Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας 100 εκατ. δολ. στην Ιταλία


Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας 100 εκατ. δολ. στην Ιταλία
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-APF-Reuters, real.gr
    Οι ΗΠΑ θα στείλουν ιατρικό υλικό αξίας ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλία, τη χώρα όπου η πανδημία του κορωναϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους ανθρώπους απ’ ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου ως σήμερα, ανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Δευτέρα
    Ο Αμερικανός πρόεδρος ενημέρωσε ότι συζήτησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε. «Έχουμε πλεονάζοντα προϊόντα που δεν χρειαζόμαστε, θα στείλουμε μέρος τους αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιταλία, χειρουργικό, ιατρικό και νοσοκομειακό υλικό», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στον Λευκό Οίκο.
    Ο πρόεδρος Τραμπ εκτίμησε επίσης ότι η παραγωγή συσκευών μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής θα αυξηθεί σημαντικά, χάρη στη συνεργασία περίπου δέκα βιομηχανιών στις ΗΠΑ.
    «Στο μέτρο που παράγουμε περισσότερους [αναπνευστήρες] από όσους έχουμε ανάγκη, θα τους στείλουμε στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Ισπανία, εκεί όπου έχουν φρικτά προβλήματα, και σε άλλες χώρες αν είναι δυνατό», τόνισε, την ώρα που η επιδημία επιταχύνεται επίσης στις ΗΠΑ, που καταμετρούν σχεδόν 3.000 νεκρούς και 160.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης επισήμως. Εξήρε ακόμη το ότι 1 εκατ. Αμερικανοί έχουν υποβληθεί σε τεστ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου