Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1821: Ο ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ του Ε΄.

 ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ ΦΙΛΩΝ


3 σχόλια:

  1. Ένας αρχιπροδότης του Έθνους, ανώτατος κρατικός Οθωμανός υπάληλος 4ος στην Ιεραρχία. Βεζύρης με τρεις ουρές αλόγου (tug), που δεν έκανε καλά τη «δουλειά» (καταστολή της οποιασδήποτε ''αταξίας'' των ρωμιών ραγιάδων), αφού του ξέφυγε ο έλεγχος! Το ποτάμι δε γύριζε πίσω.
    Μια προσεκτική ανάγνωση του φιρμανιού απαγχονισμού τα λέει όλα. Το Πατριαρχείο ως θεσμός ήταν πάντα το μακρύ χέρι του Σουλτάνου και εχθρός της όποιας επαναστατικής κινήσεως του Έθνους.
    Αν ήταν αλλοιώς τι τον εμπόδιζε να το καταργήσει? Εξ' άλλου ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος Βεζύρης ήταν που έπεφτε σε δυσμένεια με τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
    Όσο για τα περί Φιλικής εταιρείας? Μέλος ο Γρηγόριος? Όσο και η επίπεδη Γη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. «TEΛIKA O TYΠAΣ TOYΡKOΣΠEΡMA EINAI H OΡΓANO THS MO$%#@ ?????????».....
      Σπέρμα Αβραάμ: Για χαρακτηρισμούς επιπέδου βοθρολήμματος φιλική συμβουλή σου δίνω. Όταν έχεις να κάνεις με Έλληνες θα είσαι ταπεινός και θα κρατάς σημειώσεις.
      Αν υπάρχουν επιχειρήματα που να δικαιολογούν το παραπάνω βοθρολημματοσυμπέρασμά σου είμαι όλος αυτιά να τα ακούσω, να προβληματιστώ, να διορθωθώ, και με θάρρος να ζητήσω συγνώμη από αυτούς που «άδικα» έθιξα.
      Επί του θέματος, σου υπενθυμίζω μόνο, πως τα «ΤΟΥΡΚΟΣΠΕΡΜΑΤΑ», οι Κληρικοί του Πατριαρχείου σου, στον κατακτημένο από τον Ιμπραήμ Μοριά παρέδιδαν στους δύστυχους ραγιάδες επωνύμως για υπογραφή και προσκύνηση «της Κραταιάς Βασιλείας», τα εκτυπωμένα από το πατριαρχικό τυπογραφείο περιβόητα προσκυνοχάρτια.
      Για να μπαίνει κατόπιν (και δικαίως βέβαια) ο Γερο- Κολοκοτρώνης στα χωριά: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
      Την ίδια στιγμή ο Σουλτάνος τα παρουσίαζε επιδεικτικά (τα προσκυνοχάρτια), πακέτα ολόκληρα, στους πρέσβεις των Μεγάλων Δυνάμεων για να αποδείξει: ‘’Ορίστε ο λαός μου, οι ραγιάδες μου, δεν θέλουν, δε γουστάρουν ρε παιδί μου, αλλά την επανάσταση την κάνουν 5 πλιατσικολόγοι κατσικοκλέφτες’’!
      Μήπως ακριβώς τα ίδια δε μας ξεφούρνισε και ο νυν Πατριάρχης σου ο Βαρθολομαίος? Για τους ‘’ξεβράκωτους’’ που πήραν τα όπλα?
      Ιδού τα χάλια σας! Και δεν είναι αυτά μόνο.
      Υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για όλα τούτα πως αμέσως μετά την ίδρυση του Νέου Ελληνικού ανεξάρτητου κράτους (1833) αποκόπηκε κάθε δεσμός με το Πατριαρχείο και ανακηρύχθηκε το αυτοκέφαλο της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας?
      Θέλεις προδότες και προδοσίες? Θέλεις Μασόνους και Μασονίες? Θέλεις πρακτορίσκους εγκάθετους και πουλημένους? Για ψάξε στο εγγύς περιβάλλον σου. Ίσως εκεί ανακαλύψεις πολλούς τοιούτους υποκριτές.

      Διαγραφή