε τους μάρτυρες : Ο κ. Αλή Γκιουμουσόι είναι Τούρκος αστυνομικός που υπηρετεί στο τουρκικό προξενείο Ρόδου, και οι μάρτυρες Τζαχίτ Αλιοσμάν και Γκιουλτέμ Μουσταφά είναι αυτοί που διδάσκουν  τουρκικά στον τουρκοσύλλογο Ρόδου. Δωρεάν άραγε διδάσκουν ;  Εν ολίγοις επρόκειτο για μια τελετή με τις ευλογίες του τουρκικού προξενείου Ρόδου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου