Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Επεισόδιο Σκουρλέτη-Όλγας Γεροβασίλη - Για τον μισθό των βουλευτών


Επεισόδιο Σκουρλέτη-Όλγας Γεροβασίλη  - Για τον μισθό των βουλευτών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
    Στιγμές έντασης υπήρξαν την Τρίτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκτός από την «έκρηξη» του Αλέξη Τσίπρα, οι τόνοι ανέβηκαν ανάμεσα στους βουλευτές της περιφέρειας και του Πάνου Σκουρλέτη με αφορμή θέματα οικονομικής φύσεως.
    Μετά λοιπόν το περιστατικό με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλεγμένοι βουλευτές επαρχίας του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις ανέβασαν πολύ ψηλά τους τόνους, αφενός γιατί θα πρέπει να διαθέτουν στο κόμμα το 40% της βουλευτικής τους αποζημίωσης, αλλά και γιατί είναι υποχρεωμένοι να παραχωρούν τον έναν από τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες τους στην Κουμουνδούρου.
Σκουρλέτης: Οσοι μπήκαν στις λίστες είχαν συμφωνήσει
    Με την ένταση να ανεβαίνει στην ΚΟ, το λόγο φαίνεται πως πήρε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και απάντησε στους βουλευτές λέγοντας πως όλοι οι υποψήφιοι που συμπεριελήφθησαν στις εκλογικές λίστες του κόμματος είχαν συμφωνήσει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
    Υπενθυμίζεται πως η Κουμουνδούρου ζητάει από τους βουλευτές της το 40% της βουλευτικής αποζημίωσης, αλλά και έναν επιστημονικό συνεργάτη προκειμένου να στηριχτεί η αντιπολιτευτική ετοιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που έχουν την επιστημονική επάρκεια και την εμπειρία. Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης φέρεται να επανέφερε πρόταση για λειτουργία των βουλευτικών γραφείων μέσα στις Νομαρχιακές Επιτροπές για τον καλύτερο συντονισμό του ΣΥΡΙΖΑ με τη βάση.
    Ωστόσο αυτές οι επισημάνσεις πάντως μάλλον προκάλεσαν δυσαρέσκεια από βουλευτές της επαρχίας οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να διαθέσουν τον ένα συνεργάτη τους στο κόμμα ή να πληρώνουν σχεδόν τον μισό τους μισθό.
Παρέμβαση Γεροβασίλη: Αυτά θα τα αποφασίσει η ΚΟ
    Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι η νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη παρενέβη και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται στην τοποθέτησή της να δικαιολόγησε τους βουλευτές, ενώ πρόσθεσε ότι θα αποφασίσει γι αυτά τα θέματα η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο αυτό δεν άρεσε στον Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος αντέδρασε έντονα και υπενθύμισε ότι δεν πρόκειται για δική του άποψη αλλά για απόφαση του κόμματος. «Δεν γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια να επιδιώκει και να θέτει ως στόχο την αποτελεσματική και προγραμματική αντιπολίτευση και από την άλλη, από την ώρα που δεν υπάρχουν υπουργικά καθήκοντα και γραφεία, να αποστερείται το κόμμα από τις απαραίτητες υπηρεσίες στελεχών που απέκτησαν εμπειρία μέσα από τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης», φέρεται να είπε.
    Τελικά την κατάσταση εκτόνωσε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος μάλλον «προώθησε» για αργότερα την απόφαση, σημειώνοντας ότι τελικά το κόμμα είναι που θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου