Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αφίξεις δίχως τέλος: 527 λαθρομετανάστες έφτασαν μόνο εχθές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ( Και με τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ )
Αφίξεις δίχως τέλος: 527 λαθρομετανάστες έφτασαν μόνο εχθές σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να απειλεί ότι θα ανοίξει τις πύλες για τους λαθρομετανάστες αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, τα στοιχεία από τις αφίξεις στα ελληνικά νησιά δείχνουν ήδη ενισχυμένες προσφυγικές ροές.
    Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο την  Τρίτη (17/9), συνολικά 527 λαθρομετανάστες έφτασαν στη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο Πιο συγκεκριμένα, 226 έφτασαν στη Λέσβο σήμερα, 81 στη Χίο και 220 στη Σάμο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον, 228 λαθρομετανάστες είχαν περάσει στη Λέσβο τη Δευτέρα.
«Καμπανάκι» για τις δομές λαθρομεταναστών
    Πλέον, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια ζουν περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι. Οι περισσότεροι είναι σε αυτοσχέδιες παράγκες σε κτήματα, τα οποία είτε έχουν νοικιάσει ΜΚΟ, είτε έχουν καταληφθεί αυθαίρετα, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Την ίδια ώρα, ο Guardian περιγράφει με ζοφερά χρώματα την κατάσταση στους χώρους φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά.
     «Σκορπιοί, αρουραίοι και φίδια δαγκώνουν παιδιά. Εκατοντάδες άτομα αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ένα μπάνιο. Η δυσοσμία των ανθρώπινων περιττωμάτων δεν φεύγει ποτέ κι οι ελλείψεις στα τρόφιμα είναι πλέον κανόνας», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, με τίτλο «Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων προειδοποιούν για καταστροφή στους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου