Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Χαφτάρ κατά Βερολίνου. Γιατί αποκλείσατε την Ελλάδα από την διάσκεψη; Μήπως δεν επηρεάζεται από την σύγκρουση;


Χαφτάρ κατά Βερολίνου. Γιατί αποκλείσατε την Ελλάδα από την διάσκεψη; Μήπως δεν επηρεάζεται από την σύγκρουση;
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
ΠΗΓΗ: PRONEWS 
          Στο πλευρό της Ελλάδας για ακόμα μία φορά βρέθηκε ο Χαλίφα Χαφτάρ. Με καυστική του ανάρτηση υπογράμμισε το αυτονόητο... Δηλαδή πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στη Λιβύη και κακώς δεν βρίσκεται στην συνδιάσκεψη.
          Φαίνεται πως ο Χ.Χαφτάρ αποφάσισε να εκτελεί και χρέη... υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, αφού το ΥΠΕΞ δείχνει πως είναι πλήρως ανίκανο να τα ασκήσει από μόνο του.
          Η απόφαση της Γερμανίας να μην προσκαλέσει την Ελλάδα στη Διάσκεψη του Βερολίνου έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Αθήνας, το θέμα όμως ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα καθώς ο αποκλεισμός της Ελλάδας δεν έχει περάσει απαρατήρητος και στις άμεσα εμπλεκόμενες πλευρές και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) με επικεφαλής τον Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
          Η δυσαρέσκεια του στρατάρχη Χαφτάρ εκφράστηκε μάλιστα και με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
    «
Ρωτάμε γιατί η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στις συνομιλίες στο Βερολίνο. Μήπως δεν είναι η Ελλάδα μία από τις χώρες που επηρεάζονται περισσότερο από αυτή τη σύγκρουση;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) σε μήνυμα του.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
          Δυστυχώς, σ΄ αυτό το απαράδεκτο σημείο φοβίας, δουλικότητος, υποτέλειας, εξευτελισμού ή καί αδιαφορίας έχουν σύρει τον πάλαι ποτέ υψηλόφρονα και υπερήφανο ελληνικό λαό οι πολιτικοί τους οποίους εξέλεξε. Αντί σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας με επικεφαλής την «υπεύθυνη» κυβέρνηση να «έχει βγεί στα κάγκελα», κατά το κοινώς λεγόμενο και να κατακεραυνώνει την γερμανική κυβέρνηση για την υποτιμητική συμπεριφορά της απέναντί μας, σιώπησε. Δηλαδή, και πάλι κατά το κοινώς λεγόμενο, «το έκανε γαργάρα».
          Όταν άκουσα πως ο πρωθυπουργός θα έκανε διάγγελμα, είχα την αφέλεια να πιστέψω πως θα ενημέρωνε σχετικά τον κόσμο, θα ανέφερε για ποιο λόγο θίγονται τα εθνικά μας συμφέροντα από τις ενέργειες της Τουρκίας και θα απαιτούσε από την Μέρκελ να μην υποκύψει στους εκβιασμούς του Ερντογάν καί να προσκαλέσει την Ελλάδα στην Διάσκεψη του Βερολίνου. Υπάρχει άλλωστε χρόνος να γίνει κάτι τέτοιο. Θα έκανε τέλος σαφές πως, σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα μας, επειδή θίγονται άμεσα νόμιμα συμφέροντά της που αναφέρονται στην υφαλοκρηπίδα καί την ΑΟΖ της χώρας, δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση που θα ληφθεί, δεν θα δεσμευθεί από αυτή και, στην επομένη Σύσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα προβάλει veto σε οποιαδήποτε πρόταση της ΕΕ, για οικονομική και όχι μόνον, ενίσχυση της Λιβύης.
       Όμως διαψεύσθηκα. Τίποτε από τα παραπάνω δεν συνέβη. Αντί ο Έλληνας πρωθυπουργός να ενεργήσει με τρόπο που θα αναδείκνυε την εθνική αξιοπρέπεια,  χρησιμοποίησε την ευκαιρία που του δόθηκε, μόνο γιά να ανακοινώσει το όνομα της υποψηφίας του κόμματός του για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ενός θεσμού που το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας έχει απαξιώσει, εδώ και περισσότερες από πέντε δεκαετίες. Θεώρησε δηλαδή πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τους Έλληνες είναι το ποιόν ή ποια θα εκλέξει η Βουλή ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Έτσι λοιπόν, από σήμερα, όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα προβάλουν και θα ασχολούνται με αυτό το θέμα και θα επιτευχθεί, κατά τρόπο πανηγυρικό, ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από μία ακόμη, ενδεχομένη προς το παρόν, βλαπτική γιά τα εθνικά συμφέροντα, συμφωνία παραχωρήσεως στην Τουρκία καί την Λιβύη, τμήματος της ελληνικής ΑΟΖ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Βεβαίως, έπειτα από τις αντιδράσεις ενός υγειώς σκεπτομένου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας καί γιά να τηρηθούν τα προσχήματα, ενδέχεται να μην αναφερθεί  αυτή την στιγμή, το θέμα της ΑΟΖ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι παρούσα σε μία διάσκεψη στην οποία θα συζητηθούν καί θα ληφθούν αποφάσεις γιά θέματα  που επηρεάζουν τα εθνικά της συμφέροντα.
         Επειδή συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, φίλες και φίλοι, ουδείς σέβεται την χώρα μας, ουδείς την λαμβάνει σοβαρά υπόψιν. Εάν δε κάποιος ονειροπόλος (πχ Χαφτάρ) μας εμπιστευθεί, σύντομα θα αντιληφθεί ότι έχει ποντάρει «σε κουτσό άλογο» και θα μας φερθεί και αυτός ανάλογα. Πόσο δίκαιο είχε αλήθεια ο Γερμανός φιλόσοφος Ιμμάνουελ Κάντ όταν έλεγε την φράση : «Όστις κατέστησε τον εαυτόν του σκώληκα, δεν έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται διότι τον πατούν οι άλλοι».
Γεώργιος Επιτήδειος Αντγος εα  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου