Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Πώς να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για να μην ανεβαίνει το σάκχαρο;


Πώς να μαγειρεύετε τα ζυμαρικά για να μην ανεβαίνει το σάκχαρο;
    Όπως επισημαίνουν οι διατροφολόγοι, «Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα ζυμαρικά από την προηγούμενη ημέρα. Το μαγείρεμα των ζυμαρικών από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια το ξαναζέσταμα πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.
   
Αυτό αποτελεί ωφέλιμη ίνα για το έντερο και μπορεί να περιορίσει τις αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος. Το υψηλό σάκχαρο αίματος αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων απειλητικών για τη ζωή παθήσεων».
Γιατί να τρώτε τα ζυμαρικά ξαναζεσταμένα;;
    Σύμφωνα με τον φιλανθρωπικό οργανισμό υγείας Diabetes UK «
Όταν ψύχονται τα αμυλώδη τρόφιμα, όπως τα ζυμαρικά, η δομή τους αναδιοργανώνεται και τα πεπτικά ένζυμα στο έντερό σας δεν μπορούν να τα διασπάσουν τόσο εύκολα». Όταν τα ζυμαρικά κρυώνουν και ξαναζεσταίνονται πριν το γεύμα «περιέχουν περισσότερο ανθεκτικό άμυλο, το οποίο δεν διασπάται και ουσιαστικά γίνεται ίνα. Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρηθεί ένα υγιές βάρος και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν τον διαβήτη τύπου 2 ή να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξής του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου