Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Παλιά ταβέρνα της Θεσσαλονίκης έκλεισε οριστικά


Παλιά ταβέρνα της Θεσσαλονίκης έκλεισε οριστικά
Τα μηνύματα αποχαιρετισμού
Από parallaxi
    Μια παραδοσιακή ταβέρνα που λειτουργούσε εδώ και δεκαετίες στη Θεσσαλονίκη έκλεισε πριν από λίγες ημέρες οριστικά. Πρόκειται για το «Οψοποιείον η Ωραία Ελλάς», στην κ. Παλαιολόγου 9, έναν χώρο που αποχαιρετούν οι φίλοι του μαγαζιού με αναρτήσεις στο Facebook και με ζεστά σχόλια.
    «Όλα αυτά τα χρόνια το Οψοποιείο υπήρξε για πολλούς ανθρώπους ένα καταφύγιο γαστρονομικής απόλαυσης στην πιο αυθεντική, ελληνική της εκδοχή, αλλά κυρίως ένας χώρος συνάντησης και ουσιαστικής, ανθρώπινης επικοινωνίας», γράφει μία φίλη της σελίδας του μαγαζιού στα social media, αλλά και στην πραγματική ζωή.
    «Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ έκλεισε χωρίς να χυθεί ένα δάκρυ. Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ, παλιακή ταβέρνα με κουζίνα που δε θα ξαναγευθούμε στις νεοταβέρνες που ξεπηδούν σα μανιτάρια,τόπος αμπελοφιλοσοφικών, πολιτικών και αθλητικών συζητήσεων, βωμός του έρωτα», συναντάμε παρακάτω από άλλο φίλο της σελίδας.
     Η «Ωραία Ελλάς» είχε κυπριακές και κρητικές επιρροές στην κουζίνα του. Αυτοχαρακτηριζόταν “οψοποιείον” (σύμφωνα με τον κατάλογο του μαγαζιού “όψον” είναι “παν ότι σκευάζεται δια του πυρός προς τροφήν, φαγητόν, μαγείρευμα” και “οψοποιείον” είναι “το μέρος όπου σκευάζονται τα όψα”).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου