Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (8/7/2020)


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (8/7/2020)
    Σήμερα έχουμε πολλά νέα από τον διεθνή χώρο. Όχι τίποτα άλλο,αλλά για να μην νομίζουμε πως η Ελλάδα είναι ο κόσμος όλος!
------------------------------------------
    Σαν «φλασιά» μου ήρθε στο μυαλό μία σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΗΠΑ με αφορμή την κατασκευή του φράγματος του Αχελώου. Το 1940! Η περίφημη «ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ», η οποία και έληξε το 2010. Με λίγα λόγια, παρεχωρείτο όλος ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδος, στις ΗΠΑ, για 70 χρόνια. Πιστεύω, πως δεν είναι καθόλου τυχαίο, πως όλες οι συμφορές που μας βρήκαν ( μνημόνια, τουρκική προκλητικότητα και διεκδικήσεις κτλ ) έχουν απόλυτη σχέση με την λήξη αυτής της συμβάσεως. Εάν θέλετε, ψάξτε το «ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΟΥΠΕΡ» στο ίντερνετ, και θα βγάλετε συμπεράσματα.
------------------------------------------
    Να δούμε, τι άλλο θα διαβάσουμε. Επιστήμονες λένε πως τα μακαρόνια πρέπει να τα μαγειρεύουμε από την προηγουμένη, και να τα τρώμε ξαναζεσταμένα! Για την καταπολέμηση του διαβήτη τύπου 2. Και αρχίζουν μετά τα «επιστημονικά» για να δικαιολογήσουν την άποψή τους, και κανείς δεν καταλαβαίνει τίποτα! Εγώ τουλάχιστον, με την πολυετή εμπειρία επι του θέματος, σας λέω το εξής: Τα μακαρόνια, πρέπει να γρώγονται φρεσκομαγειρεμένα, το πολύ μισή ώρα μετά το βράσιμο. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ!  Εάν τα ζεστάνετε την επομένη και τα φάτε, δεν φάγατε μακαρονάδα, αλλά απλώς «κάτι» βάλατε στο στομάχι σας για να μην πεινάτε.Όσο για τον διαβήτη 2, έ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ!
------------------------------------------
    Και μια και πιάσαμε τα φαγώσιμα, ας δούμε και το κατ’ εξοχή φρούτο του καλοκαιριού, ΤΟ ΚΑΡΠΟΥΖΙ! Μια φέτα από κρύο και φρέσκο καρπούζι, είναι ό τι καλύτερο για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Όσο για τις οδηγίες, για το πώς θα διαλέξουμε καλό καρπούζι, είναι σωστές! Όμως αυτά τα ξέρουν όλοι και δεν γράφω για αυτό. Θυμάμαι, πριν πολλά – πολλά χρόνια, όταν ήμουν πιτσιρικάς, κυκλοφορούσαν αρκετοί τύποι καρπουζιών. Τα στρόγγυλα με πολύ σκούρο πράσινο χρώμα ( εντόπια ), τα στρόγγυλα πάλι αλλά με πολύ ανοιχτό πράσινο χρώμα ( εντόπια και αυτά ), τα πολύ μακρουλά με ανοιχτό πράσινο χρώμα, και αυτά που αγοράζουμε σήμερα, τα λεγόμενα «Αμερικάνικα». Μεγάλη διαφορά του «τότε» και του «τώρα». Ένα καλό καρπούζι τότε, ήταν ολόκληρο γλυκό, τα δε σπόρια του ήταν «απείθαρχα». Τα σημερινά καρπούζια, έχουν την «καρδιά» γλυκειά, αλλά το υπόλοιπο είναι άγλυκο! Τα σπόρια τους όμως, είναι απολύτως «πειθαρχημένα» και εξυπηρετούν το καθάρισμα. Αυτά περι καρπουζιών!
------------------------------------------
    Όποιος φίλος θέλει να παίρνει καθημερινά σε ε-μαιηλ το «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ», δεν έχει παρά να μου στείλει το ε-μαιηλ του. Όποιος πάλι, από όσους παίρνουν το καθημερινό ε-μαιηλ, δεν το επιθυμεί, μπορεί να μου το πεί με ε-μαιηλ, χωρίς καμμία παρεξήγηση. Με το facebοok,κτλ  δεν ασχολούμαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου